Radka K. (kuna) ID 9468 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
VAREŠKOVY ZAKUSOK
[ recept č. 15381 zo dňa 18.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cesto:
• 350 g polohrubej múky
• 1 balíček kypriaceho prášku
• 200 g kryštálového cukru
• 120 g stuženého pokrmového tuku
• 2 vajcia
• 2 lyžice oleja
• 150 až 200 ml mlieka
• tuk na vymastenie a múku na vysypanie plechu
• štipku soli
Na polevu:
• 180 g masla
• 4 PL rumu
• 3 PL horúcej vody
• 300 g práškového cukru
• 40 g kakaa
POSTUP PRÍPRAVY
1. K preosiatej múke s kyp¬riacim práškom pridáme cu¬kor, soľ, rozpustený tuk, vajcia, olej a mlieko. Všetko spolu v mis¬ke zmiešame. Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. 2. Cesto vložíme do pred¬hriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 25 až 30 mi¬nút. Po upečení druhým koncom varešky urobíme po celom ceste jamky. 3. Pripravíme polevu: V rajnici rozpustíme maslo, pridáme rum a vodu a primiešame cukor s kakaom. Za stáleho miešania pomaly varíme, kým nevznikne hladká poleva. Polevu necháme mierne vychladnúť, potom rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme aj všetky jamky. |
Mandy N. (mandy 777) ID 100723 (18.6.2009, 23:17) |
poznam nieco podobne, ale to sa popicha vidlickou, poleje a posype kokosom. varesky mam hrube, neviem ake jamy by to tam nechalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (18.6.2009, 23:10) |
No a čo potom, keď sú naplnené jamky? Nechám stuhnúť, ale keď to budem krájať, nepoláme sa mi dojamkované cesto?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (18.6.2009, 21:56) |
Tiež odpísané podľa časopisu Dobré jedlo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka K. (kuna) ID 9468 (7.7.2009, 11:02) |
....ale mne chutia,robim si ich po svojom,recepty mi vkladala segra,takže to je pre mna ked ich pečiem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |