. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ludmila B. (milika4) ID 77960
.
Oblasť: ČESKÁ REPUBLIKA
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.1.2009
Naposledy: 13.9.2013 20:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Camembert s jablčno-paradajkovým konfitom



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby potrebujeme: 4 camemberty, 30 gramov mletých lieskových orieškov, 80 gramov strúhanky, 2 vajíčka, olej na vyprážanie. Jablčno-paradajkový konfit: 1 stredne veľká cibuľa, 1 väčšie jablko, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice práškového cukru, 400 gramov čerstvých olúpaných paradajok (1 plechovka sterilizovaných paradajok), soľ,čerstvá bazalka. Príloha: 1 kg nových zemiakov, petržlenová vňať, 50 gramov masla, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je s miernými úpravami z Chuťoviek (leto 2011), čo je príloha Ženy a Život.

Najprv si pripravíme konfit, keďže to trvá najdlhšie. Keďže som varila z čerstvých paradajok, tak som si ich najprv obvarila asi 1-2 minúty vo vriacej vode, ošúpala a nakrájala. Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a dáme v panvici spolu s olivovým olejom zosklovatieť. Ošúpeme jablko, zbavíme ho jadrovníka, pokrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Posypeme práškovým cukrom a mierne skaramelizujeme. Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, podusíme a varíme kým konfit nezhustne. Po dovarení do konfitu vmiešame nakrájané bazalkové lístky podľa chuti.
Mleté lieskové orechy zmiešame spolu so strúhankou, vajíčka rozšľaháme v osobitnom tanieri a obaľujeme syr. Najprv ponoríme do vajíčok, potom obaľujeme v zmesi z orieškov a strúhanky. Ja som nemala mleté lieskové oriešky, tak som si ich najprv nasucho opražila na panvici a keď začali praskať šupky, tak som ich zabalila do utierky a pošúchala. Tým sa zbavili šupky. Potom si ich zomelieme.
Syr som každý pozdĺžne prekrojila a tak som ho obaľovala. Stalo sa nám už v reštaurácii, že syr bol hrubý a nebol dobre prepečený a pri plesnivých syroch to cítiť obzvlášť.
Syr opekáme z oboch strán na rozohriatom oleji, po opeční do zlatej farby ho vyberieme, necháme okvapkať na papierovej utierke a hneď podávame.

http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/06/camembert-s-jablcno-paradajkovym.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vinohradnícke kura (kura s hroznom)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na vinohradnícke kura budeme potrebovať (pre 4 osoby): 3 kúsky kuracích pŕs (cca 500 gramov), 500 gramov hrozna (lepšie je svetlé, bezkôstkové) , 1 cibuľa, 1 smotana na varenie (250 ml), soľ, solčanka, čierne korenie, cestoviny 400 gramov (penne, fusilli), 3 lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Toto kura s hroznom bolo moje prvé na naše pomery neštandardné jedlo. Doma sme varievali takú klasiku ako sa varieva na dedinách (hlavne bravčové rezne, segedín, guláše). A nemiešalo sa sladké so slaným. Vyskúšala som ho dáávno na internáte a zvládla som ho uvariť aj na dvojplatničke. Aj vtedy som sa čudovala tomu názvu, keďže pod vinohradníckym kuraťom som si predstavovala kura s vínom:-), napriek tomu tento recept nám chutí.

Cibuľu si pokrájame na drobno. Dáme ju opražiť na olej. Zatiaľ si pokrájame na drobné rezance umyté kuracie mäso. Pridáme na panvicu k cibuli a restujeme cca 10 minút. Pridáme soľ, solčanku a čierne korenie na ochutenie. Dnes mi s prípravou obeda pomáhal syn. Nechala som ho krájať hrozno na kúsky. Z pôvodného množstva, ktoré som kúpila, tak aby mi ostalo aj ja tento recept mi po jeho "pomoci" ostalo cca 250 gramov. Takže pred koncom, keď už je mäsko mäkké pridáme hrozno, chvíľku orestujeme, prelejeme smotanou na varenie a keď prevrie máme dovarené.Cestoviny uvaríme podľa návodu.

http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/05/vinohradnicke-kura-kura-s-hroznom.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.6.2011, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduchý a rýchly hruškový koláč!



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajíčka, 1/4 šálky mlieka, štipka soli, 1 a 1/2 šálky polohrubej múky, 900 gramov hrušiek, 1/2 šálky strúhanky, maslo na vymazanie formy a na vrch koláča, môžme použiť aj celé klinčeky (nemusíme), 1/2 šálky cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Na tento recept som sa chystala dlho, ale kým som sa spamätala, tak hrušky, ktoré by tam mali ísť už bežne v obchodoch nemali. Hruškový koláčik je najlepší s odrodou Conferenza (je to zimná odroda, úzka, dlhá hnedožltá). Pokiaľ ju kúpite a je tvrdá, stačí 1-2 dni nechať v mikroténovom sáčiku a oni dozrejú. Vzhľadom k tomu, že sú také sladké nemusíme dávať ani veľa cukru. Recept je z nami overenej kucharky Klasickej italskej kuchyne, kde sú jednoduché, ale veeľmi chutné recepty.

Koláč je nenáročný na použité suroviny a taktiež aj na prípravu, zvládne ho každý :-) a výsledok závisí iba od druhu použitých hrušiek.Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá, takže hneď na začiatku si predhrejeme rúru na 190 stupňov.
Ja som použila 3 dcl šálku ktorou som odmeriavala potrebné suroviny. V mise si rozšľaháme vajíčka s mliekom, pridáme cukor (u nás hnedý, ktorý meliem na kávovom mlynčeku), štipku soli a šľaháme. pridáme múku a vymiešame. Vznikne nám hustejšie cesto.

Hrušky si ošúpeme, rozrežeme na polovicu, odstránime jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Hrušky vmiešame do cesta.Okrúhlu tortovú formu nahrubo vytrieme maslom, vysypeme strúhankou (zbytočnú strúhanku oklepeme). Dáme tam cesto, povrch zarovnáme lyžicou a urobíme viacero malých otvorčekov do ktorých dáme kúsočky masla. Pokiaľ chceme, môžme do cesta rovnomerne napichať aj celé klinčeky.

Dáme do rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme cca 50 minút. Podávame vlažný (nechladíme ho a taktiež nenechávame odstáť, môžme hneď jesť).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2012, 16:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jarná zemiaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme (pre 4 osoby): 100 gramov posekaných vňatí (žihľava, petržlenový vňať, pažítka, špenát), 200 gramov zemiakov, 40 gramov masla a 2 lyžice hladkej múky (na zápražku), 1,5 l vývaru, 1 dcl šľahačkovej smotany, sušené hríby, drvená rasca, soľ, čierne korenie, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je rýchla a veľmi jednoduchá. Presne tak, ako to mám rada. Bylinky nasekáme a krátko povaríme vo vývare s rascou a korením. Inak podľa receptu ide byliniek 100 gramov, ale nič sa nepokazí, keď sa dá viac. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme variť do vývaru spolu s hríbmi, ktoré sme namočili vo vode a vyžmýkali. Spolu to povaríme cca 10 minút. Nakoniec pridáme zápražku, ktorú sme si urobili z masla a hladkej múky a zjemníme smotanou, ktorú nalejeme do polievky až tesne pred dokončením a krátko prevaríme.

http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/jarna-zemiakova-polievka.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.5.2011, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

SUPER - Paradajková omáčka s maslom a cibuľou na cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

900 gramov čerstvých paradajok 5 lyžíc masla 1 cibuľa soľ, čierne korenie špagety (500 gramov) syr na postrúhanie - my sme dávali Verenu - super syr, ktorý sme našli v Prahe, slaninka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Po ráne strávenom na Pražskej tržnici, kde sme nakúpili čerstvú zeleninu, ovocie, ale aj syry a klobásky sme rozmýšľali, čo budeme variť na obed. Manžel sa ponúkol, že dnes bude variť on.
To sa veru nestáva tak často:-)
Menu podľa neho sú väčšinou špagety s kečupom z čoho sa raduje náš syn....
Dnes to nebolo inak, akurát, že namiesto kečupu urobil domácu paradajkovú omáčku. Lepšiu som veru ešte nejedla !

Inšpirácia je z kuchárskej knihy Klasická italská kuchyně.
1. Čerstvé paradajky na 1 minútu ponoríme do vriacej vody, scedíme a trochy vychladnuté olúpeme a nakrájame na kúsky.
2. Do hrnca dáme paradajky, maslo, soľ a trošku čierneho korenia. Očistenú cibuľu rozkrojíme na polovicu a dáme variť k paradajkám. Varíme 45 minút na miernom ohni bez pokrievky. Občas premiešame. Paradajky rozmačkáme na malé kúsočky. Pred podávaním vyhodíme cibuľu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.4.2011, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z kápie.



POTREBNÉ PRÍSADY

- 750 gramov kápie - 1 smotana na šľahanie (33%) - 1 kyslá smotana (16%) - solčanka, soľ, čierne korenie - 60 gramov masla - 2 lyžice hladkej múky - pažítka na ozdobenie - balzamikový ocot na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na túto polievku som našla niekedy v jednom časopise, už si ani nepamätám v ktorom. Potom som na ňu úplne zabudla, až teraz som čítala recept od Olivera Andrássyho. Tá polievka bola síce odlišná, ale išla tam kápia, tak som si spomenula na túto super polievku.

1. Kápie umyjeme, nakrájame pozdĺžne na pásy a odstránime jadrovníky. Kápie dáme na plech (na papier na pečenie) a pri teplote 180 stupňov pečieme 20 minút.
2. V hrnci dáme pražiť maslo, pridáme upečené kápie, zalejeme 1 litrom horúcej vody a necháme variť. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Povaríme cca 5 minút, potom rozmixujeme dohladka mixérom.
3. V sladkej smotane rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do polievky. Ja lejem smotanu tak, že polievku na chvíľu odstavím na susedný horák a za stáleho miešania nalejem, aby sa nezrazila.
4. Polievku už len prehrejeme a môžme podávať. Na tanier ešte dávam lyžicu kyslej smotany, trochu balzamikového octu a ozdobím pažítkou. Podávam s hriankami, ktoré potriem maslom a cesnakom.

http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/polievka-z-kapie.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.4.2011, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekaná cvikla s fetou a špenátom



POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať: -500 gramov cvikly (čo najmenšie, aby sa dobre zapekali) - 2 lyžičky rasce - 2 lyžice olivového oleja - 200 gramov slaného syra (feta, balkánsky syr) - čerstvý špenát podľa chuti - soľ, čierne korenie, chilli korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia je z českého Apetita - to je ten vynikajúci časopis s ešte krajšími obrázkami jedál:-)

1. Malé cvikly poriadne umyjeme, očistíme a každú prekrojíme na polovicu. Mne sa nepodarilo kúpiť všetky maličké, keďže už nemali, takže aj na menšie časti. Cviklu ukladáme pokrájanými časťami nahor.
Zatial si dáme zohriať olivový olej, ktorým cviklu, ktorú ukladáme do zapekacej misky polejeme. Osolíme a okoreníme, ale nie veľa, keďže feta jedlo dosť dochutí.
2. Cviklu dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov cca 40 minút (pečieme to aspoň prvých 20 minút prikryté, aby to nezoschlo).
3. Následne po 40 minútach pridáme do cvikly fetu, ja som pridala aj špenát, ktorý tam bol výborný. Dáme chilli podľa chuti, premiešame a dopečieme nezakryté ďalších 15-20 minút. Nabudúce keď to budem robiť, toho špenátu tam dám aj viac.

Podávame najlepšie s hriankou a poliate trošku balzamikovým octom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ruský tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 250 gramov masla, 200 gramov praskoveho cukru, 2 vajcia, 450 gramov hladkej muky, 2 lyzicky prasku do peciva, 3 lyzice kakaoveho prasku. plnka: 100 gramov masla, 200 gramov praskoveho cukru, 750 gramov nizkotucneho kremoveho tvarohu, 1 lyzica citronovej stavy, 3 vajcia, 1 balicek vanilkoveho pudingy zlaty klas.

POSTUP PRÍPRAVY

Aj hoci taký podobný koláčik som tu už videla, pridávam recept tak ako ho robím ja:-)

CESTO: Zo surovin na cesto vypracujeme cesto, rozdelime v pomere 2/3 a 1/3. 2/3
rozvalkame dame na vymasteny plech (klasicky, nie tortova forma),
zvysnu cast si nechame na roztrhanie na vrch kolaca. Ja davam radsej papier na pecenie.
Plnka sa robi nasledovne: 100 gramov masla nechame rozpustiť a vymiesame spolu so 750 gramami tvarohu, 1 lyzicou citronovej stavy, 3 vajickami, 200 gramami praskoveho cukru a 1 balickom vanilkoveho pudingu zlaty klas.
Vsetko vymiesame do kremovej konzistencie. Vymiesanu plnku dame na
cesto. Zvysnu tretinu cesta roztrhame na male kusky a rovnomerne

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 29.3.2011, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Jahňacie s bylinkovou krustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na porciu pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg jahňacieho chrbta s kosťou, 8 vetvičiek tymiánu, 2 vetvičky rozmarínu,4 vetvičky oregána, 1/2 citrónu, 4 strúčiky cesnaku, 6 plátkov toastového chleba (ja som použila klasický chlieb), 80 gramov masla, 3 lyžice nastrúhaného parmezánu, soľ, čierne korenie, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Recepty s jahňacím mäsom sa na mimibazári veľmi nevyskytujú aj hoci je to chutné mäsko. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom, ktorý u nás zožal veľký úspech.
1. Najprv si mäso očistíme od blán a mastného. Opláchneme a odrežeme mäso od kostí. Z mäsa dostaneme pekný valček. Mäso aj kosti dáme do misy marinovať (v chlade cca 2 hodiny) s polovicou byliniek, plátkami citróna a 3 strúčikmi cesnaku.
2. Krustu na mäso si pripravíme iba zo striedky z chleba, prípadne toastov, ktoré si namrvíme. Namrvené popražíme na masle spolu s druhou polovicou pokrájaných byliniek, nadrobno nakrájaným strúčikom cesnaku a nastrúhaným parmezánom.
3. Namarinované mäso osolíme, okoreníme čierným korením a opečieme krátko na oleji. Potom ho vložíme do jenskej misy na kosti na zapekanie. Mäso prikryjeme pekne krustou z chleba a byliniek a obložíme na väčšie kúsky nakrájanou cibuľou.
Pečieme odkryté v rúre na 160 stupňoch asi 25 minút.
4. Upečené mäso vyberieme a necháme v teple. Kosti rozkrájame a vrátime dopiecť s tým, že tam zamiešame lyžicu paradajkového pretlaku a poprašíme hladkou múkou. Kosti pečieme ešte ďalších 10 minút pri teplote 220 stupňov.
5. Dopečené kosti spolu so všetkým, čo tam je dáme do menšieho hrnca, zalejeme cca 1,5 dcl vody a chvíľku povaríme. Šťavu precedíme a podávame k mäsu. My sme to podávali so zemiakmi, ktoré sa podľa mňa hodia k tomu najlepšie:-)
Doobrú chuť:-)))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.3.2011, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu