. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekaná cvikla s fetou a špenátom - RECEPT 38738

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 77960 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Zapekaná cvikla s fetou a špenátom


[ recept č. 38738 zo dňa  ]


Zapekaná cvikla s fetou a špenátom


POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať: -500 gramov cvikly (čo najmenšie, aby sa dobre zapekali) - 2 lyžičky rasce - 2 lyžice olivového oleja - 200 gramov slaného syra (feta, balkánsky syr) - čerstvý špenát podľa chuti - soľ, čierne korenie, chilli korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia je z českého Apetita - to je ten vynikajúci časopis s ešte krajšími obrázkami jedál:-)

1. Malé cvikly poriadne umyjeme, očistíme a každú prekrojíme na polovicu. Mne sa nepodarilo kúpiť všetky maličké, keďže už nemali, takže aj na menšie časti. Cviklu ukladáme pokrájanými časťami nahor.
Zatial si dáme zohriať olivový olej, ktorým cviklu, ktorú ukladáme do zapekacej misky polejeme. Osolíme a okoreníme, ale nie veľa, keďže feta jedlo dosť dochutí.
2. Cviklu dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov cca 40 minút (pečieme to aspoň prvých 20 minút prikryté, aby to nezoschlo).
3. Následne po 40 minútach pridáme do cvikly fetu, ja som pridala aj špenát, ktorý tam bol výborný. Dáme chilli podľa chuti, premiešame a dopečieme nezakryté ďalších 15-20 minút. Nabudúce keď to budem robiť, toho špenátu tam dám aj viac.

Podávame najlepšie s hriankou a poliate trošku balzamikovým octom.
http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/03/zapekana-cvikla-s-fetou.html
<< Banánový chlieb | Zapekaná cvikla s fetou a špenátom | Kvetinkova tortička >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu