. .. .. .. .. .. .
. .

Jednoduchý a rýchly hruškový koláč! - RECEPT 39490

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 77960 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Jednoduchý a rýchly hruškový koláč!


[ recept č. 39490 zo dňa  ]


Jednoduchý a rýchly hruškový koláč!


POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajíčka, 1/4 šálky mlieka, štipka soli, 1 a 1/2 šálky polohrubej múky, 900 gramov hrušiek, 1/2 šálky strúhanky, maslo na vymazanie formy a na vrch koláča, môžme použiť aj celé klinčeky (nemusíme), 1/2 šálky cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Na tento recept som sa chystala dlho, ale kým som sa spamätala, tak hrušky, ktoré by tam mali ísť už bežne v obchodoch nemali. Hruškový koláčik je najlepší s odrodou Conferenza (je to zimná odroda, úzka, dlhá hnedožltá). Pokiaľ ju kúpite a je tvrdá, stačí 1-2 dni nechať v mikroténovom sáčiku a oni dozrejú. Vzhľadom k tomu, že sú také sladké nemusíme dávať ani veľa cukru. Recept je z nami overenej kucharky Klasickej italskej kuchyne, kde sú jednoduché, ale veeľmi chutné recepty.

Koláč je nenáročný na použité suroviny a taktiež aj na prípravu, zvládne ho každý :-) a výsledok závisí iba od druhu použitých hrušiek.Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá, takže hneď na začiatku si predhrejeme rúru na 190 stupňov.
Ja som použila 3 dcl šálku ktorou som odmeriavala potrebné suroviny. V mise si rozšľaháme vajíčka s mliekom, pridáme cukor (u nás hnedý, ktorý meliem na kávovom mlynčeku), štipku soli a šľaháme. pridáme múku a vymiešame. Vznikne nám hustejšie cesto.

Hrušky si ošúpeme, rozrežeme na polovicu, odstránime jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Hrušky vmiešame do cesta.Okrúhlu tortovú formu nahrubo vytrieme maslom, vysypeme strúhankou (zbytočnú strúhanku oklepeme). Dáme tam cesto, povrch zarovnáme lyžicou a urobíme viacero malých otvorčekov do ktorých dáme kúsočky masla. Pokiaľ chceme, môžme do cesta rovnomerne napichať aj celé klinčeky.

Dáme do rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme cca 50 minút. Podávame vlažný (nechladíme ho a taktiež nenechávame odstáť, môžme hneď jesť).

http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/cerstvy-hruskovy-kolac.html
<< 4:-) | Jednoduchý a rýchly hruškový koláč! | Velkonocna >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Kristína L. (kika91) ID 248404 (4.8.2012, 18:02)
Mohla by som sa opytať? Bude to velky kolac alebo maly? myslim kolko asi kuskov z neho vyjde? Dakujem ,-)
ODPOVEDAŤ
Ludmila B. (milika4) ID 77960 (27.8.2012, 16:59)
Prepac, za neskorsiu odpoved....Je to kolac v klasickej 23 cm tortovej forme. Podla toho ako krajas, ale 8-12 :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (25.4.2011, 8:13)
hruškový koláč je mňamka (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Ludmila B. (milika4) ID 77960 (25.4.2011, 11:07)
a ani tam netreba davat vela cukru a je sladky :-) u nas zmizol hned :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu