končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
HUBY |
Hubová paštétaPOTREBNÉ PRÍSADY pre 6 osôb Potrebujeme: • 200 g čerstvých šampiňónov • 150 g lesných húb (aj mrazených) • 150 g uvarených kuracích pŕs • 1 väčšiu cibuľu • 70 g uvarenej ryže • 80 g prerastenej údenej slaniny • 2 vajcia • mleté čierne korenie • soľ • sušený tymian • lístky čerstvého tymianu • lístky poľného šalátu • 4 plátky anglickej slaniny • olej POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. 2. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré ores¬tujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ry¬žou a vajciami pridáme k pomletej mase. Vmiešame orestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame. 3. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KRÁLIČIE MÄSO |
Králičia paštétaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: • 2 králičie stehná • 1 až 2 králičie ramienka • kúsok králičieho chrbta • 1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru • 250 g údenej prerastenej slaniny • 60 g cibule • 1 vajce • 50 g preosiatej strúhanky • soľ • mleté čierne korenie • 120 ml mäsového vývaru POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku. 2. Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky. Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu. Všetko dobre premiešame.3. Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme 80 minút. Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť. Potom ju vyklopíme a pokrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vajíčková tlačenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 10 porcií Potrebujeme: • 1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica • 4 natvrdo uvarené vajcia • 200 g diétnej salámy • 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy • 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) • 300 ml zeleninového bujónu POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky. 2. Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy. Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame. 3. V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majoné¬zovej zmesi a dobre premiešame. 4. Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc. 5. Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.3.2013, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
FANKYPOTREBNÉ PRÍSADY 8 porcií Potrebujeme: • 300 až 320 g polohrubej múky • 4 žĺtky • 4 PL kyslej smotany • 120 g masla • 20 g práškového cukru • štipku soli • 2 PL rumu • olej na vyprážanie • práškový cukor • na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Do preosiatej múky pridáme maslo, žĺtky, kyslú smotanu, práškový cukor, štipku soli a rum. Cesto dobre vymiesime. 2. Na pomúčenej doske cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky a v strede prerežeme. Vložíme do rozpáleného oleja a z obidvoch strán vypražíme. 3. Vypražené fánky necháme odkvapkať na obrúsku a posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 16.7.2008, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový zázrakPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Tortový korpus: • 60 g polohrubej múky • 20 g maizeny • 1/2 ČL kypriaceho prášku • 2 vajcia • 100 g práškového cukru • 1 PL oleja • 2 PL vody papier na pečenie a tuk na vymastenie tortovej formy • šľahačku na ozdobenie Plnka: • 6 plátkov želatíny • 500 g jemného nízkotučného tvarohu • 350 g smotany na šľahanie • 200 g práškového cukru • 2 PL citrónovej šťavy • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a okraje potrieme tukom. K 2 žĺtkom pridáme 2 PL vody a dobre premiešame. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame olej. Do žĺtkovej peny pridávame striedavo preosiatu múku zmie¬šanú s maizenou a kypriacim práškom, a tuhý sneh z bielkov; cesto opatrne premiešavame. 2. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme 15 minút pri teplote 180/160 °C. Tortový korpus po miernom vychladnutí vyložíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. 3. Zatiaľ si pripravíme plnku: Želatínu namočíme vo vode. Z napučanej želatíny zlejeme zvyšnú vodu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme do tuha. Tvaroh vymiešame s cukrom, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme želatínu, premiešame a potom zľahka vmiešame šľahačku. 4. Vychladnutý tortový korpus po obvode narežeme a pevnou niťou rozrežeme na dva pláty. Spodný plát dáme na podnos, priložíme obvodový kruh tortovej formy, ktorý vyložíme papierom na pečenie a nalejeme plnku. Keď začne plnka tuhnúť, zakryjeme ju vrchným plátom a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme kruh formy a tortu ozdobíme šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Pivové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Cesto na palacinky: • 150 ml mlieka • 250 ml piva • 150 až 200 g hladkej múky • 1 vajce soľ • mleté čierne korenie • nasekaná petržlenová vňať Plnka: • 80 g topeného syra • 100 g plátkov šunky • 100 g nakrájaného ochuteného ementálu Cestíčko: • 2 vajcia, • mlieko • soľ • mleté čierne korenie • vegeta • polohrubá múka • olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Mlieko, pivo, vajce a hladkú múku vymiešame na hladké cesto. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Z cesta na panvici potretej olejom pečieme palacinky, ktoré necháme vychladnúť. 2. Každú palacinku potrieme topeným syrom, pridáme šunku, syr a naplnenú preložíme napoly. 3. Celé vajcia rozšľaháme, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Prilejeme trochu mlie¬ka a pridáme toľko múky, aby sme vypracovali hustejšie cestíčko. Naplnené palacinky obalíme najskôr v polohrubej múke, potom v cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 21.9.2008, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eskimo rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Cesto: • 2 hrnčeky hladkej múky • 1 hrnček krupicového cukru • 1 balíček kypriaceho prášku • 1 balíček vanilínového cukru • 2 vajcia • 1 hrnček mlieka • 1/2 hrnčeka oleja • 2 PL kakaa Krém: • 400 – 500 ml mlieka • 2 kokosové pudingy • 125 g masla • 100 g práškového cukru (alebo podľa chuti) • 1 kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Suroviny na cesto zmiešame v hlbšej mise a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 až 35 minút pri teplote 180 °C. 2. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom. Do masla zašľahávame po lyžiciach vychladnutý puding a kyslú smotanu. 3. Krém natrieme na vychladnuté cesto, pofŕkame čokoládou, aby sme vytvorili efektné zdobenie a koláč dáme stuhnúť do chladu. Nakrájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 13.5.2012, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Parížsky šlahačkový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: • 4 žĺtky • 300 g práškového cukru • 150 ml vody • 150 ml oleja • 200 g polohrubej múky • 1/2 balíčka prášku do pečiva • 1 PL kakaa • 4 bielky Krém: • 4 šľahačky • 3 čokolády • ríbezľový džem na potretie • kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém. 2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C. 3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.3.2017, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dvojfarebné čokoládové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY Tmavé guľky Potrebujeme: • 100 ml smotany na šľahanie • 100 g tmavej čokoládovej polevy • 50 g čokolády na varenie Biele guľky Potrebujeme: • 100 ml smotany na šľahanie • 100 g bielej čokoládovej polevy • 40 g bielej čokolády • 2 ČL stužovača šľahačky • 30 g pomletých orechov • 30 až 50 g pomletých piškót Na obaľovanie: • Postrúhaná čokoláda • kakao • podrvené pistácie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Tmavé guľky: čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 5 až 6 hodín. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky. 2. Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky. 3. Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.6.2008, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ladove MAfinkyPOTREBNÉ PRÍSADY pre 7 osôb Potrebujeme: • 200 g rastlinného pokrmového tuku, napríklad Cera • 250 g práškového cukru • 60 g kakaa • 100 g sušeného mlieka • 30 g posekaných orechov • 50 g posekaných mandlí • 40 g posekaných kešu orechov • 60 posekaných lieskovcov • 30 g hrozienok • 80 g mliečnej čokolády • 2 vajcia • 20 g kandizovaného ovocia • okrúhle piškóty • ovocnú šťavu POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Rastlinný tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiate kakao, práškový cukor, sušené mlieko, premiešame a odstavíme z kúpeľa. 2. Pridáme posekané orechy, mandle, kešu orechy, lieskovce, hrozienka, kandizované ovocie a rozpustenú čokoládu. Necháme krátko vychladnúť a primiešame vajcia. 3. Jednotlivé priehlbinky vo forme na mafiny vyložíme alobalom a každú naplníme plnkou. Na vrch plnky uložíme piškóty, ktoré pokvapkáme ovocnou šťavou a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Stuhnuté mafiny vyberieme, alobal odstránime a ozdobíme kúskom čokolády. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |