. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva J. (babulka2512) ID 48979
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.6.2008
Naposledy: 31.1.2015 11:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 29
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

HUBY

Hubová paštéta



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 6 osôb
Potrebujeme:
• 200 g čerstvých šampiňónov
• 150 g lesných húb (aj mrazených)
• 150 g uvarených kuracích pŕs
• 1 väčšiu cibuľu
• 70 g uvarenej ryže
• 80 g prerastenej údenej slaniny
• 2 vajcia
• mleté čierne korenie
• soľ
• sušený tymian
• lístky čerstvého tymianu
• lístky poľného šalátu
• 4 plátky anglickej slaniny
• olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia.
2. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré ores¬tujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ry¬žou a vajciami pridáme k pomletej mase. Vmiešame orestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
3. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králičia paštéta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
• 2 králičie stehná
• 1 až 2 králičie ramienka
• kúsok králičieho chrbta
• 1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru
• 250 g údenej prerastenej slaniny
• 60 g cibule
• 1 vajce
• 50 g preosiatej strúhanky
• soľ
• mleté čierne korenie
• 120 ml mäsového vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky. Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu. Všetko dobre premiešame.3. Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme 80 minút. Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť. Potom ju vyklopíme a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vajíčková tlačenka



POTREBNÉ PRÍSADY

10 porcií
Potrebujeme:
• 1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica
• 4 natvrdo uvarené vajcia
• 200 g diétnej salámy
• 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy
• 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej)
• 300 ml zeleninového bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky.
2. Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy. Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
3. V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majoné¬zovej zmesi a dobre premiešame.
4. Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.
5. Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.3.2013, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

FANKY



POTREBNÉ PRÍSADY

8 porcií
Potrebujeme:
• 300 až 320 g polohrubej múky
• 4 žĺtky
• 4 PL kyslej smotany
• 120 g masla
• 20 g práškového cukru
• štipku soli
• 2 PL rumu
• olej na vyprážanie
• práškový cukor
• na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Do preosiatej múky pridáme maslo, žĺtky, kyslú smotanu, práškový cukor, štipku soli a rum. Cesto dobre vymiesime.
2. Na pomúčenej doske cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky a v strede prerežeme. Vložíme do rozpáleného oleja a z obidvoch strán vypražíme.
3. Vypražené fánky necháme odkvapkať na obrúsku a posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.7.2008, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový zázrak



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
Tortový korpus:
• 60 g polohrubej múky
• 20 g maizeny
• 1/2 ČL kypriaceho prášku
• 2 vajcia
• 100 g práškového cukru
• 1 PL oleja
• 2 PL vody papier na pečenie a tuk na vymastenie tortovej formy
• šľahačku na ozdobenie
Plnka:
• 6 plátkov želatíny
• 500 g jemného nízkotučného tvarohu
• 350 g smotany na šľahanie
• 200 g práškového cukru
• 2 PL citrónovej šťavy
• 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a okraje potrieme tukom. K 2 žĺtkom pridáme 2 PL vody a dobre premiešame. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame olej. Do žĺtkovej peny pridávame striedavo preosiatu múku zmie¬šanú s maizenou a kypriacim práškom, a tuhý sneh z bielkov; cesto opatrne premiešavame.
2. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme 15 minút pri teplote 180/160 °C. Tortový korpus po miernom vychladnutí vyložíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť.
3. Zatiaľ si pripravíme plnku: Želatínu namočíme vo vode. Z napučanej želatíny zlejeme zvyšnú vodu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme do tuha. Tvaroh vymiešame s cukrom, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme želatínu, premiešame a potom zľahka vmiešame šľahačku.
4. Vychladnutý tortový korpus po obvode narežeme a pevnou niťou rozrežeme na dva pláty. Spodný plát dáme na podnos, priložíme obvodový kruh tortovej formy, ktorý vyložíme papierom na pečenie a nalejeme plnku. Keď začne plnka tuhnúť, zakryjeme ju vrchným plátom a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme kruh formy a tortu ozdobíme šľahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pivové palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
Cesto na palacinky:
• 150 ml mlieka
• 250 ml piva
• 150 až 200 g hladkej múky
• 1 vajce soľ
• mleté čierne korenie
• nasekaná petržlenová vňať

Plnka:
• 80 g topeného syra
• 100 g plátkov šunky
• 100 g nakrájaného ochuteného ementálu

Cestíčko:
• 2 vajcia,
• mlieko
• soľ
• mleté čierne korenie
• vegeta
• polohrubá múka
• olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Mlieko, pivo, vajce a hladkú múku vymiešame na hladké cesto. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Z cesta na panvici potretej olejom pečieme palacinky, ktoré necháme vychladnúť.
2. Každú palacinku potrieme topeným syrom, pridáme šunku, syr a naplnenú preložíme napoly.
3. Celé vajcia rozšľaháme, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Prilejeme trochu mlie¬ka a pridáme toľko múky, aby sme vypracovali hustejšie cestíčko. Naplnené palacinky obalíme najskôr v polohrubej múke, potom v cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.9.2008, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Eskimo rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
Cesto:
• 2 hrnčeky hladkej múky
• 1 hrnček krupicového cukru
• 1 balíček kypriaceho prášku
• 1 balíček vanilínového cukru
• 2 vajcia
• 1 hrnček mlieka
• 1/2 hrnčeka oleja
• 2 PL kakaa

Krém:
• 400 – 500 ml mlieka
• 2 kokosové pudingy
• 125 g masla
• 100 g práškového cukru (alebo podľa chuti)
• 1 kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Suroviny na cesto zmiešame v hlbšej mise a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 až 35 minút pri teplote 180 °C.
2. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom. Do masla zašľahávame po lyžiciach vychladnutý puding a kyslú smotanu.
3. Krém natrieme na vychladnuté cesto, pofŕkame čokoládou, aby sme vytvorili efektné zdobenie a koláč dáme stuhnúť do chladu. Nakrájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 13.5.2012, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Parížsky šlahačkový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
• 4 žĺtky
• 300 g práškového cukru
• 150 ml vody
• 150 ml oleja
• 200 g polohrubej múky
• 1/2 balíčka prášku do pečiva
• 1 PL kakaa
• 4 bielky Krém:
• 4 šľahačky
• 3 čokolády
• ríbezľový džem na potretie
• kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.
2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.3.2017, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dvojfarebné čokoládové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

Tmavé guľky
Potrebujeme:
• 100 ml smotany na šľahanie
• 100 g tmavej čokoládovej polevy
• 50 g čokolády na varenie
Biele guľky
Potrebujeme:
• 100 ml smotany na šľahanie
• 100 g bielej čokoládovej polevy
• 40 g bielej čokolády
• 2 ČL stužovača šľahačky
• 30 g pomletých orechov
• 30 až 50 g pomletých piškót

Na obaľovanie:
• Postrúhaná čokoláda
• kakao
• podrvené pistácie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Tmavé guľky: čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 5 až 6 hodín. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
2. Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
3. Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.6.2008, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ladove MAfinky



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 7 osôb
Potrebujeme:
• 200 g rastlinného pokrmového tuku, napríklad Cera
• 250 g práškového cukru
• 60 g kakaa
• 100 g sušeného mlieka
• 30 g posekaných orechov
• 50 g posekaných mandlí
• 40 g posekaných kešu orechov
• 60 posekaných lieskovcov
• 30 g hrozienok
• 80 g mliečnej čokolády
• 2 vajcia
• 20 g kandizovaného ovocia
• okrúhle piškóty
• ovocnú šťavu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Rastlinný tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiate kakao, práškový cukor, sušené mlieko, premiešame a odstavíme z kúpeľa.
2. Pridáme posekané orechy, mandle, kešu orechy, lieskovce, hrozienka, kandizované ovocie a rozpustenú čokoládu. Necháme krátko vychladnúť a primiešame vajcia.
3. Jednotlivé priehlbinky vo forme na mafiny vyložíme alobalom a každú naplníme plnkou. Na vrch plnky uložíme piškóty, ktoré pokvapkáme ovocnou šťavou a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Stuhnuté mafiny vyberieme, alobal odstránime a ozdobíme kúskom čokolády.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu