. .. .. .. .. .. .
. .

Parížsky šlahačkový zákusok - RECEPT 5739

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 48979 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Parížsky šlahačkový zákusok


[ recept č. 5739 zo dňa  ]


Parížsky šlahačkový zákusok


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
• 4 žĺtky
• 300 g práškového cukru
• 150 ml vody
• 150 ml oleja
• 200 g polohrubej múky
• 1/2 balíčka prášku do pečiva
• 1 PL kakaa
• 4 bielky Krém:
• 4 šľahačky
• 3 čokolády
• ríbezľový džem na potretie
• kakao na posypanie


POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.
2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.
<< Dvojfarebné čokoládové guľky | Parížsky šlahačkový zákusok | Eskimo rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarina K. (kkatka81) ID 326170 (11.3.2017, 20:59)
Prosím o doplnenie:
- aké šľahačky použiť - koľko ml ?
- aké čokolády (varové) - koľko g ?
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Valika T. (valeria180966) ID 250750 (18.11.2012, 8:53)
tak tento zákusok je výborný, dnes som ho robila a neviem či vydzží do večera, ďakujem za receptík (clamp) (flower)
ODPOVEDAŤ
Monika G. (akinomg) ID 126895 (23.12.2011, 15:06)
je to výýýýbornéééééééé (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika G. (akinomg) ID 126895 (23.12.2011, 13:27)
mnam (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (25.2.2011, 12:53)
Vyzera fantasticky len sa chcem spytat ci sa plnka slaha rucne alebo mixerom :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (13.6.2008, 8:12)
tento som aj ja našla niekde na nete.... bol úžasný... až na tú šľahačku - zle sa mi šľahala (asi nebola dobrá smotana), zafŕkanej 1/2 kuchyne, až asi 3 stužovače pomohli.... ale chuť neodolateľná!!!!! (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Yvona G. (yvon) ID 1354, mimibazar.sk/yvon (13.6.2008, 8:49)
v Hypernove dostať perížsku šľahačku je to česká značka Kunín a je fakt výborná cenovo je asi o 2 Sk drahšia od obyčajnej takže ked si prirátaš čokoládu ktorú Ti ešte treba kúpiť je to výhodné aj bez práce, nemusíš ju variť deň pred tým :-) :-) :-) Y
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.6.2008, 8:54)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu