. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

andrea sečkarova (sveand) ID 44482
mimibazar.sk/sveand
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.4.2008
Naposledy: 28.10.2021 20:25
Aktualizácia: 24.9.2021 14:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 47
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vynikajúci cuketový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

cuketa, cibuľa, mlieko, 2 PL kyslej smotany, mlieko 2 dcl, hl. múka, soľ, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame nadrobno cibuľu, cuketu nastrúhame na hrubšom strúhadle.
Osmažíme cibuľu, pridáme cuketu a dusíme domäkka. Môžme aj jemne priliať vodu.
Posolíme. Vymiešame si v miske 1 lyžicu hl. múky s mliekom a kyslou smotanou.
Keď je cuketa mäkká, vlejeme zmes do nej. Premiešame a môžme ešte priliať mlieko.
Záleží na hustote. Necháme prevrieť.
Dochutíme podľa potreby soľou a kôprom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Mexická fazuľa



POTREBNÉ PRÍSADY

2 konzervy červenej fazule, 2 cibule, 1 PL kari korenia, 2 PL sójovej omáčky, veľký rajčinový pretlak (prípadne krájané paradajky v konzerve), 1 konzerva kukurice, 1 balíček olív, 3 strúčiky cesnaku, 1 paprika, tymián, ml. čierne korenie a kto chce, tak aj chilli alebo feferónky

POSTUP PRÍPRAVY

Podusiť nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak.
Pridať kari korenie, sójovú omáčku, pretlak.
Dať kukuricu, čierne korenie.
Vysypať fazuľu, pridať olivy, tymián (chilli, či feferónku).
A niekedy dávam aj nakrájaný párok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.2.2014, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapečený hermelín v lístkovom ceste



POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto, hermelín (na jednu porciu jeden), pór, kečup, žĺtok, mletá červ. paprika, 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto vyvaľkáme. Bežné balenie vyjde na 4 porcie.
Rodelíme ho na 4 štvorce.
Potrieme kečupum, do stredu každého štvorca poukladáme pór, na to položíme hermelín,
znovu pór a potrieme, resp. polejeme kečupom.
Kraje cesta potrieme žĺtkom, ktorý sme vymiešali s mliekom a červ. paprikou.
Proti sebe stojace rohy cesta spojíme.
Vzniknú krásne batôžteky, ktoré potrieme žĺtkom a pečieme cca 15 min na 220 stupňoch.
Po upečení nechať vychladnúť, aby sa hermelín príliš neroztiekol.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzí guláš s fazuľou a kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie stehno ( cca 800 g), 2 konzervy červenej fazule, 1 konzerva kukurice, 1 konzerva lúpaných paradajok v konzerve (alebo pretlak), 3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 paprika, olej, mletá červ. paprika, ml. čierne korenie, lyžička drvenej rasce, 1 - 2 lyžičky chilli (kto má rád pikantné), 1 hovädzí bujón (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nadrobno nakrájame. Hovadzie mäsko nakrájame na maličké kocky. Podusíme cibuľu na oleji. Pridáme pretlačený cesnak a mäso. Posolíme.
V polovici varenia dáme nakrájanú papriku, ml. červ. papriku, rascu a korenie. Opäť dusíme.
Ak treba podlievame vodou.
Pridáme nakrájané paradajky z konzervy alebo pretlak, hovädzí bujón, chilli, soľ, čierne korenie.
Dusíme domäkka. Na záver dáme fazuľu a kukuricu z konzervy. Prehrejeme tak 5 min. Posypeme majoránom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Rýchly šalát s bylinkami tzatziki



POTREBNÉ PRÍSADY

Rajčiny, uhorka, fialová cibuľa, bylinky tzatziki, kyslá smotana, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu nakrájame. Dáme do misky. Posypeme bylinkami cca 2 lyžičky ( je to chutné, ak ich dobre cítiť). Zalejeme smotanou. Premiešame. Má to byť pekne šťavnaté. Ak treba, posoliť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.11.2013, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené zemiaky bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, bryndza, oravská slanina, cibuľa, 2 PL kyslej smotany, soľ, čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky dáme variť v šupke. Po vychladnutí vydlabeme vnútro.
Použijeme ho do zmesi, ktorou potom zemiaky naplníme. Cibuľku nakrájame a dáme opiecť na panvicu.
Pridáme slaninku nakrájanú na rezance. Opečieme.
K vydlabnej časti zo zemiakov pridáme túto cibuľu so slaninku. Dáme ešte smotanu a dochutíme.
Poriadne premiešame a plníme zemiaky. Na záver posypeme čiernym korením a pečieme.
Na 200 stupňoch cca 30 min, resp. dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2014, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Cviklový šalát s kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

Nastrúhaná, zaváraná ( mala som domácu) cvikla - 7 dcl pohár, kukurica, eidam, 1 fialová cibuľa, kyslá smotana, majonéza, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ja cviklu vôbec nemusím, toto je jediné, čo z cvikly zjem. A fakt je to úžasný šalátik.
Použila som zaváranú nastrúhanú cviklu. Bez nálevu. A už som len pridala všetky suroviny: nadrobno nakrájanú cibulu, kukuricu, nakrájaný eidam ( pol konzervy kukurice a asi 10 dag syru som použila),
celú smotanu a majonézu podľa chuti. Kto má ako rád. Ja som dala 3 PL.
Dochutiť na záver soľou a čiernym korením.
Je výborný s celozrnnou bagetkou. Alebo iba tak k telke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 9.10.2015, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v placke



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia 500 g, 3 cibule, 1 paprika, 3 rajčiny, 2 strúčiky cesnaku, rajčinový pretlak 300 g, 1 konzerva červenej fazule, 1 konzerva kukurice, tortilly, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäso nakrájame na malé kocky.
Posolíme, pokoreníme grilovacím korením, ml. čiernym korením, červenou paprikou.
Usmažíme 1 cibuľu a mäsko na nej opečieme. Pridáme trošku vody, pretlaku a dusíme.
Nemusí byť veľa omáčky, pretože omáčku si spravíme osobitne.
Na záver dáme fazuľu a kukuricu. Podľa potreby dochutíme. Odložíme nabok.
Rajčiny sparíme a zbavíme šupky.
Cibuľu, papriku a rajčiny nakrájame.Na panvici aj s cesnakom podusíme domäkka.
Spolu s pretlakom dáme do mixéra a vymixujeme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hráškový krém



POTREBNÉ PRÍSADY

2 nadrobno pokrájané cibule, 1 väčší pór pokrájaný na krúžky, 500 g mrazeného hrášku, 1 zeleninový bujón, mlieko, smotana, krutóny alebo guličky, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok

POSTUP PRÍPRAVY

Nechala som sa inšpirovať receptom od českého kuchára :).
Cibuľu a pór podusíme na masle. Pridáme hrášok, posolíme, pokoreníme, zajeleme bujónom.
Necháme variť domäkka. Po uvarení poriadne rozmixujeme. Vrátime na sporák.
Dáme smotanu ( ja som dala smotanu na varenie), mlieko. Necháme zovrieť.
Na záver nastrúhame muškátový oriešok.
Vo vedľajšom hrnčeku som si podusila zopár hráškov na ozdobenie polievky.
Naložíme na tanier, posypeme toastovými krutónmi alebo guličkami.Navrch trochu hrášku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pórová polievka so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

3 cibule pokrájané na kocky, 2 póry pokrájané na krúžky, zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, \r\nzeleninový bujón, maslo, soľ, mlieko, mušk. oriešok. Chlebík na krutóny.

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú cibuľu na masle opečieme, pridáme pór. Znovu opečieme. Pridáme zemiaky a pražíme.
Pridáme pretlačený cesnak, vývar z bujónu. Varíme, kým zelenina nie je mäkká.
Rozmixujeme. Prilejeme mlieko, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Polievku môžeme dochutiť krutónmi z chlebíku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.6.2015, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu