končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
CHRUMKAVÉ HRANOLKY - úplne bez tukuPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, soľ , obľúbené korenie, vajíčka - bielky, papier na pečenie, plech POSTUP PRÍPRAVY Recept som videla v TV v nejakej zahraničnej relácii o zdravšom varení. Zemiaky pokrájať na hranollky. Bielka zľahka premiešať ( nevyšľahať sneh ako na zákusok ), v tom zemiaky obaliť, uložiť na plech na pečiaci papier, trošku ďalej od seba aby sa moc nedotýkali, posypať soľou a obľúbeným korením a dať pieť. Hranolky boli skutočne chrumkavé a chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 17.9.2010, 9:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Šišky bez vysmážaniaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g) náplň: marmeláda nebo povidla na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti) POSTUP PRÍPRAVY RECEPT NIE JE MOJ - PRIŠIEL MI MAILOM OD KAMOŠKY Postup Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 13.11.2013, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybia delikatesaPOTREBNÉ PRÍSADY Čo potrebujeme: pstruhy ( používam aj iný druh rýb ako pangasius, makrela,...), cibuľa, plátky mandlí, sladká smotana, strúhaný tvrdý syr, citrón, čerstvá petržlenová vňať ( používam z mrazáku), soľ, korenie, olivový olej.. POSTUP PRÍPRAVY Pstruhy očistíme, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením a uložíme do zapekacej misy potretej olivovým olejom. Pstruhy polejeme citrónovou šťavou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovom vňaťou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút, poprípade aj 30, ak sa jedná o väčšie kúsky ryby. Medzitým si na sucho opražíme lupienky mandlí, pozor na pripálenie, pekne treba stáť pri panvici a miešať. Pstruhy vyberieme, zalejeme smotanou zmiešanou so syrom, posypeme opraženými mandľovými lupienkami a vložíme na cca 10 minút do rúry zapiecť. Mňam mňam mňam: Je to fantastické. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Mandľové rožteky (bez vajec)POTREBNÉ PRÍSADY 150g hladkej múky (nikdy neviem akú dať, tak miešam špeciál a T-650), 100 g masla alebo margarínu (Hera, Palmarin), 50 g mletých mandlí ( v prípade núdze sa dá nahradiť orechami), 30g cukru, 50 g vanilkového cukru na obaľovanie. POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý: do múky dáme maslo, mandle, práškový cukor a vypracujeme cesto, ktoré rozšúľame na dlhý valček, pokrájame na kúsky veľkosti malého orecha, sformujeme rohlíčky, dáme na plech (dávam na pečiaci papier) a upečieme. Hotové obaľujeme vo vanilkovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 25.12.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Mäkké medovníčky po druhéPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky ( t-650, nie špeciál) 190 g práškového cukru, 125g medu, 125 g msetolu, 3 vajcia 1 káv. lyžička sódy bicarbóny mleté klinčeky 1 káv. lyžička škorice POSTUP PRÍPRAVY Zmiešať, nechať 2 hodiny odpočinúť. Vyválať na hrúbku menej ako 1 cm. Vykrajovať, 2 x potrieť rozšľahaným vajcom. Plech na tenúčko natrieť tukom a vysypať hrubou múkou. Cesto je riedke - dávať na plech ďalej od seba a aj vykrojiť radšej menšie tvary. Ozdoba: 1 stredne veľký bielok, 200 g prášk.cukru a 1 malá lyžička octu - spolu vymiešať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Mäkké medovníčky po prvéPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 1/2 masla (125g), 200g práškového cukru, 2 vajcia, 70 g mledtých orechov, 120 g roztopeného medu a teraz to dôležité - koreniny: škorica, anýz, klinčeky, badyán - všetko spolu mleté alebo rozdrvené - do receptu dávame 1 až 1 1/2 lyžičky. Nepoužívať už kúpené perníkové korenie, nie je to ono. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešať, vyváľkať, urobiť tvary aké chceme, dať na plech , potrieť žĺtkom a dať polovicu orecha. Tieto medovníky nezdobím, len tým orechom. Moje najoblúbenejšie - inak medovníky nemusím ale tieto sú dobré. Skladovať tak aby nevyschli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2007, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Netradičné buchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept je zo 100 rokov starej knižky, čo mala ešte moja babka od svojej mamy. Ešte som u nikoho podobné buchtičky nejedla. 70g masla (tuku), 1 celé vajco, žĺtok, lyžica cukru, 1/4 kg múky (nebolo uvedené akej, tak dávam polohrubú), 1/8 litra mlieka, 1 prášok do pečiva, trochu soli POSTUP PRÍPRAVY Odporúčam robiť z dvojnásobnej dávky. Nám dvom toto stačí. V recepte je písané 1 celé vajco a 1 žĺtok ale ak mám väčšie vajco, už žĺtok nedávam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 21.12.2020, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ĽADOVKY - neskutočne dobré a ľahké na prípravuPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 200 g prášk.cukru, 300 g palmarín (hera), 100 g orechov, 2 lyžice medu, trochu mletej škorice, šťava a kôra z jedného citróna ( tá kôra nemusí byť a keď už, tak kúpená chemicky neošetrená), 1/2 malej kávovej lyžičky sódy bicarbóny Krém: 1/4 l mlieka, 30 g hrubej múky ( t.j. 1 kopcovitá lyžica), 2 žĺtky - varíme to všetko spolu za stáleho miešania, kýmto nezhustne. K vychladnutému primiešame 100 g masla, 100 g prášk.cukru a 1 vanilkový cukor. POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame, vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečiem na 200 st. cca 10-12 minút. Vyberajú sa skôr bledšie ako tmavšie. Vychladnuté zlepujeme krémom. Zlepené necháme stuhnúť a potom namáčame v čokoládovej poleve. Ozdobíme ľubovolne: lentilkou, orechom, bielov polevou,....) Keď sa upečú mali by do druhého dňa odstáť aby zmäkli. Vydržia celé sviatky (no popravde u nás nie,vždy sa zjedia medzi prvými a ani návšteva nezostane len pri 1 kuse). Do cesta nejde žiadne vajce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Rýchla hrnčeková knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml mlieka, 200 g hrubej múky, soľ, 1 vajce, 1 žemľa, 10g masla, masť alebo smetol na hrnčeky. (toto je minimálne množstvo, čo robievam, zväšča si to vynásobim 2) POSTUP PRÍPRAVY 1. Najprv si žemľu (rožky) pokrájame na kocky a opražíme na masle do zlastista. 2. V mlieku rozmiešame múku, trochu soli, žĺtok a spolu dobre vypracujeme, je to podobné cesto ako na palacinky. Do tejto hmoty pridáme opraženú žemľu a tuhý sneh z bielka. 3. Vhodné hrnčeky (radšej staršie) vymastíme smetolom alebo masťou, naplníme ich asi do 3/4 cestom (nech vás nemýli, že cesto je dosť riedke), vložíme do vriacej vody, nech je tá vriaca voda aspoň tak 2 cm pod okraj hrnčeka, prikryjeme a varíme asi 1/2 hodiny. Pichnutím špáradla (tenkého drievka) zistíme, či sú knedle uvarené, potom z vody vyberieme šálky a knedle z hrnčekov vyklopíme, ide to dosť ľahko a pokrájame. Sú fantastické, dajú sa jesť aj samé bez omáčky a mäska. :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 22.11.2015, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekaný kel s mletým mäsom a ryžouPOTREBNÉ PRÍSADY kel, mleté, mäso, ryža, soľ, vegeta, rasca, čierne korenie (alebo akékoľvek, ktoré obľubujete), cesnak, trošku kečupu, vajíčka, mlieko alebo smotana, olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Uvaríme, vlastne udusíme si klasicky ryžu. 2. Mleté mäso si orestujeme na oleji, pridáme soľ, korenie, cesnak (buď rozdrvený alebo na plátky - to je jedno), tochu kečupu a podlejeme troškou vody - udusíme. 3. Kel sa pokrája na kúsky a dá do osolenej vody s rascou - varíme tak max. 5 minút, nech len trošku zmäkne. Zoberieme plech (používam silikónový, pri normálnom by som doporučovala ho vymastiť a vysypať strúhankou) a na spodok dáme zmäknutý kel, naň ucapkáme mleté mäsko a navrchu dáme ryžu, dobre popritláčame rukou. V nádobe si rozmiešame vajíčka s mliekom ( alebo smotanou) a vegetou. Túto zmes vylejeme na ryžu, ono to posteká pekne dole až ku kelu, a dáme zapiecť. Je to fantastické. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.10.2016, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |