. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alexandra O. (Alexa11) ID 4164
.
mimibazar.sk/alexa11
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.5.2006
Naposledy: 23.4.2017 12:46
Aktualizácia: 30.9.2015 12:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 140
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 6
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CHRUMKAVÉ HRANOLKY - úplne bez tuku



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, soľ , obľúbené korenie, vajíčka - bielky, papier na pečenie, plech

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som videla v TV v nejakej zahraničnej relácii o zdravšom varení.

Zemiaky pokrájať na hranollky. Bielka zľahka premiešať ( nevyšľahať sneh ako na zákusok ), v tom zemiaky obaliť, uložiť na plech na pečiaci papier, trošku ďalej od seba aby sa moc nedotýkali, posypať soľou a obľúbeným korením a dať pieť.

Hranolky boli skutočne chrumkavé a chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.9.2010, 9:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Šišky bez vysmážania



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g) náplň: marmeláda nebo povidla na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

RECEPT NIE JE MOJ - PRIŠIEL MI MAILOM OD KAMOŠKY

Postup
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.
Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut)
dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 13.11.2013, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rybia delikatesa



POTREBNÉ PRÍSADY

Čo potrebujeme: pstruhy ( používam aj iný druh rýb ako pangasius, makrela,...), cibuľa, plátky mandlí, sladká smotana, strúhaný tvrdý syr, citrón, čerstvá petržlenová vňať ( používam z mrazáku), soľ, korenie, olivový olej..

POSTUP PRÍPRAVY

Pstruhy očistíme, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením a uložíme do zapekacej misy potretej olivovým olejom. Pstruhy polejeme citrónovou šťavou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovom vňaťou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút, poprípade aj 30, ak sa jedná o väčšie kúsky ryby.

Medzitým si na sucho opražíme lupienky mandlí, pozor na pripálenie, pekne treba stáť pri panvici a miešať.

Pstruhy vyberieme, zalejeme smotanou zmiešanou so syrom, posypeme opraženými mandľovými lupienkami a vložíme na cca 10 minút do rúry zapiecť.

Mňam mňam mňam: Je to fantastické.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mandľové rožteky (bez vajec)



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky (nikdy neviem akú dať, tak miešam špeciál a T-650), 100 g masla alebo margarínu (Hera, Palmarin), 50 g mletých mandlí ( v prípade núdze sa dá nahradiť orechami), 30g cukru, 50 g vanilkového cukru na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý: do múky dáme maslo, mandle, práškový cukor a vypracujeme cesto, ktoré rozšúľame na dlhý valček, pokrájame na kúsky veľkosti malého orecha, sformujeme rohlíčky, dáme na plech (dávam na pečiaci papier) a upečieme. Hotové obaľujeme vo vanilkovom cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.12.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mäkké medovníčky po druhé



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky ( t-650, nie špeciál)
190 g práškového cukru,
125g medu,
125 g msetolu,
3 vajcia
1 káv. lyžička sódy bicarbóny
mleté klinčeky
1 káv. lyžička škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešať, nechať 2 hodiny odpočinúť. Vyválať na hrúbku menej ako 1 cm. Vykrajovať, 2 x potrieť rozšľahaným vajcom. Plech na tenúčko natrieť tukom a vysypať hrubou múkou.

Cesto je riedke - dávať na plech ďalej od seba a aj vykrojiť radšej menšie tvary.

Ozdoba: 1 stredne veľký bielok, 200 g prášk.cukru a 1 malá lyžička octu - spolu vymiešať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mäkké medovníčky po prvé



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky,
1/2 masla (125g),
200g práškového cukru,
2 vajcia,
70 g mledtých orechov,
120 g roztopeného medu

a teraz to dôležité - koreniny: škorica, anýz, klinčeky, badyán - všetko spolu mleté alebo rozdrvené - do receptu dávame 1 až 1 1/2 lyžičky. Nepoužívať už kúpené perníkové korenie, nie je to ono.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešať, vyváľkať, urobiť tvary aké chceme, dať na plech , potrieť žĺtkom a dať polovicu orecha. Tieto medovníky nezdobím, len tým orechom. Moje najoblúbenejšie - inak medovníky nemusím ale tieto sú dobré.
Skladovať tak aby nevyschli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2007, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Netradičné buchtičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je zo 100 rokov starej knižky, čo mala ešte moja babka od svojej mamy. Ešte som u nikoho podobné buchtičky nejedla.

70g masla (tuku), 1 celé vajco, žĺtok, lyžica cukru, 1/4 kg múky (nebolo uvedené akej, tak dávam polohrubú), 1/8 litra mlieka, 1 prášok do pečiva, trochu soli

POSTUP PRÍPRAVY

Odporúčam robiť z dvojnásobnej dávky. Nám dvom toto stačí. V recepte je písané 1 celé vajco a 1 žĺtok ale ak mám väčšie vajco, už žĺtok nedávam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 21.12.2020, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

ĽADOVKY - neskutočne dobré a ľahké na prípravu



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 200 g prášk.cukru, 300 g palmarín (hera), 100 g orechov, 2 lyžice medu, trochu mletej škorice, šťava a kôra z jedného citróna ( tá kôra nemusí byť a keď už, tak kúpená chemicky neošetrená), 1/2 malej kávovej lyžičky sódy bicarbóny

Krém:
1/4 l mlieka, 30 g hrubej múky ( t.j. 1 kopcovitá lyžica), 2 žĺtky - varíme to všetko spolu za stáleho miešania, kýmto nezhustne. K vychladnutému primiešame 100 g masla, 100 g prášk.cukru a 1 vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame, vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečiem na 200 st. cca 10-12 minút. Vyberajú sa skôr bledšie ako tmavšie. Vychladnuté zlepujeme krémom. Zlepené necháme stuhnúť a potom namáčame v čokoládovej poleve. Ozdobíme ľubovolne: lentilkou, orechom, bielov polevou,....)
Keď sa upečú mali by do druhého dňa odstáť aby zmäkli.
Vydržia celé sviatky (no popravde u nás nie,vždy sa zjedia medzi prvými a ani návšteva nezostane len pri 1 kuse). Do cesta nejde žiadne vajce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rýchla hrnčeková knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml mlieka, 200 g hrubej múky, soľ, 1 vajce, 1 žemľa, 10g masla, masť alebo smetol na hrnčeky.
(toto je minimálne množstvo, čo robievam, zväšča si to vynásobim 2)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najprv si žemľu (rožky) pokrájame na kocky a opražíme na masle do zlastista.

2. V mlieku rozmiešame múku, trochu soli, žĺtok a spolu dobre vypracujeme, je to podobné cesto ako na palacinky. Do tejto hmoty pridáme opraženú žemľu a tuhý sneh z bielka.

3. Vhodné hrnčeky (radšej staršie) vymastíme smetolom alebo masťou, naplníme ich asi do 3/4 cestom (nech vás nemýli, že cesto je dosť riedke), vložíme do vriacej vody, nech je tá vriaca voda aspoň tak 2 cm pod okraj hrnčeka, prikryjeme a varíme asi 1/2 hodiny. Pichnutím špáradla (tenkého drievka) zistíme, či sú knedle uvarené, potom z vody vyberieme šálky a knedle z hrnčekov vyklopíme, ide to dosť ľahko a pokrájame.

Sú fantastické, dajú sa jesť aj samé bez omáčky a mäska. :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.11.2015, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapekaný kel s mletým mäsom a ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

kel, mleté, mäso, ryža, soľ, vegeta, rasca, čierne korenie (alebo akékoľvek, ktoré obľubujete), cesnak, trošku kečupu, vajíčka, mlieko alebo smotana, olej

POSTUP PRÍPRAVY

1. Uvaríme, vlastne udusíme si klasicky ryžu.
2. Mleté mäso si orestujeme na oleji, pridáme soľ, korenie, cesnak (buď rozdrvený alebo na plátky - to je jedno), tochu kečupu a podlejeme troškou vody - udusíme.
3. Kel sa pokrája na kúsky a dá do osolenej vody s rascou - varíme tak max. 5 minút, nech len trošku zmäkne.

Zoberieme plech (používam silikónový, pri normálnom by som doporučovala ho vymastiť a vysypať strúhankou) a na spodok dáme zmäknutý kel, naň ucapkáme mleté mäsko a navrchu dáme ryžu, dobre popritláčame rukou. V nádobe si rozmiešame vajíčka s mliekom ( alebo smotanou) a vegetou. Túto zmes vylejeme na ryžu, ono to posteká pekne dole až ku kelu, a dáme zapiecť.

Je to fantastické.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.10.2016, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu