. .. .. .. .. .. .
. .

Rýchla hrnčeková knedľa - RECEPT 2489

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 4164 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Rýchla hrnčeková knedľa


[ recept č. 2489 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml mlieka, 200 g hrubej múky, soľ, 1 vajce, 1 žemľa, 10g masla, masť alebo smetol na hrnčeky.
(toto je minimálne množstvo, čo robievam, zväšča si to vynásobim 2)


POSTUP PRÍPRAVY

1. Najprv si žemľu (rožky) pokrájame na kocky a opražíme na masle do zlastista.

2. V mlieku rozmiešame múku, trochu soli, žĺtok a spolu dobre vypracujeme, je to podobné cesto ako na palacinky. Do tejto hmoty pridáme opraženú žemľu a tuhý sneh z bielka.

3. Vhodné hrnčeky (radšej staršie) vymastíme smetolom alebo masťou, naplníme ich asi do 3/4 cestom (nech vás nemýli, že cesto je dosť riedke), vložíme do vriacej vody, nech je tá vriaca voda aspoň tak 2 cm pod okraj hrnčeka, prikryjeme a varíme asi 1/2 hodiny. Pichnutím špáradla (tenkého drievka) zistíme, či sú knedle uvarené, potom z vody vyberieme šálky a knedle z hrnčekov vyklopíme, ide to dosť ľahko a pokrájame.

Sú fantastické, dajú sa jesť aj samé bez omáčky a mäska. :-))
<< Palacinky s kyslou kapustou | Rýchla hrnčeková knedľa | Stáziččiny dortíčky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (22.11.2015, 14:19)
Aj ja som dneska robila tuto knedlu,cesticko mi velmi zhustlo,ale doliala som trochu mlieka a super sa vydarili.
ODPOVEDAŤ
Kristína S. (kristinast) ID 22409, mimibazar.sk/slivkovci (4.1.2011, 11:53)
no robila som tuto knedlicku, moje cesto nebolo vobec riedke, ale velmi tuhe, tak som musela priliat mlieko asi deci, potom to uz bolo take lepkave cesto. akurat som to vyklopila a chutovo je vyborna.. (Y) .len ta hustota neviem preco mne to vyslo velmi tuho a je tu pisane ze bude velmi riedke :-o
ODPOVEDAŤ
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (9.10.2007, 21:49)
Naozaj to vyzera velmi jednoducho a chutne, urcite to vyskusam.
ODPOVEDAŤ
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (9.10.2007, 22:00)
zajtra alebo pozajtra ju budem robiť, možno nahodím aj nejaké foto, len zvyčajne si na fotenie spomeniem neskoro.
Tie hrnčeky radšej strašie, ono ako sa to 1/2 hodinu vo vode varí, tak sa potom zle umývajú, samý vodný kame´ň a vodný kameň to je "prevít" :-D
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (10.10.2007, 11:45)
Asi si budem musiet kupit "stare hrceky" tych mojich mi je luto ;-)
Ale recept urcite vyskusam! (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu