. .. .. .. .. .. .
. .

Šišky bez vysmážania - RECEPT 15455

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 4164 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Šišky bez vysmážania


[ recept č. 15455 zo dňa  ]


Šišky bez vysmážania


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g) náplň: marmeláda nebo povidla na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

RECEPT NIE JE MOJ - PRIŠIEL MI MAILOM OD KAMOŠKY

Postup
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.
Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut)
dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.


1 dávka - 24 ks

Moje postrehy - sú to skôr buchtičky ale veľmi dobré chutné, cesto je jemné a ten rum, ktorý sa použije na potretie tomu dodáva ten správny šiškovský šmrnc. Použila som sušené kvasnice, tak som toho mlieka pridala podstatne viac. Tento pustup ma bavil oveľa viac ako tvarovanie buchiet.
Môj tip: Mlieko som si zohriala v mikrovlnke, pridala doň rozpustiť maslo a doliala chladnejším mliekom - príliš horúce by zabilo kvasinky v kvasniciach
<< Slza pre Sandru | Šišky bez vysmážania | Maková štrúdľa s hroznom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (13.11.2013, 20:28)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (14.1.2012, 16:24)
(Y) (Y) (Y) (Y)vcera sme ich robili :-p :-p :-p :-p :-pmoje deti ich zboznuju strasne im chutili ,-) ,-) ,-) ,-) vdaka za recept (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (7.3.2010, 13:11)
Súšali sme aj nám chutilo ale vysmážené sú vysmážené (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Akurát otec sa ich stále domáha, tak ešte isto urobíme |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (5.3.2010, 11:21)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ingrid H. (inca) ID 12837, mimibazar.sk/inca (5.3.2010, 10:57)
tak som ich dnes po dlhšej dobe znovu spravila a sú fantastické (Y) (Y) (Y) teda boli, (cinky) (Z) (Z) sa išli (child2) do Galandie, tak si ich všetky zobrali.
ODPOVEDAŤ
Samira Á. (Samirka) ID 93410 (10.7.2009, 13:19)
:-$ [A] :-p (F) (K) (L) :^) (^) (G) (I) (X) (@) (&) (child10) (child9) (child6) (child4) (child3) (child2) (mp) (flower) (pack) (mamca) (balicek) (kytara) (pusa) (kocka) (jablka)
ODPOVEDAŤ
Sára777 T. (Sára777) ID 89069 (23.6.2009, 16:03)
Vyzerajú veľmi dobre, určite ich vyskúšam (child1) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (20.6.2009, 20:45)
skor by som povedala že su to pečene buchty,resp.česke buchty
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (20.6.2009, 20:02)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (20.6.2009, 19:59)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ingrid H. (inca) ID 12837, mimibazar.sk/inca (20.6.2009, 19:58)
aj ja som ich dnes robila (Y) (Y) (Y)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=532423

ja som robila z normalnych kvasnic a mlieka som dala presne podla receptu. cesto bolo tuhsie, ale upecene siskobuchty boli makucke a velmi dobre. ale tiez si myslim, ze su to skor buchty ako sisky. no za vyskusanie urcite stoja (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.6.2009, 19:54)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (20.6.2009, 19:53)
Moje postrehy - sú to skôr buchtičky ale veľmi dobré chutné, cesto je jemné a ten rum, ktorý sa použije na potretie tomu dodáva ten správny šiškovský šmrnc. Použila som sušené kvasnice, tak som toho mlieka pridala podstatne viac. Tento pustup ma bavil oveľa viac ako tvarovanie buchiet.
Môj tip: Mlieko som si zohriala v mikrovlnke, pridala doň rozpustiť maslo a doliala chladnejším mliekom - príliš horúce by zabilo kvasinky v kvasniciach
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu