. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea M. (007samantha) ID 37143
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.2.2008
Naposledy: 14.5.2013 15:33
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 20
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

TORTY

moja prvá tortička pre dcérku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškótový korpus, parížsky krém, poťah varená hmota + marschmelow

POSTUP PRÍPRAVY

prvý krat som poťahovala varenou hmotou a na niektorých miestach mi rozpraskala :(

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.7.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Grécky šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

*250g slaného ovčieho syra \r\n• *2 hlávky šalátu \r\n• *1 šalátová uhorka \r\n• *2 paradajky \r\n• *150g tmavých olív \r\n• *150g zelených olív \r\n• *2 lahôdkové (obyčajné) cibule \r\n• *štipka oregana \r\n• *olej \r\n• *ocot \r\n• *mleté čierne korenie \r\n• *soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Uhorku umyjeme, olúpeme a nastrúhame na plátky. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu očistíme. Jednu nakrájame na rezance, druhú nadrobno. Zmiešame olej, ocot, soľ, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Šalátové listy, uhorku, paradajky, cibuľové rezance a olivy rozložíme na tanieri a posypeme štipkou oregana. Pridáme ovčí syr nakrájaný na kocky. Šalát prelejeme marinádou. Nakoniec pridáme pár kvapiek oleja.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

šišky z jahodovou penou



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej múky, 40g droždia, 4 žĺtky, 80g práškového cukru, 100g masla, 2 lyžice rumu, citrónovú kôru, trocha soli, masť, olej Na jahodovú penu potrebujeme: 2 bielka, 200g jahôd, 240g práškového cukru, 2 PL lyžice citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky postrúhame citrónovú kôru a pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku. Ďalej pridáme žĺtky, cukor, roztopené maslo, soľ, rum a toľko vlažného mlieka, aby sme mohli vareškou vypracovať vláčne cesto. Ak sa už cesto nelepí ani na nádobu ani na varešku, trocha pomúčime, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho formičkou kolieska. (tip: Namiesto formičky môžeme použiť aj sklenený pohár.) Vypražíme ich v horúcom oleji v dostatočne veľkej nádobe. Keď z jednej strany zružovejú, hneď ich obrátime a vypražíme z druhej strany. Hotové šišky vyberieme a uložíme na čistý hodvábny papier alebo servítku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Bielka, jahody, práškový cukor a citrónovú šťavu šľaháme elektrickým šľahačom, až kým nevznikne nadýchaná, tuhšia pena, ktorá strojnásobila svoj pôvodný objem. Podávame k teplým šiškám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.2.2012, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vajíčková roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica 4 natvrdo uvarené vajcia 200 g diétnej salámy 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) 300 ml zeleninového bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky.

Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy. Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.

V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majoné zovej zmesi a dobre premiešame.

Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.10.2010, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

slimáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, šunka, tvrdý syr, tavený syr,vajce, soľ, provensálske korenie

POSTUP PRÍPRAVY

123

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2011, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

nadhera


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

baby žasnem aké nádherné torty vyrábate... je to úplne niečo neskutočne.... nikde v cukrárni taku nenájdem.... teraz by mi všetky očká jedla (ešteže mám len dve :DDDD)

POSTUP PRÍPRAVY

ak by som chcela.... ste tu niektoré z okolia Trnavy???? velmi rada by som si dala urobiť nejakú podla svojich predstáv... ak viete o niekom alebo ste to vy dajte kontakt prosím....Ďakujeeeeem

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.9.2010, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

nutellový závin



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1kg polohrubej múky, 3 vajíčka, 3dcl oleja, 1 kypriaci prások, 1 vanilkový cukor, 3 PL kryštálového cukru, štipku soli - na kvások: 500 ml mlieka, cukor, droždie - plnka: nutella, puding, tvaroh, alebo hooooocičo :)))

POSTUP PRÍPRAVY

obr. postup ->>>

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.9.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fialový koláč Milka



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 200 g masla 5 lyžíc oleja 150 g cukru 1 vanilkový cukor 6 vajec 300 g polohrubej múky 100 g potravinového škrobu 1 prášok do pečiva a citrónová šťava Na jemný krém: 1 pohár (ca. 600 g) čučoriedok 1 tabuľka (100 g) bielej čokolády Milka White 1 pohár (200 g) smotany 100 ml mlieka Na kravské fliačky: 2 tabuľky (à 100 g) bielej čokolády Milka White 150 g cukor múčky/li> 3-4 lyžice čučoriedkovej šťavy 10 g 100% tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, olej, cukor a vanilkový cukor vytrepeme do peny. Pridávame postupne vajce a každé predtým ako pridáme ďalšie aspoň minútu vmiešavame. Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame spolu s citrónovou šťavou a pridáme do cesta. Čučoriedky scedíme a šťavu uschováme. Bielu čokoládu Milka rozpustíme vo vodnom kúpeli, hladko vymiešame, pridáme plnú polievkovú lyžicu smotany a dobre zmiešame. Postupne pridáme zostávajúcu smotanu. Na záver pridáme čučoriedky a všetko rozmiešame v pyré. Pripravený vymastený plech (alebo vyložený papierom na pečenie) pokryjeme 3/4 cesta. Potom rozdelíme krém na cesto a rovnomerne rozotrieme. Nakoniec zostávajúce cesto (1/4) zmiešame s mliekom a pokryjeme s ním krém. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180°C.

Tabuľku bielej čokolády Milka rozlámeme na kúsky a rozohrejeme do hladka vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiaty múčkový cukor a trochu šťavy z borievok, aby poleva nebola príliš tekutá. Polevou potrieme vychladený korpus a necháme zatvrdnúť. Druhú tabuľku bielej čokolády Milka rozotrieme s tukom a lyžicou tvarujeme fliačky a pokrývame nimi fialovú polevu na koláči.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 18.9.2010, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Fantastické smotanové cestoviny s kuracím mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracích pŕs, 500ml smotany na varenie, 1 pórik, 1 pohár baby kukuričiek, korenie, soľ, worchester, sójová omáčka, kari, strúhaný parmezán, olivový olej, cestoviny fusilli.

POSTUP PRÍPRAVY

toto je originál verzia receptu, ale ak nemáme doma potrebné suroviny tak zamieňame nasledovne:\r\n-namiesto póriku osmažime prsia na cibuľke\r\n-baby kukuričky nahradíme kukuricou z konzervy\r\n-použijeme obyčajny olej\r\n-ak nemáme parmezán,použijeme eidam alebo nemusí isť žiaden syr\r\n-smotanu dávam na varenie a aby chuť bola jemnejšia a lepšie to zhustlo dávam jeden téglik smotany na šľahanie -cestovinky aké má kto v obľube\r\n-a dochutiť ako má kto rád.... je to jedlo sladšie, takže môžte bez váhania použiť pár kvapiek citrónu..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.11.2010, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu