končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
TORTY |
moja prvá tortička pre dcérkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piškótový korpus, parížsky krém, poťah varená hmota + marschmelow POSTUP PRÍPRAVY prvý krat som poťahovala varenou hmotou a na niektorých miestach mi rozpraskala :( ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 22.7.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Grécky šalátPOTREBNÉ PRÍSADY *250g slaného ovčieho syra \r\n *2 hlávky šalátu \r\n *1 šalátová uhorka \r\n *2 paradajky \r\n *150g tmavých olív \r\n *150g zelených olív \r\n *2 lahôdkové (obyčajné) cibule \r\n *štipka oregana \r\n *olej \r\n *ocot \r\n *mleté čierne korenie \r\n *soľ POSTUP PRÍPRAVY Uhorku umyjeme, olúpeme a nastrúhame na plátky. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu očistíme. Jednu nakrájame na rezance, druhú nadrobno. Zmiešame olej, ocot, soľ, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Šalátové listy, uhorku, paradajky, cibuľové rezance a olivy rozložíme na tanieri a posypeme štipkou oregana. Pridáme ovčí syr nakrájaný na kocky. Šalát prelejeme marinádou. Nakoniec pridáme pár kvapiek oleja. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
šišky z jahodovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky, 40g droždia, 4 žĺtky, 80g práškového cukru, 100g masla, 2 lyžice rumu, citrónovú kôru, trocha soli, masť, olej Na jahodovú penu potrebujeme: 2 bielka, 200g jahôd, 240g práškového cukru, 2 PL lyžice citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Do múky postrúhame citrónovú kôru a pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku. Ďalej pridáme žĺtky, cukor, roztopené maslo, soľ, rum a toľko vlažného mlieka, aby sme mohli vareškou vypracovať vláčne cesto. Ak sa už cesto nelepí ani na nádobu ani na varešku, trocha pomúčime, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho formičkou kolieska. (tip: Namiesto formičky môžeme použiť aj sklenený pohár.) Vypražíme ich v horúcom oleji v dostatočne veľkej nádobe. Keď z jednej strany zružovejú, hneď ich obrátime a vypražíme z druhej strany. Hotové šišky vyberieme a uložíme na čistý hodvábny papier alebo servítku, aby sa zbavili prebytočného oleja. Bielka, jahody, práškový cukor a citrónovú šťavu šľaháme elektrickým šľahačom, až kým nevznikne nadýchaná, tuhšia pena, ktorá strojnásobila svoj pôvodný objem. Podávame k teplým šiškám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 7.2.2012, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vajíčková roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica 4 natvrdo uvarené vajcia 200 g diétnej salámy 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) 300 ml zeleninového bujónu POSTUP PRÍPRAVY V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky. Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy. Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame. V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majoné zovej zmesi a dobre premiešame. Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.10.2010, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, šunka, tvrdý syr, tavený syr,vajce, soľ, provensálske korenie POSTUP PRÍPRAVY 123 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2011, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
nadheraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY baby žasnem aké nádherné torty vyrábate... je to úplne niečo neskutočne.... nikde v cukrárni taku nenájdem.... teraz by mi všetky očká jedla (ešteže mám len dve :DDDD) POSTUP PRÍPRAVY ak by som chcela.... ste tu niektoré z okolia Trnavy???? velmi rada by som si dala urobiť nejakú podla svojich predstáv... ak viete o niekom alebo ste to vy dajte kontakt prosím....Ďakujeeeeem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 23.9.2010, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
nutellový závinPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1kg polohrubej múky, 3 vajíčka, 3dcl oleja, 1 kypriaci prások, 1 vanilkový cukor, 3 PL kryštálového cukru, štipku soli - na kvások: 500 ml mlieka, cukor, droždie - plnka: nutella, puding, tvaroh, alebo hooooocičo :))) POSTUP PRÍPRAVY obr. postup ->>> OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.9.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fialový koláč MilkaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 200 g masla 5 lyžíc oleja 150 g cukru 1 vanilkový cukor 6 vajec 300 g polohrubej múky 100 g potravinového škrobu 1 prášok do pečiva a citrónová šťava Na jemný krém: 1 pohár (ca. 600 g) čučoriedok 1 tabuľka (100 g) bielej čokolády Milka White 1 pohár (200 g) smotany 100 ml mlieka Na kravské fliačky: 2 tabuľky (à 100 g) bielej čokolády Milka White 150 g cukor múčky/li> 3-4 lyžice čučoriedkovej šťavy 10 g 100% tuku POSTUP PRÍPRAVY Maslo, olej, cukor a vanilkový cukor vytrepeme do peny. Pridávame postupne vajce a každé predtým ako pridáme ďalšie aspoň minútu vmiešavame. Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame spolu s citrónovou šťavou a pridáme do cesta. Čučoriedky scedíme a šťavu uschováme. Bielu čokoládu Milka rozpustíme vo vodnom kúpeli, hladko vymiešame, pridáme plnú polievkovú lyžicu smotany a dobre zmiešame. Postupne pridáme zostávajúcu smotanu. Na záver pridáme čučoriedky a všetko rozmiešame v pyré. Pripravený vymastený plech (alebo vyložený papierom na pečenie) pokryjeme 3/4 cesta. Potom rozdelíme krém na cesto a rovnomerne rozotrieme. Nakoniec zostávajúce cesto (1/4) zmiešame s mliekom a pokryjeme s ním krém. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180°C. Tabuľku bielej čokolády Milka rozlámeme na kúsky a rozohrejeme do hladka vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiaty múčkový cukor a trochu šťavy z borievok, aby poleva nebola príliš tekutá. Polevou potrieme vychladený korpus a necháme zatvrdnúť. Druhú tabuľku bielej čokolády Milka rozotrieme s tukom a lyžicou tvarujeme fliačky a pokrývame nimi fialovú polevu na koláči. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 18.9.2010, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Fantastické smotanové cestoviny s kuracím mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracích pŕs, 500ml smotany na varenie, 1 pórik, 1 pohár baby kukuričiek, korenie, soľ, worchester, sójová omáčka, kari, strúhaný parmezán, olivový olej, cestoviny fusilli. POSTUP PRÍPRAVY toto je originál verzia receptu, ale ak nemáme doma potrebné suroviny tak zamieňame nasledovne:\r\n-namiesto póriku osmažime prsia na cibuľke\r\n-baby kukuričky nahradíme kukuricou z konzervy\r\n-použijeme obyčajny olej\r\n-ak nemáme parmezán,použijeme eidam alebo nemusí isť žiaden syr\r\n-smotanu dávam na varenie a aby chuť bola jemnejšia a lepšie to zhustlo dávam jeden téglik smotany na šľahanie -cestovinky aké má kto v obľube\r\n-a dochutiť ako má kto rád.... je to jedlo sladšie, takže môžte bez váhania použiť pár kvapiek citrónu.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.11.2010, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |