
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zemiakové lokšePOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, hl. múka, soľ, maslo. POSTUP PRÍPRAVY Očistené, uvarené zemiaky /so soľou/ popučíme na kašu i s maslom /len tak trošku masla/. Do vychladnutej kaše prisypeme múku a rukami vypracujeme pekné cestíčko. Z cesta si ušúľame valček. Z neho potom režeme kúsky, ktoré na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu, alebo ako sa podarí :-). Tieto potom opekáme nasucho na panvici, alebo na liatinovom kruhu, čo sa dá položiť nad horáky šporáka. Opečieme ich z obidvoch strán, hotové potierame spraženým maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.3.2013, 23:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Zapekané reznePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové, kuracie mäso (aké len chcete), soľ, čierne korenie, horčica, šunka, syr, kukurica, šampiňóny, zeleninový bujón, sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14719 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.9.2011, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Pórová polievka s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY Plievka: pór, menšia cibuľa, hl. múka, 4 zemiaky, olej, vegeta, mletá červená paprika, soľ. Halušky: krupica, vajíčko, voda, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1./ Do hrnca, v ktorom budeme variť polievku dáme variť nadrobno nakrájané zemiaky a osolíme /je dobré keď sa rozvaria/. V druhom hrnci na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájaný pór a krátko podusíme. Vlejeme to ku zemiakom. Ďalej si pripravíme z oleja a múky a mletej červenej papriky bledú zápražku, ktorú zalejeme vodou a tiež vlejeme ku zemiakom. Polievku dochutíme vegetou a soľou a povaríme. 2./ Priamo do polievky odoberáme z misky lyžičkou halušky, ktoré si pripravíme z krupice, vajíčka, vody, oleja a soli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.1.2011, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() HuspeninaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg huspeninový balíček /bravč. kožky, koleno, nožky.../, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1./ Mäso si dobre umyjeme a dáme variť do 5l vody. Pridáme očistené strúčiky cesnaku, korenie a soľ podľa chuti. 2./ Varíme na slabom ohni 5 hodín /nesmie silno vrieť/ a občas premiešame, aby sa mäso neprichytilo na dne a nepripálilo. 3./ Do pripravených hlbokých tanierov dáme kúsky uvareného mäsa /ja dávam bez mastného a bez kostí/ a zalejeme precedeným vývarom. 4./ Huspeninku necháme vychladnúť a potom odložíme do chladničky stuhnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() LangošePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250g hladkej múky, 250g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1 kyslá smotana /200g/, 2 dl mlieka, štipka cukru, soľ. Navrch: 4 strúčiky cesnaku, soľ, olej, tatárska omáčka, tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY 1./ Do vlažného mlieka dáme trošku cukru a rozdrvené kvasnice. Necháme vykvasiť a vlejeme k múke, pridáme kyslú smotanu a soľ a dobre premiešame. Cesto necháme asi hodinku kysnúť. 2./ Z cesta vypracujeme placky a opečieme ich v dostatočnom množstve oleja z obidvoch strán. Necháme ich prikryté napr. v jenskom skle, aby zmäkli. 3./ V troške oleja rozmiešame prelisovaný cesnak a soľ a ohrejeme. Langoše potrieme týmto cesnakom, tatárskou omáčkou a posypeme postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 3.4.2012, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() PlnkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 suchých rožkov, 7 vajec, 1 špekačka, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, olej POSTUP PRÍPRAVY 1./ Rožky nakrájame na malé kocky /alebo ako sa podarí :-)/, do toho pridáme na oleji popraženú cibuľu /aj s olejom/, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú špekačku, vajíčka, posekanú zelenú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. 2./ Všetko premiešame a zhrnieme k sebe. Je dobré si pripraviť plnku deň vopred a nechať ju v chladničke, aby rožky viac nasiakli. 3./ Ja ju plním do kuraťa, alebo do mikroténových sáčkov a varím v polievke. Môžete použiť aj gázovinu, z plnky je potom pekný bochníček. Ak ju plníte do sáčkov, dobre ju stlačte a zaviažte. Vidličkou urobte do sáčku pár dierok. 4./ Varí sa približne 40 minút. Najlepšie chutí so zemiačkami, ale je výborná aj na Veľkú noc so syrkom a údeným. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 20.9.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Francúzske zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg zemiakov, 3 cibule, 8 vajec, 8 špekačiek, 5 dl mlieka, olej, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1./ Zemiaky si uvaríme v šupke, 5 vajíčok natvrdo, na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a tiež extra na asi 1/2 dl oleja opečieme na malé kocky nakrájané špekačky. 2/. Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko. Na pekáč vrstvíme: polovicu pretlačených zemiakov /osoliť, okoreniť/, na to pretlačíme vajíčka, dáme opečené špekačky a cibuľu /osoliť, okoreniť/ a navrch ďalšiu vrstvu zemiakov /osoliť a okoreniť/. 3./ Celé to polejeme výpekom, čo nám ostal zo špekačiek a cibule. V mlieku rozmiešame 3 vajíčka, osolíme a okoreníme to a zalejeme pripravené zemiaky. 4./ Pečieme v rúre pri 200°C. Ja ich dávam do rúry prikryté alobalom a až neskôr dám alobal dole a nechám trošku zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 2.5.2016, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Citrónová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajíčok, 150g práškového cukru, 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, hlt oleja. Krém: 1 smotanový alebo vanilkový puding, 150g masla, 1 citrón, 100g kryštálového cukru. A ešte jahodový džem a mandarinkový kompót. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 1./ Dve tretiny cukru dobre vymiešame so žĺtkami. Bielka vyšľaháme, pridáme zvyšný cukor a celkom dohusta vyšľaháme ďalej. Ku žĺtkovej mase jemne miešajúc pridávame striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahané bielka. Nakoniec opatrne primiešame trošku oleja. 2./ Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180°C približne 25 minút. Krém: 1./ Puding uvaríme podľa návodu, ale s polovičným množstvom vody alebo mlieka. Dostaneme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Kašu, zmäknuté maslo, nastrúhanú kôru citróna, citrónovú šťavu a kryštálový cukor dáme do kuchynského robota a vymiešame na hladký, nadýchaný krém. Šťavu a cukor pridávame postupne, podľa chuti. 2./ Vychladnutý, napoly rozrezaný korpus natrieme krémom a druhý džemom a spojíme. Druhou polovicou krému ponatierame tortu zvonku a ozdobíme mandarinkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.8.2009, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Morčacie závitky v uhorkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg morčacie mäso /prsia/, 13 plátkov šunky, 13 plátkov slaniny, 3 vajcia, 3 zavárané uhorky do závitkov + 2 zavárané uhorky do vývaru, cibuľa, soľ, čierne korenie mleté, vegeta, červená mletá paprika, hladká múka, olej POSTUP PRÍPRAVY 1./ Morčacie prsia nakrájame na rezne a cez mikroténový sáčok vyklepeme natenko /mne vyšlo 13 rezňov, preto som potrebné prísady upravila podľa toho/. Podľa chuti osolíme a okoreníme. 2./ Na vyklepané rezne naukladáme šunku, slaninu, štvrťku vajíčka a štvrťku uhorky. Mäso zrolujeme do závitku a prepichneme ihlou alebo špáradlom. 3./ Takto pripravené mäso obielime na oleji zo všetkých strán. Podlejeme ho vodou, pridáme cibuľu nakrájanú na hrubé kolieska, vegetu, červenú mletú papriku a dusíme do mäkka. Pred dodusením pridáme do vývaru 2 najemno nastrúhané uhorky, ešte spolu chvíľu podusíme a podľa potreby zahustíme s hladkou múkou rozmiešanou vo vode, dochutíme. 4./ Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.12.2009, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Kapustové karbonátkyPOTREBNÉ PRÍSADY Ja som robila z: 1 hlávka kapusty, 2 cibule, 4 špekačky, 3 strúčiky cesnaku, 5 vajec, 6 PL polohrubej múky, strúhanka, olej, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať. Úplne stačí urobiť polovičnú dávku, lebo z tohto to bolo pre celú armádu :-) POSTUP PRÍPRAVY 1./ Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame /ja som ju mixovala ručným mixérom/. 2./ V rajnici speníme na oleji najemno nakrájanú cibuľu, drobné kocôčky špekačiek a rozotrený cesnak. Zmes premiešame s uvarenou kapustou, zašľaháme do nej žĺtky, múku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. 3./ Cesto naberieme lyžicou a obalíme v strúhanke. Vytvarované malé placky opečieme v rozpálenom oleji po oboch stranách. 4./ Kapustové karbonátky môžeme podávať so zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.3.2013, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |