Monika S. (levelka) ID 3709 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Zemiakové lokše
[ recept č. 24667 zo dňa 15.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Zemiaky, hl. múka, soľ, maslo.
POSTUP PRÍPRAVY
Očistené, uvarené zemiaky /so soľou/ popučíme na kašu i s maslom /len tak trošku masla/. Do vychladnutej kaše prisypeme múku a rukami vypracujeme pekné cestíčko. Z cesta si ušúľame valček. Z neho potom režeme kúsky, ktoré na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu, alebo ako sa podarí :-). Tieto potom opekáme nasucho na panvici, alebo na liatinovom kruhu, čo sa dá položiť nad horáky šporáka. Opečieme ich z obidvoch strán, hotové potierame spraženým maslom. |
| Jana K. (Jojínek) ID 271547 (13.3.2013, 23:17) |
tak už viem čo bude zajtra na večeru, milujem lokše... u nás ich robieva babka a tieto u nás bodujú s acidofilným mliečkom |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (zuzannnna) ID 200604 (10.5.2011, 1:14) |
Som nadsena ze som tu nasla Zemiakove lokše moja neboha babka ich robievala fantastickee...a občas ich potrhala na male kusky a zmiesala s kyslou kapustou..ako na halusky s kyslou kapustou Velmi pekne dakujem za racept,potesil ma a urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
zuzana b. (zuzlina) ID 78529 (20.11.2010, 13:04) |
Dobry den, viete mi poradit?mne to nejde, nedavam tam maslo ale s trochou muky mi to aj tak ztvrdne (500g zem, 150hl.m) a ak dam viac muky je z toho kamen.zuzana |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika S. (levelka) ID 3709 (17.12.2010, 15:05) |
Dobrý deň. Asi dávate veľa múky. Ja to stále robím od oka, do vtedy sypem múku, pokiaľ sa mi cesto nezdá byť dosť vláčne. Musí sa dať pekne rozvaľkať, nesmie sa lepiť a ani byť príliš tuhé. Držím prsty, skúšajte, raz budú ako od babičky . Hotové, namastené lokše je dobré prikryť. |
ODPOVEDAŤ |