. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiakové lokše - RECEPT 24667

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 3709 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Zemiakové lokše


[ recept č. 24667 zo dňa  ]


Zemiakové lokše


POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, hl. múka, soľ, maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, uvarené zemiaky /so soľou/ popučíme na kašu i s maslom /len tak trošku masla/. Do vychladnutej kaše prisypeme múku a rukami vypracujeme pekné cestíčko. Z cesta si ušúľame valček. Z neho potom režeme kúsky, ktoré na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu, alebo ako sa podarí :-). Tieto potom opekáme nasucho na panvici, alebo na liatinovom kruhu, čo sa dá položiť nad horáky šporáka. Opečieme ich z obidvoch strán, hotové potierame spraženým maslom.
<< Slávky na cesnaku a bielom víne | Zemiakové lokše | Višňovo-tvarohový-podla Alije.K >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana K. (Jojínek) ID 271547 (13.3.2013, 23:17)
(Y) tak už viem čo bude zajtra na večeru, milujem lokše... u nás ich robieva babka a tieto u nás bodujú s acidofilným mliečkom :-p
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zuzannnna) ID 200604 (10.5.2011, 1:14)
Som nadsena ze som tu nasla Zemiakove lokše :)moja neboha babka ich robievala fantastickee...a občas ich potrhala na male kusky a zmiesala s kyslou kapustou..ako na halusky s kyslou kapustou :)Velmi pekne dakujem za racept,potesil ma a urcite vyskusam (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (zuzlina) ID 78529 (20.11.2010, 13:04)
Dobry den, viete mi poradit?mne to nejde, nedavam tam maslo ale s trochou muky mi to aj tak ztvrdne (500g zem, 150hl.m) a ak dam viac muky je z toho kamen.zuzana
ODPOVEDAŤ
Monika S. (levelka) ID 3709 (17.12.2010, 15:05)
Dobrý deň. Asi dávate veľa múky. Ja to stále robím od oka, do vtedy sypem múku, pokiaľ sa mi cesto nezdá byť dosť vláčne. Musí sa dať pekne rozvaľkať, nesmie sa lepiť a ani byť príliš tuhé. Držím prsty, skúšajte, raz budú ako od babičky :-). Hotové, namastené lokše je dobré prikryť.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu