. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miriam B. (miriam11) ID 3686
mimibazar.sk/miriam1107
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.4.2006
Naposledy: 2.10.2021 22:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 130
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

TORTY

Tvarohová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 2 balíčky piškótou, 1/2 tvarohu, 4 dl mlieka, 2 vajcia, 1 kocka tuku (Hera, Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dl cukru práškového, 4 lyžice rumu, 10 g svetlé želatíny (vrchovatá polievková lyžica), 1 lyžica kakaa, ovocie (jahody, ananás, marhule, broskyne), šľahačka na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Želatínu namočíme na noc do 2 dl mlieka.
Druhý deň pridáme 2 dl horúceho mlieka a želatínu rozmiešame v mixéri.
Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedavo
po lyžiciach tvaroh a zmäknutý tuk.
Všetko dobre vyšľaháme.
Tvarohový krém rozdelíme na tri časti.
Väčšiu tortovú formu vyložíme mikroténovou fóliou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.3.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pečené banány s rumom



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 300 g masla, 8 banánov, šťava z citróna, 60 g kryštálového cukru, 0,2 dl rumu, 2 dl smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Do jenského skla vymasteného maslom vložíme po dĺžke rozkrájané banány. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme kryštálovým cukrom a pečieme asi 15 minút v stredne vyhriatej rúre. Po upečení ich polejeme rumom a necháme chvíľu dopiecť. Nakoniec povrch ozdobíme ušľahanou šľahačkou, ktorú rozotrieme po dĺžke banánov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.2.2009, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jahodová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 600 g jahôd, 60 g pomletých mandlí, 6 bielkov, 225 g práškového cukru, 450 ml sladkej smotany, 30 g nasekaných vlašských orechov Krém: 450 g práškového cukru, 90 g masla, 3 PL sladkej smotany, 45 g kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Na dva plechy položíme alobal a pomocou taniera s priemerom 20 cm nakreslíme na každý z nich dva kruhy. V miske ručným šľahačom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Po lyžičkách pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh nie je tuhý. Potom doň vmiesime nasekané mandle. Pripravenú hmotu rozotrieme pomocou lyžice na obidva plechy vo vyznačených kruhoch. Každý plech pečieme v predhriatej rúre pri 140°C asi hodinu. Rúru otvoríme, necháme v nej upečené cesto 10 minút chladnúť. Potom ich odlepíme ostrým nožom a necháme celkom vychladnúť. 150 g jahôd očistíme a pokrájame na tenké plátky. Do mixéra vložíme všetky prísady na krém a vymiešame dohladka. Jeden bielkový plát potrieme tretinou maslového krému a navrch poukladáme tretinu pokrájaných jahôd. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Jednotlivé obložené plátky poukladáme na seba a prikryjeme posledným plátom. Vo veľkej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou ponatierame vrch aj boky. Nakoniec boky obložíme nasekanými vlašskými orechami a uložíme na 4 hodiny do chladničky. Tortu pred podávaním ozdobíme očistenými jahodami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.2.2009, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Japonské filé - 30 min.



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 4 kúsky rybie filé, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masla, 1/2 šálky kyslej smotany, petržlenová vňať, 1 sáčok mrazenej polievkovej zeleniny, 3 čerstvé mandarinky, 2 lyžice strúhaného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme odležať. Mrazenú zeleninovú zmes nadrobno pokrájame, podusíme na masle, pridáme filé, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a navrch položíme plátky mandariniek. Zasypeme strúhaným syrom. Zapečieme na 20 minút. Podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Cestovinový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1/2 kg cestovín (najlepšie trojfarebné), 4 paradajky, 4 papriky, 2 cibule, 1 šalátová uhorka, 1 až 2 kyslé smotany alebo majolka (podľa chuti) soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Cestoviny uvaríme v slanej vode cca 15 min. Po uvarení scedíme a pridáme na rezančeky pokrájanú zeleninu, soľ, čierne korenie a smotanu (majolku). Pre maškrtníkov môžeme pridať aj pokrájanú šunku. Podávame s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Jarný miešaný šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 zväzok reďkovky, 1 zväzok karotky, 1 zväzok cibuľky, 2 kaleráby, 1 hlávka šalátu, soľ, citrónová šťava, cukor, 50 g syra, 2 dl kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Všetku zeleninu očistíme, dobre umyjeme, podľa potreby olúpeme a pokrájame na rezance. Cibuľku pokrájame aj s vňaťou. Dáme do porcelánovej misky, osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor, a zalejeme rozšľahanou smotanou.
Dobre premiešame a necháme v chlade asi 2 hodiny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2009, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Kapustový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 500 g bielej hlávkovej kapusty, soľ, 10 g oleja, ocot, cukor, mleté čierne korenie, 3 jablká, 1 mrkva

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Umytú kapustu jemne nakrájame a v osolenej vode povaríme(5 min.).Medzitým si pripravíme z oleja, octu, soli, vody a cukru nálev. Jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na plátky, ktoré vložíme do nálevu. Pridáme okvapkanú kapustu a očistenú mrkvu postrúhanú na hrubšom slzičkovom strúhadle. Dobre vychladíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezne s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 4 rezne, olej, soľ, čierne korenie, 1 väčšie jablko, 4 plátky šunky, 4 plátky syra, estragón

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme. Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na kolieska. Rezne vložíme do zapekacej misy, prekryjeme plátkami šunky, kolieskami jabĺk, plátkami syra, estragónom a v predhriatom grile alebo rúre zapečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2009, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Korenisté kura na taliansky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 50dkg pŕs, 1 novú cibuľu, 4 paradajky, 1 strúčik cesnaku, 10dkg olív, korenie, oregano, bazalku(sušenú), 1,5dcl smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Mäso pokrájame na 1cm hrubé kocky. Paradajky, cibuľu pokrájame a spolu s olivami a pokrájaným cesnakom dáme na mäso, ktoré na rozohriatom oleji pečieme asi 3 minútky. Okoreníme vegetou, korením, bazalkou, oregánom. Necháme dusiť 5 minút. Nakoniec pridáme smotanu a servírujeme s chrumkavým chlebíkom (pokrájaný na kocky, v predohriatej rúre necháme 5 minút).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Francúzske kurča



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 kurča, 2 kyslé smotany, tymián, muškátový orech, soľ, tuk, francúzska horčica.

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Naporcované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymiánom. Niekoľko hodín (zvečera do rána) necháme v chladničke. Na druhý deň 3/4 masla rozpustíme a opečieme kúsky mäsa. Do jednej smotany zamiešame horčicu, do druhej zamiešame nastrúhaný muškátový orech. Do výpeku po kurati pridáme smotany, prehrejeme, (nie variť, nie vrieť, lebo sa zrazí!). Kúsky kuraťa "okúpeme" v omáčke podávame s hrozienkovou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu