končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
TORTY |
Tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 2 balíčky piškótou, 1/2 tvarohu, 4 dl mlieka, 2 vajcia, 1 kocka tuku (Hera, Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dl cukru práškového, 4 lyžice rumu, 10 g svetlé želatíny (vrchovatá polievková lyžica), 1 lyžica kakaa, ovocie (jahody, ananás, marhule, broskyne), šľahačka na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Želatínu namočíme na noc do 2 dl mlieka. Druhý deň pridáme 2 dl horúceho mlieka a želatínu rozmiešame v mixéri. Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedavo po lyžiciach tvaroh a zmäknutý tuk. Všetko dobre vyšľaháme. Tvarohový krém rozdelíme na tri časti. Väčšiu tortovú formu vyložíme mikroténovou fóliou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.3.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pečené banány s rumomPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 300 g masla, 8 banánov, šťava z citróna, 60 g kryštálového cukru, 0,2 dl rumu, 2 dl smotany POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Do jenského skla vymasteného maslom vložíme po dĺžke rozkrájané banány. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme kryštálovým cukrom a pečieme asi 15 minút v stredne vyhriatej rúre. Po upečení ich polejeme rumom a necháme chvíľu dopiecť. Nakoniec povrch ozdobíme ušľahanou šľahačkou, ktorú rozotrieme po dĺžke banánov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.2.2009, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jahodová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 600 g jahôd, 60 g pomletých mandlí, 6 bielkov, 225 g práškového cukru, 450 ml sladkej smotany, 30 g nasekaných vlašských orechov Krém: 450 g práškového cukru, 90 g masla, 3 PL sladkej smotany, 45 g kakaa POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Na dva plechy položíme alobal a pomocou taniera s priemerom 20 cm nakreslíme na každý z nich dva kruhy. V miske ručným šľahačom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Po lyžičkách pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh nie je tuhý. Potom doň vmiesime nasekané mandle. Pripravenú hmotu rozotrieme pomocou lyžice na obidva plechy vo vyznačených kruhoch. Každý plech pečieme v predhriatej rúre pri 140°C asi hodinu. Rúru otvoríme, necháme v nej upečené cesto 10 minút chladnúť. Potom ich odlepíme ostrým nožom a necháme celkom vychladnúť. 150 g jahôd očistíme a pokrájame na tenké plátky. Do mixéra vložíme všetky prísady na krém a vymiešame dohladka. Jeden bielkový plát potrieme tretinou maslového krému a navrch poukladáme tretinu pokrájaných jahôd. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Jednotlivé obložené plátky poukladáme na seba a prikryjeme posledným plátom. Vo veľkej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou ponatierame vrch aj boky. Nakoniec boky obložíme nasekanými vlašskými orechami a uložíme na 4 hodiny do chladničky. Tortu pred podávaním ozdobíme očistenými jahodami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 26.2.2009, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Japonské filé - 30 min.POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 4 kúsky rybie filé, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masla, 1/2 šálky kyslej smotany, petržlenová vňať, 1 sáčok mrazenej polievkovej zeleniny, 3 čerstvé mandarinky, 2 lyžice strúhaného syra POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme odležať. Mrazenú zeleninovú zmes nadrobno pokrájame, podusíme na masle, pridáme filé, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a navrch položíme plátky mandariniek. Zasypeme strúhaným syrom. Zapečieme na 20 minút. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Cestovinový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1/2 kg cestovín (najlepšie trojfarebné), 4 paradajky, 4 papriky, 2 cibule, 1 šalátová uhorka, 1 až 2 kyslé smotany alebo majolka (podľa chuti) soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Cestoviny uvaríme v slanej vode cca 15 min. Po uvarení scedíme a pridáme na rezančeky pokrájanú zeleninu, soľ, čierne korenie a smotanu (majolku). Pre maškrtníkov môžeme pridať aj pokrájanú šunku. Podávame s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Jarný miešaný šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 zväzok reďkovky, 1 zväzok karotky, 1 zväzok cibuľky, 2 kaleráby, 1 hlávka šalátu, soľ, citrónová šťava, cukor, 50 g syra, 2 dl kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Všetku zeleninu očistíme, dobre umyjeme, podľa potreby olúpeme a pokrájame na rezance. Cibuľku pokrájame aj s vňaťou. Dáme do porcelánovej misky, osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor, a zalejeme rozšľahanou smotanou. Dobre premiešame a necháme v chlade asi 2 hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2009, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Kapustový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 500 g bielej hlávkovej kapusty, soľ, 10 g oleja, ocot, cukor, mleté čierne korenie, 3 jablká, 1 mrkva POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Umytú kapustu jemne nakrájame a v osolenej vode povaríme(5 min.).Medzitým si pripravíme z oleja, octu, soli, vody a cukru nálev. Jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na plátky, ktoré vložíme do nálevu. Pridáme okvapkanú kapustu a očistenú mrkvu postrúhanú na hrubšom slzičkovom strúhadle. Dobre vychladíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové rezne s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 4 rezne, olej, soľ, čierne korenie, 1 väčšie jablko, 4 plátky šunky, 4 plátky syra, estragón POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme. Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na kolieska. Rezne vložíme do zapekacej misy, prekryjeme plátkami šunky, kolieskami jabĺk, plátkami syra, estragónom a v predhriatom grile alebo rúre zapečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2009, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Korenisté kura na taliansky spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 50dkg pŕs, 1 novú cibuľu, 4 paradajky, 1 strúčik cesnaku, 10dkg olív, korenie, oregano, bazalku(sušenú), 1,5dcl smotany. POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Mäso pokrájame na 1cm hrubé kocky. Paradajky, cibuľu pokrájame a spolu s olivami a pokrájaným cesnakom dáme na mäso, ktoré na rozohriatom oleji pečieme asi 3 minútky. Okoreníme vegetou, korením, bazalkou, oregánom. Necháme dusiť 5 minút. Nakoniec pridáme smotanu a servírujeme s chrumkavým chlebíkom (pokrájaný na kocky, v predohriatej rúre necháme 5 minút). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Francúzske kurčaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 kurča, 2 kyslé smotany, tymián, muškátový orech, soľ, tuk, francúzska horčica. POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Naporcované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymiánom. Niekoľko hodín (zvečera do rána) necháme v chladničke. Na druhý deň 3/4 masla rozpustíme a opečieme kúsky mäsa. Do jednej smotany zamiešame horčicu, do druhej zamiešame nastrúhaný muškátový orech. Do výpeku po kurati pridáme smotany, prehrejeme, (nie variť, nie vrieť, lebo sa zrazí!). Kúsky kuraťa "okúpeme" v omáčke podávame s hrozienkovou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |