. .. .. .. .. .. .
. .

Jahodová torta - RECEPT 11606

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 3686 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Jahodová torta


[ recept č. 11606 zo dňa  ]


Jahodová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 600 g jahôd, 60 g pomletých mandlí, 6 bielkov, 225 g práškového cukru, 450 ml sladkej smotany, 30 g nasekaných vlašských orechov Krém: 450 g práškového cukru, 90 g masla, 3 PL sladkej smotany, 45 g kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Na dva plechy položíme alobal a pomocou taniera s priemerom 20 cm nakreslíme na každý z nich dva kruhy. V miske ručným šľahačom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Po lyžičkách pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh nie je tuhý. Potom doň vmiesime nasekané mandle. Pripravenú hmotu rozotrieme pomocou lyžice na obidva plechy vo vyznačených kruhoch. Každý plech pečieme v predhriatej rúre pri 140°C asi hodinu. Rúru otvoríme, necháme v nej upečené cesto 10 minút chladnúť. Potom ich odlepíme ostrým nožom a necháme celkom vychladnúť. 150 g jahôd očistíme a pokrájame na tenké plátky. Do mixéra vložíme všetky prísady na krém a vymiešame dohladka. Jeden bielkový plát potrieme tretinou maslového krému a navrch poukladáme tretinu pokrájaných jahôd. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Jednotlivé obložené plátky poukladáme na seba a prikryjeme posledným plátom. Vo veľkej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou ponatierame vrch aj boky. Nakoniec boky obložíme nasekanými vlašskými orechami a uložíme na 4 hodiny do chladničky. Tortu pred podávaním ozdobíme očistenými jahodami.
<< Japonské filé - 30 min. | Jahodová torta | Pečené banány s rumom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina S. (mata1708) ID 56656 (26.2.2009, 19:52)
Vyzera uzasne (clamp) (clamp) urcite je aj velmi dobra (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu