končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skladaný koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 600g hl. mouky, 150g másla, 250g pr. cukru, 2 vejce, 1 prášek do peč., dle potřeby mléko NAPLN - rozdrobená placka, černá uvařená káva, 1 lžíce rumu, 100g másla. Marmeláda. POLEVA - pr. cukr, horké mléko, citr. šťáva POSTUP PRÍPRAVY Z mouky, másla, cukru, vajec, prášku do peč. a mléka uděláme těsto. Rozdělíme na tři části, vyválíme placky, namotáme na váleček a opatrně přeneseme na pečící plechy ( vymazané a vysypané, nebo peč. papír). Upečeme. Jednu placku rozdrobíme, polijeme přiměřeně kávou a rozmačkáme na kaši. Přidáme rum (even. i pr. cukr) a máslo. Promícháním vznikne nádivka. Jednu placku potřeme nádivkou a druhou marmeládou. Placku s marmeládou poklopíme na placku s nádivkou, přikryjeme alobalem a opatrně zatížíme ( i tak se může stát, že vrchní placka praskne, ale to příliš nevadí). Dáme na 24 hodin ( ja som dala iba na 6)uležet. Pak polijeme polevou a necháme ještě pár hodin proležet. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 15.3.2009, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč od mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky 200g práškového cukru 250g margarínu 3 žltky 1 celé vajce 1/2 vanilinového cukru 2/3 kypriaceho prášku citronová kôra PLNKA postrúhané jablká (cca 7....alebo jedna natlačená zaváracia fľaša 0,7l) postrúhané alebo poriadne roztlčené orechy kryštálový cukor Posypanie: práškový a vanilínový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vštky suroviny, okrem surovín na plnku, spracujeme a vypracujeme na hladké a krehké cesto. Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme plát, ktorý položíme na plech s vyšším okrajom. Plát posypeme kryštálovým cukrom, orechmi. Na to rozložíme jablká opäť posypeme cukrom a prikryjeme druhým plátom. Dáme piecť do vyhriatej rúry cca 180°C na 30 min. Ked vychladne posypeme práškovým a vanilínovým cukrom a nakrájame. Najlepší je na druhý deň, ale samozrejme je výborný aj hned. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2009, 21:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaovo jahodové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 250g hladkej múky, 250g kryštálového cukru, 200ml vody, 150ml oleja, 1/2 kypriaceho prášku, 4 lyžičky kakaa Krém: 700ml jahodového kompotu, 2 lyžice solamylu, 200g práškového cukru, 250g palmarínu POSTUP PRÍPRAVY Zltka, cukor, a vlaznu vodu vymiešame postupne ručne primiesame muku s kypriacim praskom, olej, kakao a na zaver sneh z biekov. Cesto vylejeme na vymasteny a vysypaný plech. Upečieme v predhriatej rure asi na 180°C. V kompotovej šťave rozmiesame solamyl a uvarime husty puding. Necháme vychladnúť. Palmarín s cukrom vymiešame a postupne doň pridame zašľahávame studený puding a porajané jahody. Natrieme na vychladnuté cesto a nastrúhame naň cokoladu pripadne použijeme granko alebo polejeme cokoladovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Svieža škoricová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 350g hladkej múky 75g práškového cukru 180g palmarínu 1 vajce štipka soli a kypriaceho prášku "KREM": 250 ml šľahačkovej smotany 300 g kryštálového cukru 6 vajec 400g orechov (vlašské ale môžu byť aj mandle) 80g strúhanky 20g kyseliny citronovej (citrovit ) 1 lyžica škorice 1 lyžička práškového cukru lekvár (marhuľový, malinový..) MARCIPAN: 300g práškového cukru 200g orechov (mandlí) 50g sušeného mlieka 1 bielok 1 lyžica rumu 1 lyžica oleja POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín spracujeme cesto. Rozvaľkáme do kruhu a vylozíme ním (aj okraje) vymastenú tortovú formu. Dáme zapiecť (cca. 15 min) Smotanu a vajcia spolu vyšľaháme, pridáme postrúhané orechy, strúhanku, kyselionu citronovú, škoricu, cukor. Dohladky vymiešaný krém vylejeme na zapečené cesto, zarovnáme. Dáme pecť ešte asi na 55-70 min pri teplote 170-180 °C. Z cukru, pomletých orechov a ostatných surovín spacujeme marcipán. Vychladnutú tortu natrieme lekvárom. Väčšiu časť marcipánu rozvaľkáme (napriklad na papieri na pečnie) do kruhu a položíme na tortu. Lubovoľne ju ozdobíme zvyšným marcipánom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie quesadillasPOTREBNÉ PRÍSADY QESADILLAS: 3 kuracie rezne (prsia, vykostené stehno) 2 paradajky 150 - 180 g strúhaného syra oregáno soľ čierne korenie olej 9 Tortillas TORTILLAS: 3 šálky múky 3 PL oleja 1 čL soli 3 čL kypriaceho prášku 1 šálka vody POSTUP PRÍPRAVY TORTILLAS: Vsetko zmiesat okrem vody. Postupne prilievat vodu a miesat rukami. Vytvarovat loptu a nechat stat 15 minut. Potom urobyt 11-14 malych lopticiek. Poprasit mukou a vyvalat z cesta tenky kruh. Pecieme na horucej panvici pokial nezhnedne a prevratime. OESADILLAS: kuracie rezne si dáme do pacu z oleja, oregana, soli, čierneho korenia a nechame stat asi 5 minut. Potom mäso upečieme na suchej panvici. Necháme trochu vychladnúť a nakrájame na male kocky. Na polovicu tortilly dame vrstvu nastrúhaného syra na to mäso, na plátky nakrajané paradajky, opäť syr ,na záver ešťe osolíme a okoreníme a preložíme. Na panvicu si dáme kvapku oleja (skoro nič) a položime tam naplnenú torillu. prikrijeme a pečieme 1 minútu potom odkrijeme, obrátime a pečieme dalšiu minútu. hotové prekrojíme a môžme podávať. Nebojte sa prevracania ide to ľahko a ak tam toho nedáte zbytočne veľa tak sa to vôbec nebude vysypávat, pretože syr to vsetko spojí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 19.2.2009, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Muffiny s čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 plné šálky polohrubej múky 2 lyžičky prášku do pečiva 1/2 lyžičky jedlej sódy 1šálka cukru (menej ako múky) 2-3 lyžice kakaa 100 g čokolády posekanej na kúsky (zopár kúskou si odložíme) 1 šálka mlieka (asi tak ako cukru alebo mnej) 90 ml oleja 1 vajce 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame vsetky tzv. suché prísady (múka, cukor, kypriaci prášok, sóda soľ, vanilinový cukor čokoládu). V ďalšej mise zmiešame vidličkou všetky tzv. mokré ingrediencie (mlieko, olej, vajíčko). Mokré ingrediencie vlejeme k suchým a RUČNE zmiešame. naplníme košíky , poukladáme kúsky čokolády (nemusí byť všade) a upečieme v predhriatej rúre na 200°C. (ja som nemala formu na muffiny tak som ich dala len do malých papierový košíčkov a piekla som ich 10 min. Ak použijete formu tak to nejakých 20min.) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2009, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
MarshmallowsPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY NEVIETE MI PORADIŤ ČÍM SA DÁ NAHRADIŤ KUKURIČNÝ SIRUP V Marshmallows?? alebo iný recept na Marshmallows kde tento sirup neide? POSTUP PRÍPRAVY NEVIETE MI PORADIŤ ČÍM SA DÁ NAHRADIŤ KUKURIČNÝ SIRUP V Marshmallows?? alebo iný recept na Marshmallows kde tento sirup neide? ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2008, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové muffiny s vôňou kávyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 100g masla, 100g čokolády na varenie, 3 vajcia, 150g práškového cukru, 150g polohrubej múky, štipka kypriaceho prášku do pečiva, 20g kakaa, 2 KL instantnej kávy (sypkej) POLEVA: 1 KL instantnej kávy, 2-3 PL práškového cukru, 1-2 PL vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu ( v mikrovlnke asi za 1min). Vajcia a práškový cukor vyšľaháme do peny. Zmiešame múku, prášok do pečiva a kávu. Do vaječnej peny za stáleho šľahania primiešame čokoládovú hmotu a múčnu zmes. Formu na muffiny vymastíme a vysypeme ( silikónovú stačí vymastiť) esto rozdelíme do formičiek a pečieme asi 30 minút. Ak nemáme formu na muffiny tak do forminiek na medvenie labky vložíme papierový košík a cesto nalejeme tam. Poleva: Do misky si dáme kávu, cukor a postupne prilievame vodu. Dobre vymiešame a potrieme muffinky, môžme ešte posypať strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.2.2016, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zemiakové šišky s výbornou penouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky 1/2kocky droždia, 2 uvarené zemiaky ( potrieť) 1 vanilka štipka soli 1 celé vajíčko 3 žĺtky 5 lyžíc roztopeného masla mlieko - uliať na riedšie cesto Pena: 3 bielka vyšľaháme so 6 lyž. kryštálového cukru a pridať džem alebo kompót podľa chuti.(jahodový, malinový) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, vajíčko, žĺtky, maslo, zemiaky,droždie napučané vo vlažnom mlieku a vypracujeme cesto. Necháme asi na 1 hodinu nakysnúť. Rozvaľkáme na hrúbu do 1 cm a pohárom vykrajujeme kruhy, do ktorých opačným koncom varechy robíme dierky. Na koniec ich vyprážame v dostatočnom množstve oleja. Hotové podávame s penou, ktorú si prapravíme vyšľahaním bielkov s cukrom. Keď je pena dostatočne vyšľahaná pridáme podľa chuti džem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žĺtkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 140g mletých vlašských orechov 250g masla 220g polohrubej múky 280g kryštálového cukru 6 bilekov ŽĹTKOVÁ POLEVA: 6 žĺtkov 300g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY VIĎ ĎALEJ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 14.3.2015, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |