
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Viktória K. (viktoria1984) ID 36482 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Svieža škoricová torta[ recept č. 11465 zo dňa 22.2.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 350g hladkej múky 75g práškového cukru 180g palmarínu 1 vajce štipka soli a kypriaceho prášku "KREM": 250 ml šľahačkovej smotany 300 g kryštálového cukru 6 vajec 400g orechov (vlašské ale môžu byť aj mandle) 80g strúhanky 20g kyseliny citronovej (citrovit ) 1 lyžica škorice 1 lyžička práškového cukru lekvár (marhuľový, malinový..) MARCIPAN: 300g práškového cukru 200g orechov (mandlí) 50g sušeného mlieka 1 bielok 1 lyžica rumu 1 lyžica oleja POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín spracujeme cesto. Rozvaľkáme do kruhu a vylozíme ním (aj okraje) vymastenú tortovú formu. Dáme zapiecť (cca. 15 min) Smotanu a vajcia spolu vyšľaháme, pridáme postrúhané orechy, strúhanku, kyselionu citronovú, škoricu, cukor. Dohladky vymiešaný krém vylejeme na zapečené cesto, zarovnáme. Dáme pecť ešte asi na 55-70 min pri teplote 170-180 °C. Z cukru, pomletých orechov a ostatných surovín spacujeme marcipán. Vychladnutú tortu natrieme lekvárom. Väčšiu časť marcipánu rozvaľkáme (napriklad na papieri na pečnie) do kruhu a položíme na tortu. Lubovoľne ju ozdobíme zvyšným marcipánom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |