končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
TUC TUC crackerPOTREBNÉ PRÍSADY Zloženie: 125 g múky, ½ lyžičky červené papriky, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti, 80g studeného masla, 125g strúhaného syru Ementál, 1 žĺtok, 2 lyžice citrónovej šťavy, čierne korenie, paprika alebo sézam na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Rúru na 210 ° C Suché prísady zmiešajte, pridajte nakrájané maslo a všetko mieste dohromady, musí sa spojiť. Potom vmiešajte nastrúhaný syr. Nakoniec pridajte žĺtky s citrónovou šťavou, až vznikne úplne homogénna zmes. Cesto zabalte do fólie a dajte do chladničky na 20-30 min, potom cesto natenko vyvaľkajte a vykrajujte ľubovoľné tvary, ukladajte na plech, a natrite rozšľahaným vajíčkom. Posypte ľubovoľnou posýpkou..pečieme 10 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 8.12.2011, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ZÁKUSOK SNICERSPOTREBNÉ PRÍSADY pšeničná múka polohrubá[3 šálky], vajcia [2 ks], margarín [100 g] maslo, medu [2 polievkové lyžice], jedlej sódy [1 lyžička], cukru [1 šálka]. PLNKA: maslo[100 g], medu [2 polievkové lyžice], cukru [0,5 šálky], vlašské orechy [300 g] (orechy) KRÉM: mlieka [1,2 l], vanilkový puding 2ks cukru [0,75 pohár], (3 / 4 šálky) vanilkový cukor 2ks, pšeničná múka hladká (1,5 polievkové lyžice), škrob (1,5 polievkové lyžice), margarín [200 g] maslo POLEVA : mliečnej čokolády [200 g], tuk [100 g] cera POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Všetky ingrediencie prepracujte, je to trochu namáhavý proces, ale musíte mať trpezlivosť. Rozdeľte na dve polovice. Jednou polovicou vyložte plech. Pečieme 15-18 minút pri 180 ° C.. orechovo karamelová vrstva: Rozpustite maslo s medom a cukrom. Pridajte orechy. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 31.10.2013, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PARÍŽSKE ROŽKYPOTREBNÉ PRÍSADY JE TO TROCHU PRACNÉ, ALE SÚ VEĽMI, VEĽMI DOBRÉ! POSTUP PRÍPRAVY CESTO: 6 bielkov, 36dkg kryštáľového cukru vyšľahať nad parou a ešte do teplého pridať 22dkg mletých orechov. plech si vyložíme papierom a z pripraveného cesta striekame rožky. Sušíme vo vyhriatej rúre, ktorú si vopred vyhrejeme na 200°C, dáme do nej plech a vypneme ju. Rožky sušíme 30 minút. KAŠA: 0,5l mlieka, 2 vanilkové cukre, 10dkg práškového cukru, 6PL hladkej múky. Uvaríme kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. KRÉM: 6 žĺtkov, 30dkg práškového cukru vymiešame nad parou do husta. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
RYCHLÉ RUMOVÉ PRALINKY / tak toto som dostala dnes mailom/PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zajíc od velikonoc, rum co zústal od pečení :-))) POSTUP PRÍPRAVY Vezmeme dutou čokoládovou figurku, ukousneme jí hlavu a dolijeme až po okraj rumem. Neskladujeme a rovnou konzumujeme ! P.S. A pak že pečení zabere hodně času. . . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (10) posledné: 21.4.2009, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
GAŠTANOVÉ GUĽOČKYPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: ½ kg gaštanového pyré (2 kocky), 150 g detských piškót, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 125 g masla, 1 balíček olúpaných mandlí na ozdobenie, pár kvapiek rumu, Poleva: 100 g čokolády, 40 g stuženého tuku, 1 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Postup: Gaštanové pyré zmiešajte s pomletými detskými piškótami a maslom. Pridajte práškový a vanilkový cukor. Hmotu odložte do chladu asi na 2 hodiny. Rukami tvarujte guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladajte na mastný papier na pečenie. Pripravenou polevou oblievajte každú guľôčku tak, že malou lyžičkou nalejte polevu zvrchu, aby nerovnomerne stekala. Spodná časť ostane bez polevy. Na vrch každej guľôčky vložte olúpanú mandľu. Servírujte v malých papierových košíčkoch. MALÝCH GUĽôČOK SME TENTO ROK NAROBILI 58 KUSOV! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.2.2010, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
RYBACIA POLIEVKA + ŠALÁT S FILÉPOTREBNÉ PRÍSADY Asi 70g filé, 2-3 zemiaky, nové korenie - stačí jedna gulička, je aromatické, čierne korenie podľa chuti, soľ, bobkový list, menšia cibuľa, zápražka s paprikou alebo hotová tmavá zápražka. Na šalát ešte: cibuľu, dve mrkvy, 3-4 nakladané uhorky, pochúťková smotana, majolka, ocot. POSTUP PRÍPRAVY Do 2 litrov vriacej vody vložíme celé filé, koreniny a soľ a uvaríme. Filé vyberieme, roztlačíme vydličkou, trošku necháme do vývaru a ostatné do misky, to bude na šalát. Do vývaru nakrájame zemiačky, uvaríme. Potom pridáme trochu toho odloženého filé a zahustíme zápražkou. Ja na záver posypem polievku buď vňaťkou alebo majoránkou, pažítkou - podľa chuti, ale v recepte pôvodne nie je nič iné. Šalát - pripomína tresku - do roztlačeného filé pridáme polievkovú lyžicu octu a necháme postáť, nadrhneme nahrubo surovú alebo uvarenú mrkvu, najemno cibuľu, uhorky, majolu a smotanu. Dochutíme soľou, korením a cukrom podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
REBARBOROVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: šialky polohrubej múky; 4žĺtky; 3/4 pohára oleja KVÁSOK: 8dkg kvasníc; 1šialku teplého mlieka; lyžičku cukru; štipku soli PLNKA: ošúpaná, nakocky nakrájaná rebarbora - asi 6 až 7 stoniek SNEH: 4bielka; 30dkg kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Zarobíme riedke cesto podľa obrázkového návodu, poukladáme rebarboru, dáme zapiecť, natrieme sneh a dopečieme. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.7.2011, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieža maškrtaPOTREBNÉ PRÍSADY dva balíky maslových keksov, malé maslo 125g, 200ml smotany na šlahanie, 200g tvarohu- mäkkého, salko, tri citróny POSTUP PRÍPRAVY Kekse podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom, natlačíme do tortovej formy. V nádobe vymiešame salko, tvaroh, smotanu, citrónovú kôru a šťavu z troch citrónov - nešlaháme, len dobre premiešame, a nalejeme na korpus do tortovej formy, necháme chladiť 12 hodín a prajeme vám dobrú chuť. Je svieža a fantastická. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.1.2007, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KRÉMEŠPOTREBNÉ PRÍSADY 8 dcl mlieka; 2 žĺtka; 2 Zlaté klasy; 1 vanilkový cukor; 2 kopcom lyžice hladkej múky; 15 dkg práškového cukru; 1 Palmarín; 2 lyžice rumu alebo esenciu; 1 šľahačku; na špic noža sódy bikarbóny; balík medových plátov . POSTUP PRÍPRAVY S uvedených ingrediencií uvaríme krém, necháme vychladiť, vyšľaháme šľahačku so sódou bikarbónou, zvlášť vymiešame Palmarín a do neho po lyžiciach pridávame vychladnutý krém, rum. Rozložíme dva pláty, natrieme krém, šľahačku, prikryjeme dvoma plátmi a 24 hodín chladíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
GAŠTANOVÝ LIKÉRPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šľahačková smotana 2 ks tyčinky Kaštany 4 štvorčeky horkej čokolády 1 Sladené kondenzované mlieko ½ l Rumu POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Šahačku prevaríme s tyčinkami Kaštany a horkou čokoládou. Ochladíme, pridáme slad.kondenzované mlieko, Rum a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.12.2006, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |