. .. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660
.
mimibazar.sk/etelinka
Oblasť: Zvolen
Telefon: 0910 / 947 414
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.12.2007
Naposledy: 16.11.2020 10:48
Aktualizácia: 16.11.2020 10:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 7
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 261
RODINNÉ FOTOGRAFIE 44
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 43
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Cestoviny s dusenými paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetky prísady upraviť podľa počtu osôb: cestoviny (akékoľvek),paradajky (najlepšie mäsité), olivový olej, soľ, troška cukru, bazalka, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme "al dente". Paradajky zaparíme a ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky. Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme paradajky, soľ a troška cukru. Dusíme do zhustnutia, potom vmiešame cestoviny a bazalku a petržlenovú vňať, dobre premiešame a odstavíme. Môžeme jesť samostatne alebo aj s mäskom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly tvaroháčik s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 1 hrnček celozrnnej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka hnedého cukru, 2-3 lyžice kakaa, 1/2 hrnčeka olivového oleja (alebo iného), 1/2 sáčku prášku do pečiva, mlieko podľa potreby. Na tvarohovú plnku: 3 kelímky termizovaného tvarohu, práškový cukor, čerstvé ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, kakao, olej a toľko mlieka, aby vzniklo hustejšie cesto, ktoré sa príliš nerozteká. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.
Tvaroh zmiešame s potrebným množstvom cukru a rovnomerne ho rozotrieme na surové cesto. Na vrch dáme čerstvé ovocie (ja som dala čierne ríbezle a maliny). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 50 minút (ja mám teplovzdušnú rúru). Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Prajem príjemné maškrtenie!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový chlebíček



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept od Veroniky (thevervik): 4 stredne veľké banány, 1 šálka hnedého cukru, 1 šálka mlieka, 6 polievkových lyžíc olivového oleja, 2 jemne rozšľahané vajcia, 2 šálky hladkej múky, 2 šálky celozrnnej múky, 1 prášok do pečiva, 2 polievk.lyžice nemletého maku, 1/2 čajovej lyžičky škorice, sekané vlašské orechy, alebo aj iné oriešky, ľan, slnečnica (proste to, čo máte radi, aj sušené krájané ovocie, alebo hrozienka)

POSTUP PRÍPRAVY

Banány roztlačíme vidličkou a zmiešame s cukrom, necháme 10 min.postáť. Potom vmiešame mlieko, olej, vajcia a odložím,e nabok. V druhej miske zmiešame múky a ostatné prísady. Potom zmiešame banánovú zmes s múkovou, vsypeme oriešky a ostatné semienka. Bábovkovú formu vymastíme, ja som ju nahusto vysypala sézamom, výborný je aj kokos (namiesto múky) a vlejeme cesto. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov a pečieme cca 50 minút. Po vychladnutí netreba posypať cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané syrové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík mám vložený pod názvom "Krehké syrové tyčinky". Keď sú maličké, šup do úst a veľa sa netrúsi. Ale pozor!!! Nebezpečne rýchlo miznú!!!

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2011, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový múčnik



POTREBNÉ PRÍSADY

Keksíky indiánky alebo kakaové be-be keksy, ríbezľový džem, šľahačka Créme Patisserie (Rajo), jabĺčka, cukor, zlatý klas, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Tento fantastický koláčik som ochutnala v jedenej cukrárni a keďže chutí naozaj božsky, tak Vám posúvam recept.
Uvaríme si jabĺčkový krém: postrúhame jabĺčka, pridáme cukor, škoricu a troška vody, dáme variť. Varíme aspoň 5 minút, potom pridáme zlatý klas rozmiešaný v troške vody. Povaríme do zhustnutia.
Keksíky zlepíme po dva ríbezľovým džemom, na ne natrieme polovicu jabĺčkového krému, necháme vychladnúť, potom natrieme ušľahanú šľahačku a na vrch zase jabĺčkový krém. Vrch posypeme buď kakaovým práškom alebo škoricou a necháme postáť v chladničke (najlepšie cez noc), aby zmäkli keksíky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 25.3.2010, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Diviačik s omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Diviak-sviečková, cibuľa, cesnak, sušené slivky, korenie na divinu, čierne mleté korenie, soľ, olej, voda na podliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko pokrájame na medailóniky, opražíme na oleji, pridáme cibuľu nakrájanú na polovičné kolieska, cesnak, korenie na divinu + čierne korenie, sušené slivky, troška soli, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. V tlakovom hrnci cca 20 minút. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a omáčku rozmixujeme a nalejeme naspäť k mäsku. Podávame s knedľou, zemiakmi alebo ryžou, alebo len tak s chlebíkom. Dobrú chuť !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka s orechmi a koňakom



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 250 g masla alebo margarínu, 300-350 g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 350g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 6-8 lyžíc kakaa, 12 lyžíc mlieka, 6 lyžíc koňaku, 2 hrste nasekaných alebo zomletých orechov, vylúpané čerešne (ja som teraz nedávala)

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne vlievame roztopené maslo (alebo margarín), vznikne z toho pekná krémová hmota. Vmiešame múku, prášok do pečiva, mlieko, kakao, koňak, orechy, ak chcete tak aj vylúpané čerešne a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou alebo strúhaným kokosom, vlejeme cesto. Ja som piekla v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov (a samozrejme vopred som ju vyhriala) cca 55 minút. Po upečení posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Diétna pochúťka "Shmaky"



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja nedržím diétu, ale občas treba aj odľahčovacie dni a tak som vyskúšala túto pochúťku. Chutí fantasticky a naozaj ako údené kuracie prsia. Výrobca píše: je vhodný na zaradenie do jedálnička pre zdravý životný štýl, pri redukčnej diéte, pre diabetikov, deti. Je to náhrada mäsa. Zloženie výrobku: 94% vaječný bielok. Energetická hodnota 218 kJ / 100 g. Má vysoký obsah bielkovín a málo tuku, sacharidov a cholesterolu.

POSTUP PRÍPRAVY

Vhodný do zeleninových šalátov, cestovinových šalátov a podobne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (10) posledné: 9.5.2011, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chutná kuracinka z trúby



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie stehienka, kyslá kapusta, ryža, smotana na varenie, olivový olej, vegeta, červená paprika sladká, grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu predvaríme s vegetou. Premyjeme kyslú kapustu, dáme ju do zapekacej misy, premiešame s ryžou, červenou paprikou, polejeme s olivovým olejom a primerane zalejeme so smotanou na varenie. Na vrch poukladáme kuracie stehienka, posypeme grilovacím korením a upečieme do chrumkava.
My sme 5-členná rodinka a tak zbožňujem takéto varenie, pri ktorom netreba veľa stáť. Prajem dobrú chuť !!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.3.2010, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Teľací perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

Teľacie mäsko, olej, vegeta, gulášové korenie, cesnak sušený, paradajkový pretlak, 1 ČL cukru, pažítka (sušená alebo čerstvá)

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko pokrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej (ja používam olivový) a opražíme. Potom pridáme ostatné koreniny, pretlak, cukor a zalejeme vodou a dusíme. Ja varím v tlakovom hrnci a tak je perkelt hotový za cca 20-30 minút. Nakoniec zahustím solamylom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
© 2004-2020 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt