. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

KURACIE MÄSO A HYDINA

KAČKA



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kačka, soľ, 50 g prerastanej slaniny - ja dávam oravskú, 40 g kačacej masti, mrazenú zeleninovú zmes (mrkva, hrášok, kukurica) - alebo podľa vlastnej chuti, citrónovú kôru, 2 PL octu, 1 cibuľa, 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, majoránku, trocha oregana, 1 malý bobkový list, 1 klinček, mäsový vývar - ja dávam hovädzí bujón, a kto chce tak aj trochu červeného vína do základu

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú kačicu osoľte a prešpikujte prúžkami slaniny. Na kačacej masti opražte cibuľu a zeleninu, pridajte všetky koreniny, citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru, pár plátkov slaniny, ocot a kto chce trochu vína. Keď je to trochu opražené, prelejte to do jénskej mysy a do tohto základu vložte pripravenú kačicu a prikrytú duste v rúre do mäkka na 200 - 220°C. Počas dusenia podlievajte polievkou, alebo horúcou vodou.. Keď už rozvoniava celý byt a kačka vyzerá ako na obrázku, môžete podávať, príloha podľa chuti, my dávame chlieb. Keď je ešte žuvačková, treba ďalej piecť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

MORČACIE MEDAJLÓNKY V ŽUPANE Z OVSENÝCH VLOČIEK



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby: 70 dkg morčacík pŕs - filé, 10 dkg múky, farebné papriky - zelená oranžová červená, petržlenová vňať, 3 vajcia, 30 dkg ovsených vločiek, rastlinný olej , olivový olej - light, ocot Balsamico, 2 plechovky celých šampiňónov - prípadne aj kuriatka ak máte a iné huby, soľ, mleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

ŠALÁT: Huby nakrájame na polky, papriky na kocočky a v malom množstve olivového oleja ich opažíme. Preložíme do šalátovej misy, posolíme, okoreníme a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme Balsamico octom, ak treba tak ešte aj olivovým, zľahka celé premiešame a uložíme do chladu na 1 - 2 hodiny.

MASO: Mäso prerežeme po dĺžke na polovicu a nakrájame na menšie medajlónky, ktoré jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme. Vymiešame vajcia s múkou na hladku a ak je to veľmi husté, prilejeme trochu studenej vody. Mäso v tom obalíme a potom obalíme v ovsených vločkách. Pekne sa na to lepia, ani sa netreba trápiť :)
Na panvicu, alebo Wok dáme malé množstvo rastlinného oleja a z oboch strán medajlónky opečieme na červeno na miernom ohni, aby vločky nezhoreli.
Podávame so zemiakmi.
Neskôr pridám fotky :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Mrazená pochúťka z tvarohu



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mäkkého tvarohu, 1 vanilínový cukor, šťava z 1/2 citróna, cukor, 200 g čerstvého ovocia (maliny, jahody, čučoriedky, ríbezle alebo kompót), 1 šľahačková smotana,
40 g čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh dobre vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme šťavu z citróna a dochutíme cukrom. Umyté ovocie zmiešame s vyšľahanou smotanou a zmes zľahka zamiešame k tvarohu. Zmes dáme do formy na srnčí chrbát a dáme do mrazničky. Pred podávaním formu vyberieme, necháme asi 15 minút v miestnosti, aby sme mohli pochúťku ľahšie pokrájať. Každú porciu prelejeme roztopenou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

ŤEĽACÍ REZEŇ V ALOBALE



POTREBNÉ PRÍSADY

Huby, 10 g cibule, soľ, rasca, 5 g oleja, 80 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 plátok šunky, mleté čierne korenie, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, umyté huby pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Mäkké huby osolíme, okoreníme rascou. Alobal potrieme olejom, dáme naň okorenený naklepaný teľací rezeň, potom plátok šunky a navrch navrstvíme udusené huby. Alobal pevne zabalíme, dáme na plech a pečieme v rúre asi 30 minút. Každú porciu zabalíme do alobalu zvlášť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

KARFIOL NA ORIENTÁLNY SPOSOB



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, soľ, 100 ml červeného vína, Flora, 1 lyžička masla, 1 väčšia cibuľa, vývar z karfiolu, 2-3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 2-3 lyžice nakladaných húb, Worcesterská omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol očistíme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na Flore opražíme kolieska cibule, zalejeme vývarom z karfiolu, pridáme roztlačený cesnak a korenie. Huby pokrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli. Ochutíme Worcesterskou omáčkou, prilejeme víno a dusíme asi 10 minút. Do hotovej omáčky vmiešame maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Mramorový ryžový nákyp



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g ryže, 50 g Ramy, 1/2 l mlieka, 20 g kakaa, 80 g kryštálového cukru, 2 tortové oblátky, 5 vajec, soľ, strúhanka, práškový a vanilínový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu opláchneme, vsypeme do vriacej vody, varíme 3 minúty, potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Mlieko zohrejeme, dáme doň Ramu, lyžičku vanilínového cukru a štipku soli, prídáme ryžu, premiešame a udusíme do mäkka. Žĺtka vymiešame s vanilínovým cukrom. Z 3 bielkov a 40 g cukru ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do vychladenej ryže. Masu rozdelíme, do polovice pridáme kakao. Tortovú formu natrieme Ramou a posypeme strúhankou. Najprv rozotrieme tmavú masu, prikryjeme oblátkou, potom svetlú masu a dáme upiecť. 3 bielka vyšľaháme so zvyškou cukru, snehom ozdobíme nákyp a dáme ešte na chvíľu zapiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

PIZZA PITU



POTREBNÉ PRÍSADY

arabský chlieb, prosciuto šunka, mozzarella syr, 2 paradajky, čerstvá bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Na arabský chlieb naukladáme prosciuto, na tenké plátky nakrájanú mozzarellu a paradajky. Posypeme čerstvou bazalkou a prikryjeme arabským chlebom. Dáme zapiecť do rúry predhriatej na 230°C a podávame.

VÝBORNÉ*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ZEMIAKY S MOZZARELLOU - výborné !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

4 veľké zemiaky, soľ, rasca, 1 bôbkový list, 1 veľká paradajka, saláma/slanina/šunka, mozzarella, šampiňóny, oregano, majoránka, mleté čierne korenie, olivy, olivový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nakrájané na plátky uvaríme do skoro mäkka v slanej vode spolu s rascou a bôbkovým listom.
Paradajky, šampiňóny, salámu, slaninu a mozzarellu nakrájame na kocky. Pridáme olivy nakrájame na kolieska. Oregano umyjeme, otrasieme zvyšnú vodu a nasekáme - sušené len posypeme. Všetko zmiešame s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a korením.
Zemiaky poukladáme na plech, syrovú zmes na nich rovnomerne rozložíme a v predhriatej rúre pri 200°C pečieme približne 10 až 15 minút. - kým nechytia zemiaky červenkastú farbu a mozzarella nieje roztečená.
Tento recept sa môže robiť aj ako plnené zemiaky, kedy sa do veľkých zemiakov vydlabe diera - ale to je zbytočne náročné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Podlupka



POTREBNÉ PRÍSADY

Karelábové listy (20-30), cviklové listy, kapustové, kelové, z redkvičky a šalátové listy, 4 deka múky - hladkej, 1 pl vegety, soľ, mleté čierne korenie, 1dc smotany, vývar z údeného mäsa, cesnak, zápražka.

POSTUP PRÍPRAVY

Karelábové listy obaríme a všetky nakrájame na drobno. Medzitým sa varí vývar s cesnakom - prvé hodíme karelábové listy, potom všetky ostatné a ako posledné šalátové listy. Asi po pol hodine pridáme zápražku, vegetu, mleté čierne korenie, zjemníme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Podľa chuti možno pridať aj šťavu z citróna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SELSKÉ ZEMIAKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby:1/2 kg zemiakov, masť, alebo maslo, 1/2 veľkej cibule, pór, cesnak, kyslé uhorky, 10 dkg šunky, korenie na americké zemiaky, bôbkový list, kmín, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Dáme variť do slanej vody, keď začnú vrieť, zlejeme ich. Cibuľu pokrájame na drobno, pór na kolieska, šunku na kocky.
2. Na panvici rozohrejeme masť, vložíme zemiaky. Osolíme, opepríme, pokmínkujeme, pridáme cesnak a korenie na americké zemiaky.
3. Keď sa zemiaky začínajú opekať a chytať farbu, pridáme cibuľu, pór, šunku a kyslé uhorky nakrájané na tenké kolieska.
4. Keď sú zemiaky do zlata opečen= a prísady zmäkli a trochu sa opiekli, odstavíme, rozdelíme na taniere a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu