končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KAČKAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kačka, soľ, 50 g prerastanej slaniny - ja dávam oravskú, 40 g kačacej masti, mrazenú zeleninovú zmes (mrkva, hrášok, kukurica) - alebo podľa vlastnej chuti, citrónovú kôru, 2 PL octu, 1 cibuľa, 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, majoránku, trocha oregana, 1 malý bobkový list, 1 klinček, mäsový vývar - ja dávam hovädzí bujón, a kto chce tak aj trochu červeného vína do základu POSTUP PRÍPRAVY Očistenú kačicu osoľte a prešpikujte prúžkami slaniny. Na kačacej masti opražte cibuľu a zeleninu, pridajte všetky koreniny, citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru, pár plátkov slaniny, ocot a kto chce trochu vína. Keď je to trochu opražené, prelejte to do jénskej mysy a do tohto základu vložte pripravenú kačicu a prikrytú duste v rúre do mäkka na 200 - 220°C. Počas dusenia podlievajte polievkou, alebo horúcou vodou.. Keď už rozvoniava celý byt a kačka vyzerá ako na obrázku, môžete podávať, príloha podľa chuti, my dávame chlieb. Keď je ešte žuvačková, treba ďalej piecť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
MORČACIE MEDAJLÓNKY V ŽUPANE Z OVSENÝCH VLOČIEKPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby: 70 dkg morčacík pŕs - filé, 10 dkg múky, farebné papriky - zelená oranžová červená, petržlenová vňať, 3 vajcia, 30 dkg ovsených vločiek, rastlinný olej , olivový olej - light, ocot Balsamico, 2 plechovky celých šampiňónov - prípadne aj kuriatka ak máte a iné huby, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY ŠALÁT: Huby nakrájame na polky, papriky na kocočky a v malom množstve olivového oleja ich opažíme. Preložíme do šalátovej misy, posolíme, okoreníme a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme Balsamico octom, ak treba tak ešte aj olivovým, zľahka celé premiešame a uložíme do chladu na 1 - 2 hodiny. MASO: Mäso prerežeme po dĺžke na polovicu a nakrájame na menšie medajlónky, ktoré jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme. Vymiešame vajcia s múkou na hladku a ak je to veľmi husté, prilejeme trochu studenej vody. Mäso v tom obalíme a potom obalíme v ovsených vločkách. Pekne sa na to lepia, ani sa netreba trápiť :) Na panvicu, alebo Wok dáme malé množstvo rastlinného oleja a z oboch strán medajlónky opečieme na červeno na miernom ohni, aby vločky nezhoreli. Podávame so zemiakmi. Neskôr pridám fotky :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Mrazená pochúťka z tvarohuPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mäkkého tvarohu, 1 vanilínový cukor, šťava z 1/2 citróna, cukor, 200 g čerstvého ovocia (maliny, jahody, čučoriedky, ríbezle alebo kompót), 1 šľahačková smotana, 40 g čokolády POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh dobre vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme šťavu z citróna a dochutíme cukrom. Umyté ovocie zmiešame s vyšľahanou smotanou a zmes zľahka zamiešame k tvarohu. Zmes dáme do formy na srnčí chrbát a dáme do mrazničky. Pred podávaním formu vyberieme, necháme asi 15 minút v miestnosti, aby sme mohli pochúťku ľahšie pokrájať. Každú porciu prelejeme roztopenou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
ŤEĽACÍ REZEŇ V ALOBALEPOTREBNÉ PRÍSADY Huby, 10 g cibule, soľ, rasca, 5 g oleja, 80 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 plátok šunky, mleté čierne korenie, alobal POSTUP PRÍPRAVY Očistené, umyté huby pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Mäkké huby osolíme, okoreníme rascou. Alobal potrieme olejom, dáme naň okorenený naklepaný teľací rezeň, potom plátok šunky a navrch navrstvíme udusené huby. Alobal pevne zabalíme, dáme na plech a pečieme v rúre asi 30 minút. Každú porciu zabalíme do alobalu zvlášť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
KARFIOL NA ORIENTÁLNY SPOSOBPOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, soľ, 100 ml červeného vína, Flora, 1 lyžička masla, 1 väčšia cibuľa, vývar z karfiolu, 2-3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 2-3 lyžice nakladaných húb, Worcesterská omáčka POSTUP PRÍPRAVY Karfiol očistíme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na Flore opražíme kolieska cibule, zalejeme vývarom z karfiolu, pridáme roztlačený cesnak a korenie. Huby pokrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli. Ochutíme Worcesterskou omáčkou, prilejeme víno a dusíme asi 10 minút. Do hotovej omáčky vmiešame maslo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mramorový ryžový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g ryže, 50 g Ramy, 1/2 l mlieka, 20 g kakaa, 80 g kryštálového cukru, 2 tortové oblátky, 5 vajec, soľ, strúhanka, práškový a vanilínový cukor POSTUP PRÍPRAVY Ryžu opláchneme, vsypeme do vriacej vody, varíme 3 minúty, potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Mlieko zohrejeme, dáme doň Ramu, lyžičku vanilínového cukru a štipku soli, prídáme ryžu, premiešame a udusíme do mäkka. Žĺtka vymiešame s vanilínovým cukrom. Z 3 bielkov a 40 g cukru ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do vychladenej ryže. Masu rozdelíme, do polovice pridáme kakao. Tortovú formu natrieme Ramou a posypeme strúhankou. Najprv rozotrieme tmavú masu, prikryjeme oblátkou, potom svetlú masu a dáme upiecť. 3 bielka vyšľaháme so zvyškou cukru, snehom ozdobíme nákyp a dáme ešte na chvíľu zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
PIZZA PITUPOTREBNÉ PRÍSADY arabský chlieb, prosciuto šunka, mozzarella syr, 2 paradajky, čerstvá bazalka POSTUP PRÍPRAVY Na arabský chlieb naukladáme prosciuto, na tenké plátky nakrájanú mozzarellu a paradajky. Posypeme čerstvou bazalkou a prikryjeme arabským chlebom. Dáme zapiecť do rúry predhriatej na 230°C a podávame. VÝBORNÉ* ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZEMIAKY S MOZZARELLOU - výborné !!!POTREBNÉ PRÍSADY 4 veľké zemiaky, soľ, rasca, 1 bôbkový list, 1 veľká paradajka, saláma/slanina/šunka, mozzarella, šampiňóny, oregano, majoránka, mleté čierne korenie, olivy, olivový olej. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrájané na plátky uvaríme do skoro mäkka v slanej vode spolu s rascou a bôbkovým listom. Paradajky, šampiňóny, salámu, slaninu a mozzarellu nakrájame na kocky. Pridáme olivy nakrájame na kolieska. Oregano umyjeme, otrasieme zvyšnú vodu a nasekáme - sušené len posypeme. Všetko zmiešame s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a korením. Zemiaky poukladáme na plech, syrovú zmes na nich rovnomerne rozložíme a v predhriatej rúre pri 200°C pečieme približne 10 až 15 minút. - kým nechytia zemiaky červenkastú farbu a mozzarella nieje roztečená. Tento recept sa môže robiť aj ako plnené zemiaky, kedy sa do veľkých zemiakov vydlabe diera - ale to je zbytočne náročné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
PodlupkaPOTREBNÉ PRÍSADY Karelábové listy (20-30), cviklové listy, kapustové, kelové, z redkvičky a šalátové listy, 4 deka múky - hladkej, 1 pl vegety, soľ, mleté čierne korenie, 1dc smotany, vývar z údeného mäsa, cesnak, zápražka. POSTUP PRÍPRAVY Karelábové listy obaríme a všetky nakrájame na drobno. Medzitým sa varí vývar s cesnakom - prvé hodíme karelábové listy, potom všetky ostatné a ako posledné šalátové listy. Asi po pol hodine pridáme zápražku, vegetu, mleté čierne korenie, zjemníme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Podľa chuti možno pridať aj šťavu z citróna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SELSKÉ ZEMIAKYPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 2 osoby:1/2 kg zemiakov, masť, alebo maslo, 1/2 veľkej cibule, pór, cesnak, kyslé uhorky, 10 dkg šunky, korenie na americké zemiaky, bôbkový list, kmín, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Dáme variť do slanej vody, keď začnú vrieť, zlejeme ich. Cibuľu pokrájame na drobno, pór na kolieska, šunku na kocky. 2. Na panvici rozohrejeme masť, vložíme zemiaky. Osolíme, opepríme, pokmínkujeme, pridáme cesnak a korenie na americké zemiaky. 3. Keď sa zemiaky začínajú opekať a chytať farbu, pridáme cibuľu, pór, šunku a kyslé uhorky nakrájané na tenké kolieska. 4. Keď sú zemiaky do zlata opečen= a prísady zmäkli a trochu sa opiekli, odstavíme, rozdelíme na taniere a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |