
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zuzana V. (Susssan) ID 26357 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) ZEMIAKY S MOZZARELLOU - výborné !!![ recept č. 3090 zo dňa 4.12.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 4 veľké zemiaky, soľ, rasca, 1 bôbkový list, 1 veľká paradajka, saláma/slanina/šunka, mozzarella, šampiňóny, oregano, majoránka, mleté čierne korenie, olivy, olivový olej. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrájané na plátky uvaríme do skoro mäkka v slanej vode spolu s rascou a bôbkovým listom. Paradajky, šampiňóny, salámu, slaninu a mozzarellu nakrájame na kocky. Pridáme olivy nakrájame na kolieska. Oregano umyjeme, otrasieme zvyšnú vodu a nasekáme - sušené len posypeme. Všetko zmiešame s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a korením. Zemiaky poukladáme na plech, syrovú zmes na nich rovnomerne rozložíme a v predhriatej rúre pri 200°C pečieme približne 10 až 15 minút. - kým nechytia zemiaky červenkastú farbu a mozzarella nieje roztečená. Tento recept sa môže robiť aj ako plnené zemiaky, kedy sa do veľkých zemiakov vydlabe diera - ale to je zbytočne náročné. |