
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Mandľové suchárePOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150g hladkej múky, 120 g nelúpaných a nesolených mandlí POSTUP PRÍPRAVY Túto dobrotku rob9m každé Vianoce a musím ich strážiť aby som aspoň niečo mohla dať na stôl, lebo mi to ,,záhadne,, mizne zo špajze... Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame cukor a neskôr aj múku. Nakoniec vmiešame mandle. Iná varianta je 60 g mandlí a 60 g lieskovcov. Hmotu vylejeme do vymasteného srnčieho chrbáta a upečieme dozlatista na 180 stupňoch. Potom aj s formou zabalíme do alobalu a následne do utierky a necháme odpočívať do druhého dňa. Na druhý deň vyklopíme a krájame tenké (asi 1 mm) plátky, ktoré naukladáme na plech a dáme vysušiť do trúby. Osvedčilo sa mi to robiť pri 150 stupňoch , lebo pri nižšej teplote to dlho trvá. Keď nám sucháriky zozlatnú vyberieme z trúby a odháňame zbytok rodiny... :) Doporučujem držať sucháre v uzavretej nádobe aby nenavlhli. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 21.12.2015, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Naozaj nadýchaná bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 1/2 kg cukru, 1/2 kg hrubej múky, 1 prášok do pečiva, POSTUP PRÍPRAVY Milé žienky, ak ste doteraz márne hľadali recept na naozaj nadýchanú, ľahkú a vysokú bublaninu, vyskúšajte tento recept. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Potom postupne pridávame olej a vodu. Keď to máme pekne vymiešané do hladkej hmoty pridáme múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ručne primiešame do cesta. Cesto vylejeme do olejom vytretého a múkou vysypaného plechu a pridáme ovocie podľa chuti. Či už čerstvé alebo kompótové. Pečieme asi 20 - 25 minút na 180 stupňoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 28.6.2009, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |