. .. .. .. .. .. .
. .

Mandľové sucháre - RECEPT 44978

Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.8.2007
Naposledy: 25.10.2015 19:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 45
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)


Mandľové sucháre


[ recept č. 44978 zo dňa  ]


Mandľové sucháre


POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150g hladkej múky, 120 g nelúpaných a nesolených mandlí

POSTUP PRÍPRAVY

Túto dobrotku rob9m každé Vianoce a musím ich strážiť aby som aspoň niečo mohla dať na stôl, lebo mi to ,,záhadne,, mizne zo špajze...
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame cukor a neskôr aj múku. Nakoniec vmiešame mandle. Iná varianta je 60 g mandlí a 60 g lieskovcov.
Hmotu vylejeme do vymasteného srnčieho chrbáta a upečieme dozlatista na 180 stupňoch. Potom aj s formou zabalíme do alobalu a následne do utierky a necháme odpočívať do druhého dňa.
Na druhý deň vyklopíme a krájame tenké (asi 1 mm) plátky, ktoré naukladáme na plech a dáme vysušiť do trúby. Osvedčilo sa mi to robiť pri 150 stupňoch , lebo pri nižšej teplote to dlho trvá. Keď nám sucháriky zozlatnú vyberieme z trúby a odháňame zbytok rodiny... :) Doporučujem držať sucháre v uzavretej nádobe aby nenavlhli.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


vyšľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a neskôr aj múku


pridáme mandle


šupneme to do vymasteného srnčieho chrbáta


takto to vyzerá upečené


zabalíme to aj s formou do alobalu a utierky


na druhý deň vyklopíme....


...a krájame takéto tenké plátky


keď ich vysušíme mali by vyzerať takto.... dobrú chuť :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Naozaj nadýchaná bublanina | Mandľové sucháre
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adéla Englerová (apea) ID 3068, mimibazar.sk/apea (21.12.2015, 11:51)
(Y) (Y) (Y) (Y) jedla som nedávno, je to výborné. len kto mi upečie??? (smich) (smich) (smich) (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (Lucinda) ID 5493, mimibazar.sk/emmusa (2.12.2012, 20:18)
a to sušíte len tak volne?
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.11.2012, 7:51)
(Y) aj toto tento rok vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.11.2012, 1:16)
Mňam, toto robievam, ale len na Vianoce. Iné mať nemusím (zajic) (zajic) Ja dávam mandle aj lieskovce. Prajem krásne (stromecek) (vanoce)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (katy1979) ID 38556, mimibazar.sk/katy1979 (27.12.2011, 15:58)
u nas sa to robieva tiez ale davaju sa aj mandle aj vlasske orechy a lieskovce.
ODPOVEDAŤ
Eva M. (Evka111) ID 176539 (23.12.2011, 18:47)
Tak toto môžem aj ja. Ako dlho ich treba piecť v srnčom chrbte??? Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (samajka) ID 19838, mimibazar.sk/samajka (23.12.2011, 17:17)
(Y) (Y)mňááám, tieto milujem (Y) (Y) (banky)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (21.12.2011, 11:29)
Už ich mám aj ja na tieto (banky) napečené, sú úžasné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana l. (zuna1976) ID 82438, mimibazar.sk/zuna1976 (20.12.2011, 17:01)
taktiež to poznám,je to dobrotka :-) :-) :-) :-)dokážem to sama spapať ,-)prajem krásne a pokojné sviatky (stromecek) (darecek) (andel) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (23.12.2011, 15:40)
aj vam krasne sviatky ... ja prave peciem dalsiu davku, lebo ta prva je uz fuc ,-)
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (Bambit) ID 209128 (20.12.2011, 15:03)
Tieto máme odskúšané, sú výborné ale dávala som už aj vlašské orechy aj tie sú dobré. Ja ich po upečení hneď vyklopím a keď vychladnú tak ich krájam na krájači a dám sušiť. Robievame ich často, vždy keď nám zostanú bielka. Podľa mňa ich netreba nechávať do druhého dňa.Pečiem ich na 150 °C - 50 minút.
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (20.12.2011, 15:18)
To je zaujímavé. Dobre vedieť. Ušetrí to čas. Nemala som odvahu vyklopiť to skôr. Som myslela, že je to kvôli tým mandliam aby zmäkli. Ale s tými vlašákmi je to dobrý tip. Vyskúšam nabudúce :)
ODPOVEDAŤ
Iveta G. (pru) ID 60053, mimibazar.sk/pru (20.12.2011, 14:28)
poznám je to výýýýborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (20.12.2011, 13:49)
Už je zabalené a čaká na zajtra na narezanie a usušenie,je to mňamková dobrôtka (L) (Y) (kytara)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (20.12.2011, 13:56)
Príjemné churmkanie :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu