končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená koreňová zelenina s chrenovým dresingomPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva, zeler, petržlen, cvikla, olej, soľ, vegeta, na dresing kyslá smotana, chren, soľ POSTUP PRÍPRAVY foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2014, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Recepty zo školskej jedálnePRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Nedá mi nepodeliť sa s Vami o fantasticky spracované recepty zo školskej jedálne, ktoré som náhodou objavila na stránke Základnej školy v Trenčianskych Tepliciach. Recepty spracovala pani Mgr. Jela Flaškárová, ktorej týmto ďakujem. Vkladám link na polievky ale aj ostatné recepty: http://www.ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/polievky/polievky.pdf http://ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/bravcove/bravcove.pdf http://www.ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/hovadzie/hovadzie.pdf http://ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/hydina/hydina.pdf Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 263 návštěvníkov) KOMENTÁRE (66) posledné: 13.1.2022, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Vianočný punčPOTREBNÉ PRÍSADY 3 l vody, 5 vreciek čaju, 3 l vína, 0,7 l rumu, 1 vanil.cukor, 200 g cukru, 2 paličky škorice, 10 klinčekov, 0,5 l pomarančového džúsu, 2 pokrájané pomaranče POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme čaj, pridáme cukor a koreniny. Zvaríme s vínom a po odstavení pridáme rum. Nalievame do pohárov s trochou pomaranča. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.12.2022, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduché žemličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky, 2PL oleja, 20 g droždia, mlieko, 1/2 ČL soli, 1 ČL cukru POSTUP PRÍPRAVY Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, soľ, olej, kvások a podľa potreby mlieko, aby cesto bolo stredne tuhé. Dobre vymiesime a chvíľu necháme odpočívať, potom presunieme na dosku a rozvaľkáme. Nakrájame na štvorce (jednoduchšie, než vykrajovať kolieska) a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pod utierkou necháme dokysnúť, zľahka potrieme vodou, posypeme čím chceme - sezam, ľanové semienka, hrubá soľ, rasca. Upečieme cca pri 170 - 180 st.C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.2.2010, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Mozzarellový šalát s cherry paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY paradajky, mozzarella, bazalka, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY drobné cherry paradajky (250g) a dve balenia minimozzarelliek (300 g), rozkrojiť na polovice, zmiešať, ideálne by boli čerstvé bazalkové lístky, ale stačí ochutiť sušenou bazalkou, na to dve PL olivového oleja ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 31.3.2010, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Stredozemský šalátPOTREBNÉ PRÍSADY ľadový šalát, paradajky, feta syr, krájané olivy, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY všetko nakrájame, zmiešame... dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.6.2010, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Tuniakový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY ľadový šalát, tuniak kúsky vo vlastnej šťave, biela alebo červená cibuľa, feta syr, olivy, kukurica, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY hlávku ľadového šalátu pokrájame na kúsky, pridáme konzervu tuniaka - kúsky vo vlastnej šťave, na jemné kolieska nakrájanú menšiu bielu alebo červenú cibuľu, na kocky nakrájaný feta syr 200 g, krájané olivy 100 g a menšiu konzervu sladkej sterilizovanej kukurice.. pridáme 4 lyžice extra panenského olivového oleja.. zľahka premiešame.. mňam, tento zbožňujem. :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.2.2010, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrové mafinyPOTREBNÉ PRÍSADY strúhaný tvrdý syr, 1 vajíčko, olej, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY recept je jednoduchšou obdobou "vysmážaný syr bez smaženia" OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny Aglio olio so slaninkouPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g akékoľvek cestoviny, 4 PL olivový olej, 200 g oravská slaninka, 1 červená paprika (zelenina, nie korenie), 2 strúčky cesnak, 2 KL mexické korenie alebo mleté čili, soľ, strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Nestihla som odfotiť, takže obrázok je len ilustračný. Kým sa uvaria cestovinky v osolenej vode, na panvicu nalejeme olivový olej, na to dáme na kúsky pokrájanú oravskú slaninku a na kocky nakrájanú červenú papriku. Smažíme, kým slaninka nie je chrumkavá. Odstavíme z plameňa, pridáme pretlačený cesnak a mexické korenie, dobre premiešame a šup s tým na scedené cestovinky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Višňovo - kokosová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KOKOSOVÝ KORPUS: 2 H polohrubej múky, 1 H kryštálového cukru, 1 b. kypriaceho prášku, 1/4 H kokosu, štipka soli, 2 vajcia, 1/2 H oleja, 1 H mlieka, navrch odkôstkované kompótové višne (3 dcl pohár), kokos, rum, RUŽOVÁ VIŠŇOVÁ PLNKA: šťava z višňového kompótu, voda, 20 g Gustin, 200 g masla, 3 PL práškového cukru, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Foto - posledný kúsok - aj keď len z mobilu rumovo- kokosový korpus: zmiešame suché suroviny a do toho zamiešame tekuté, cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme pri 170-180 st. cca 45 min., hotový korpus prerežeme na polovice, obe pokvapkáme rumom a na spodnú poukladáme polovice višní, posypeme kokosom a natrieme plnku (časť si odložíme), prikryjeme hornou polovicou korpusu, natrieme boky a vrch torty, boky ešte obsypeme kokosom a vrch polejeme čokoládovou polevou, ružová višňová plnka: štavu z kompótu doplníme vodou do 2 dcl, vsypeme a rozmiešame Gustin a uvaríme na hustú kašu, maslo vymiešame s cukrom a postupne doňho zašľahávame uvarenú kašu, ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.2.2010, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |