. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena M. (Alinka) ID 18244
.
mimibazar.sk/alinka
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.6.2007
Naposledy: 8.10.2019 19:36
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1998
RODINNÉ FOTOGRAFIE 632
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 60
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 60 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Skvelý tvarohovo-šľahačkový koláč bez štipky múky



POTREBNÉ PRÍSADY

recept som našla tu na MMB, ale upravila som si ho podľa svojich zásad zdravej výživy. dá sa jesť aj pri delenej strave, keďže tam nejde ani štipka múky. Potrebujete: 5 vajec, 100g trstin. cukru, 50g kakaa, 500g krémový tvaroh (Kaufland napr.), 2 šľahačkové smotany, 1 vanilkový cukor (dávam z DM-ky, je to alnatura z trstinového cukru s kúskami pravej vanilky), 2čl stévie

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtka vymiešať s cukrom do peny, pridať kakao a sneh z bielok. vyliať na plech vystlaný papierom na pečenie. piecť pri 190°C asi 10 minút.
Z krémového tvarohu a 2 šľahačiek spraviť krém, pridať vanilkový cukor a stéviu, vyliať na vychladnutý korpus a dať stuhnúť. vrch posypať husto kakaom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 28.4.2015, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Banánové lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

Týmto receptom som sa inšpirovala z internetu a musím povedať, že boli veľmi chuťovo lahodné. Doma som mala ponačínané banány, čo deti nedojedli, a také nahnednuté boli na lievance najvhodnejšie.\r\n\r\nČo budete potrebovať: 3 ks zrelého banánu, 1 odšťavený pomaranč, 2 PL cukor hnedý, 1 hrnček múka špaldová celozrnná hladká, 1/4 KL sóda bikarbóna, 1/4 KL prášok do pečiva, štipka soli, ananás, javorový sirup

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy. Pridáme pomarančovú šťavu a cukor. Banány roztlačíme a všetko spolu premiešame. Pridáme múku, kypriaci prášok sódu bikarbónu, soľ a metličkou premiešame, kým sa suroviny nespoja. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozohrejeme a lyžicou nalejeme cestíčko. Lievance pečieme z oboch strán na miernom ohni do zlatohneda. Na tanier pridáme pokrájaný ananás a prelejeme to aj s lievancami javorovým sirupom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2015, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Delená strava - kuracie špízy s cherry paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Ponúkam vám jednoduchý a pritom veľmi chutný recept do delenej stravy v bielkovinový deň. Čo budete potrebovať: 2 kuracie prsia, menšie šampiňóny, cherry paradajky, grilovacie korenie, trochu oleja, soľ, biely jogurt, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

nakrájajte si kuracie prsia na kocôčky a striedavo s paradajkami a šampiňónmi napichujte na drevené špajdle. Do oleja nasypte grilovacie korenie a ponatierate tieto špízy touto zmesou. Nechajte aspoň 12 hodín stáť a potom dajte do rúry vyhriatej na 200°C na plech ugrilovať takých 20 minút.
Do bieleho jogurtu dajte prelisované strúčiky cesnaku, premiešajte. Špízy servírujte na tanieri so zeleninou a s jogurtovým dipom. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Delená strava - Cestoviny s cuketovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 balíčka bezvaječných špagiet, 2 cukety, soľ, olivový olej, 3 strúčiky cesnaku, špagetové korenie, údené tofu

POSTUP PRÍPRAVY

V osolenej vode uvarte špagety. Cukety dobre umyte, končeky odrežte a celé aj s kožou nahrubo nastrúhajte. Na oleji opražte nakrájaný cesnak, pridajte cuketu, soľ a špagetové korenie, chvíľku poduste, aby cuketa pustila vodu a zmäkla. Odstavte, pridajte špagety, servírujte na tanier. Posypte postrúhaným tofu syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Delená strava - Gnocchi s hlivovo-mrkvovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

balíček gnocchi, olej, 1 stredne veľká cibuľa, 1 väčšia mrkva, 400g hlivy ústricovej, 1dl sójovej smotany (alebo 1dl sójového mlieka + 1 PL solamylu), soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa návodu si uvarte gnocchi, ak nezoženiete, môžete si ich spraviť podľa tohto receptu, ale nedajte do cesta vajíčko, nahraďte ho vajahitom, resp. môžete použiť aj bezvaječné cestoviny. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú hlivu, nastrúhanú mrkvu, osolíme a dusíme s trochou vody. Nakoniec pridáme sójovú smotanu a ešte chvíľu podusíme. Vmiešame gnocchi a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2013, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Fantastický chlieb bez váženia, bez miesenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť.
Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky.

Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák.

No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať.
Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Blesková mini bábovka z mikrovlnky



POTREBNÉ PRÍSADY

Dostali ste chuť na niečo sladké a ako na potvoru doma nič sladké nemáte? Vyriešte to ako ja a spravíte si takúto mini bábovku. Všetky ingrediencie určite budete mať aj vy doma, tak vám nič nebude brániť v jej príprave.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešajte v miske 4 PL hladkej múky, 4PL práškového cukru, 2PL granka, 1PL kakaa, 3PL oleja, 3PL mlieka, 1/2ČL prášku do pečiva, 1 vajíčko. Môžete pridať aj postrúhaný kokos, oriešky, mandle, ja som dala namiesto prášku do pečiva prášok do perníka a chuť bola skvelá! Vylejte do silikónovej alebo keramickej, resp. sklenej misky, ktorú predtým vymastite troškou oleja. Miska má byť malá, pretože cesta veľa nie je. A teraz už len s cestom do mikrovlnky na 3,5 minúty. Nechajte ešte asi 1/2 minútku dôjsť a vyberte. Nožom trošku oddeľte kraje od formy a vyklopte na tanier. Posypte práškovým cukrom, resp. polejte čokoládou a môžete mlsať!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.1.2012, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Skvelá čalamáda bez sterilizovania



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto čalamádu som robila len uplynulý víkend, ale už teraz viem, že dlho nevydrží, pretože hoci ja nie som na takéto chute, túto kapustovú čalamádu zjem ako nič. Pripomína mi chuťovo kapustový šalátik a ten veľmi ľúbim. Čo budete potrebovať: 2,5kg hlávku kapusty, 1kg papriky, 0,5kg cibule, 0,5kg mrkvy, 15dg kryšt. cukru, 500ml octu, 1dl oleja, 1 deko

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku očistite a nastrúhajte na rezance. Spravte si zálievku z cukru, octu a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte) , premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny. Dobre premiešajte, nech sa zeleninka prepojí a nechajte 24 hodín stáť. Potom už len naložte do fliaš aj s vodou, uzavrite a odložte do chladu. Nemusíte sterilizovať. Zaváranina vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete :-) Vyšlo mi cca 15 malých fľaštičiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 19.11.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Minulý rok môj muž dostal od jednej pani plnú fľašu rôznej nakladanej zeleninky, ktorú bolo možno po odjedení kedykoľvek doplniť. Tak mu to zachutilo, že som tento rok spravila aj ja tento jednoduchý recept a už sa muž teší ako začne pomaličky z tejto nakladanej zeleninky odjedať :-) Tento recept je na 3 5-litrové sklenené fľaše. Budete potrebovať: 4 litre vody, 1 liter octu, 65dg cukru, 13dg soli, 1PL celého čierneho korenia, 1ČL horčičného semena, 6 bobkových listov, 1ČL BORKÉN (kúpite v záhradkárskych potrebách), karfiol, cibuľa, zelené paradajky, cuketa, baranie rohy, paprika, jabĺčková paprika, fazuľové lusky... (akákoľvek zelenina okrem červených paradajok, červenej kapusty, cvikly.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíte si nálev zo všetkých korenín a tekutín (nevariť!!! ). Nálev odložte na 24 hodín do chladu, občas premiešajte.
Na druhý deň si nálev rozlejte do 3 fliaš, resp. ak máte takú veľkú nádobu, že nemusíte, nechajte v jednej (napr. veľké vedro), zeleninu umyte a naukladajte do fliaš. Karfiol rozoberte na menšie ružičky, aj cuketu, paradajky a papriky nechajte vkuse. Už na druhý deň môžete zo zeleninky odjedať. Takýto nálev vám vydrží aj do zimy a stále môžete dopĺňať novú a novú zeleninku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (31) posledné: 23.8.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Alinkin zelerový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento šalátik som jedla na jednom zumba maratóne a veľmi mi zachutil, neviem síce aké všetky ingrediencie do neho išli, tak som si ho upravila podľa seba a je to úžasná mňamka. Čo potrebujete: 1 fľaška zeleru, 3 mrkvy, 1 jablko, malá konzerva kukurice, 1 malá majolenka

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to: mrkvu očistite a postrúhajte najemno, rovnako ošúpte jalbko a tiež postrúhajte. Potom už len pridajte precedený zeler a kukuricu a vmiešajte do toho majolenku. Môžete podávať ako ja s chrumkavým chlebíkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.2.2013, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 60 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu