. .. .. .. .. .. .
. .

100% Ryžový chlebík - RECEPT 51677

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

ID 145478 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


100% Ryžový chlebík


[ recept č. 51677 zo dňa  ]


100% Ryžový chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

175 g bielej ryžovej múky, 200 g celozrnnej ryžovej múky, 375 ml ryžového mlieka, 50 g masla, 25 g ryžových otrúb, alebo vločiek (nemusí), 2 vajcia, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL xantánovej gumy (nájdeš v bio predajni), 1 PL sušeného droždia, 1 PL medu, 1 PL soli

POSTUP PRÍPRAVY

DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO WEBE.


Že nemáš ryžovú múku? Klikni tuto: http://povvi.com/rijstbrood/ a dozvieš sa, že pre ňu naozaj nemusíš hneď do obchodu.

Ryžové mlieko zohrej v mikrovlnnej rúre. Primiešaj droždie a nechaj desať minút nakysnúť. Zmiešaj spolu obe múku, otruby, soľ a xantánovú gumu.

Vo veľkej mise spolu rozšľahaj vajcia, rozpustené maslo, med a citrónovú šťavu. Pridaj múčnu zmes a kvások do vaječnej zmesi a miešaj pomaly po dobu 5 minút. Cesto prelož do maslom vymastenej chlebovej formy, prikry kuchynskou utierkou a nechaj kysnúť na teplom mieste cca 40 minút.

Rúru predhrej na 200°C (teplovzdušné rúry -20°C). Chlebík zľahka potri olivovým olejom (nemusíš), prípadne posyp ryžovými vločkami a peč zhruba 45 minút.

Po upečení ho vyber z rúry a nechaj ochladnúť na mriežke. Po vychladnutí ho nakrájaj a môžeš odložiť do mrazničky, kde vydrží niekoľko mesiacov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ryžové mlieko zohrej v mikrovlnnej rúre. Primiešaj droždie a nechaj desať minút nakysnúť. Zmiešaj spolu obe múku, otruby, soľ a xantánovú gumu.
Vo veľkej mise spolu rozšľahaj vajcia, rozpustené maslo, med a citrónovú šťavu.
Pridaj múčnu zmes a kvások do vaječnej zmesi a miešaj pomaly po dobu 5 minút. Cesto prelož do maslom vymastenej chlebovej formy, prikry kuchynskou utierkou a nechaj kysnúť na teplom mieste cca 40 minút.
Rúru predhrej na 200°C (teplovzdušné rúry -20°C). Chlebík zľahka potri olivovým olejom (nemusíš), prípadne posyp ryžovými vločkami a peč zhruba 45 minút.
Po upečení ho vyber z rúry a nechaj ochladnúť na mriežke.
Po vychladnutí ho nakrájaj a môžeš odložiť do mrazničky, kde vydrží niekoľko mesiacov.
Chlebík je ľahko stráviteľným bezlepkový, bezlaktózový a jemný ako pena.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Čokoládoví ježkovia | 100% Ryžový chlebík | Kniha pre ocina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (22.4.2016, 15:13)
Asi vyskúšam...môj syn nemôže ale ani maslo...nahradím ho s ghee...a neviem či nedám radšej kvások namiesto droždia.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (17.12.2018, 9:11)
Silvia, kvasok sa robi z klasickej, lepkovej muky, aj mnohe susene drozdia tento obsahuju, takze ho tam nedaj. Iba ak ozaj bezlepkovy- zemiakovy. U mna na POVVI.com mas recepty aj na domace, bezlepkove kvasky.
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (26.6.2013, 19:55)
musim vyskusat este som nenasla recept,ktory by chutil,vzdy mi razil drozdim
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (17.12.2018, 9:12)
Helenka, u mna na POVVI.com mas recepty aj na domace kvasky. Ja si ich robim sama, lebo v tejto smutne znamej krajine, kde zijem, je jedlo otravene na milion sposobov :-(
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu