. .. .. .. .. .. .
. .

100% Ryžový chlebík - RECEPT 51677

Zuzana M. (Zush) ID 145478
.
Oblasť: BELGICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.3.2010
Naposledy: 7.7.2020 10:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 16
NÁVODY 0

BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


100% Ryžový chlebík


[ recept č. 51677 zo dňa  ]


100% Ryžový chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

175 g bielej ryžovej múky, 200 g celozrnnej ryžovej múky, 375 ml ryžového mlieka, 50 g masla, 25 g ryžových otrúb, alebo vločiek (nemusí), 2 vajcia, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL xantánovej gumy (nájdeš v bio predajni), 1 PL sušeného droždia, 1 PL medu, 1 PL soli

POSTUP PRÍPRAVY

DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO WEBE.


Že nemáš ryžovú múku? Klikni tuto: http://povvi.com/rijstbrood/ a dozvieš sa, že pre ňu naozaj nemusíš hneď do obchodu.

Ryžové mlieko zohrej v mikrovlnnej rúre. Primiešaj droždie a nechaj desať minút nakysnúť. Zmiešaj spolu obe múku, otruby, soľ a xantánovú gumu.

Vo veľkej mise spolu rozšľahaj vajcia, rozpustené maslo, med a citrónovú šťavu. Pridaj múčnu zmes a kvások do vaječnej zmesi a miešaj pomaly po dobu 5 minút. Cesto prelož do maslom vymastenej chlebovej formy, prikry kuchynskou utierkou a nechaj kysnúť na teplom mieste cca 40 minút.

Rúru predhrej na 200°C (teplovzdušné rúry -20°C). Chlebík zľahka potri olivovým olejom (nemusíš), prípadne posyp ryžovými vločkami a peč zhruba 45 minút.

Po upečení ho vyber z rúry a nechaj ochladnúť na mriežke. Po vychladnutí ho nakrájaj a môžeš odložiť do mrazničky, kde vydrží niekoľko mesiacov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ryžové mlieko zohrej v mikrovlnnej rúre. Primiešaj droždie a nechaj desať minút nakysnúť. Zmiešaj spolu obe múku, otruby, soľ a xantánovú gumu.


Vo veľkej mise spolu rozšľahaj vajcia, rozpustené maslo, med a citrónovú šťavu.


Pridaj múčnu zmes a kvások do vaječnej zmesi a miešaj pomaly po dobu 5 minút. Cesto prelož do maslom vymastenej chlebovej formy, prikry kuchynskou utierkou a nechaj kysnúť na teplom mieste cca 40 minút.


Rúru predhrej na 200°C (teplovzdušné rúry -20°C). Chlebík zľahka potri olivovým olejom (nemusíš), prípadne posyp ryžovými vločkami a peč zhruba 45 minút.


Po upečení ho vyber z rúry a nechaj ochladnúť na mriežke.


Po vychladnutí ho nakrájaj a môžeš odložiť do mrazničky, kde vydrží niekoľko mesiacov.


Chlebík je ľahko stráviteľným bezlepkový, bezlaktózový a jemný ako pena.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kuracie stehná s pipkami | 100% Ryžový chlebík | Triclate ® >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (22.4.2016, 15:13)
Asi vyskúšam...môj syn nemôže ale ani maslo...nahradím ho s ghee...a neviem či nedám radšej kvások namiesto droždia.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (17.12.2018, 9:11)
Silvia, kvasok sa robi z klasickej, lepkovej muky, aj mnohe susene drozdia tento obsahuju, takze ho tam nedaj. Iba ak ozaj bezlepkovy- zemiakovy. U mna na POVVI.com mas recepty aj na domace, bezlepkove kvasky.
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (26.6.2013, 19:55)
musim vyskusat este som nenasla recept,ktory by chutil,vzdy mi razil drozdim
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (17.12.2018, 9:12)
Helenka, u mna na POVVI.com mas recepty aj na domace kvasky. Ja si ich robim sama, lebo v tejto smutne znamej krajine, kde zijem, je jedlo otravene na milion sposobov :-(
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu