
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
![]() Špargľa v lístkovom cestePOTREBNÉ PRÍSADY špargľa, lístkove cesto, kečup, plátkový syr, šunka, vajíčko na potretie, sezamové semiačka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Špargľu si vopred očistíme a pripravíme (orezať konce, prípadne aj ošúpať, zelená nemusí byť zbavená vrchnej vrstvy, biela áno) a dáme na cca 5 minút variť do vody, do ktorej sme dali cca 2 PL soli, 1 PL cukru.... vyberieme a necháme na tanieri... Lístkové cesto si vyvaľkáme a rozdelíme na cca 8-10 štvorcov (z chladeného mi vyšlo 6, nakoľko toto je už vyvaľkané, mrazené som si spravila väčšie, tak aj viac ks potom bolo), veľkosť cca 10-15 cm, podľa toho, aké chceme rožky :) na pripravené štvorce dáme trošku kečupu, na to plátok šunky, plátok syra, 3-4 kusky uvarenej špargle, zatočíme, ja som prepichla špáratkom, aby sa mi pri pečení nerozliali, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom... pečieme na 180C cca 25-30 minút.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.6.2013, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Karamelové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 3 vajíčka, 250 g práškového cukru, 2 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 2 lyžice kakaa, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva plnka: 4 lyžice kryš.cukru, 2 dcl mlieka + 5 dcl mlieka, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 3lyžice polohr. muky, 1 Palmarín, 100g prášk.cukru druhá vrstva: šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Žltka vymiešame s cukrom, pridáme mlieko a olej, kakao, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, dáme piecť na 180 stupnov, cca 30 minut Na plnku skaramelizujeme cukor, zalejeme studeným mliekom a a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Ďalej dáme variť pol litra mlieka, zlatý klas, vanilk. cukor a múku.... po uvarení zmiešame s karamelovou zmesou a necháme vychladnúť, potom primiešame Palmarin a cukor. Nanesieme na vychladeny koláč, následne vyšlaháme smotanu - najlepšia je rastlinná smotana, ktorá sa vyšľahá skutočne dobre a nestane sa, že bude stekať... a vrch ozdobíme - čokoládou, kakaom, alebo lentilkami :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 21.5.2013, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Muffiny s gaštanovým pyré a brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY * 240 g polohrubej múky * 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva *130g cukru * 1 vajíčko * 130 ml mlieka * 70 ml oleja * 250g gaštanového pyré * sušené brusnice (alebo iné sušené ovocie, čokoládu, orechy atd...) * škoricový cukor (nemala som vanilkový a tento tam zapasoval :) POSTUP PRÍPRAVY Do jednej misy dáme suché ingrediencie: preosiatú múku, prášok do pečiva, cukor. V druhej mise vyšľaháme vajíčko, pridáme mlieko a olej. V zmesy múky a cukru spravíme jamku a vlejeme tekutú zmes, vareškou ručne premiešame (NEPOUŽIVAŤ v tomto štádiu mixér), pridáme gaštanové pyré a brusnice (alebo podľa chuti iné ovocie, čokoládu, dražé, orechy a pod.)\r\n\r\ndáme do košíčkov, ktoré plníme do 2/3, rúru vyhrejeme na cca 180 stupňov a pečieme cca 20-25 minút... Ďakujem za inšpiráciu - Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=43766 - základom bol jej receptík, ja som si ho trošku vylepšila a zmenila postup prípravy, na muffiny je vhodnejší :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2014, 9:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mramorové čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky hladkej múky (1 hrnček - 250 ml), 1 lyžica kypriaceho prášku, 1/8 lyžičky soli, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 veľké vajíčka, 1 hrnček mlieka, 6 lyžíc slnečnicového oleja alebo rozpusteného masla, 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkového cukru), 2 lyžice kakaa POSTUP PRÍPRAVY 1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Vymastíme plech na pečenie alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami. 2. Do veľkej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ, primiešame cukor (aj vanilkový, ak nemáme vanilkový extrakt) 3. V druhej miske zľahka vymiešame vajíčka, pridáme mlieko, olej a vanilkový extrakt. V strede suchých surovín spravíme jamku, do ktorej vlejeme tekuté suroviny. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale ručne varechou a cesto zbytočne nemiešame. 4. Cesto rozdelíme do dvoch misiek, do jednej dáme kakao a poriadne premiešame. 5. Cesto vkladáme striedavo do jamiek svetlé, tmavé, svetlé, tmavé tak do 2/3 košíčkov. 6. Pečieme v rúre cca 20 minút, po dopečení, necháme ešte vo forme chladnúť aspoň 5 minút. Podávame teplé, alebo ich preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Dobrú chuť ♥ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 3.6.2014, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Trojfarebné trasené rezy OLÉPOTREBNÉ PRÍSADY povodne to ma byt trojfarebný koláč, ja som dala ale do plnky a vrchnej vrstvy rovnake mnozstvo kakaa a tym padom to splyva, vrchna vrstva ma byt svetlejsia, robila som to 1x, nabuduce budem vediet :-) ČAS PRIPRAVY -25 minut, stupen obtiaznosti - fakt jednoduche :-) **** potrebné ingrediencie -> v postupe mpri fotografiach **** ESTE POTREBUJEME: plech na pečenie 30 x 40 cm uzatvarateľná nádoba s objemom asi 3 l **** je to opäť receptík s mojej obľúbenej knihy - Pečieme s láskou - 52 BLESKOVYCH TRASENYCH RECEPTOV (Dr. OETKAR) **** POSTUP PRÍPRAVY a ideme na to: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.6.2009, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BANÁNOVÝ veľkonočný BARÁNOKPOTREBNÉ PRÍSADY 250g polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru, 250g tuku, 250 g rozmixovaných banánov, 4 vajíčka, 1 vanilka, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Tuk vymiešame s cukrom do peny a p ostupne vmiešame žĺtky. Do vytvorenej peny pridáme banány a múku, ktorú sme vopred premiesali s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Hmotu ľahko premiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme v stredne vyhriatej rúre (170 stupnov) cca 1 hodinu. Hotového barančeka posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme bielou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jogurtový trasený koláč s broskyňamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky 2 zarovnané kávové lyžičky kypriaceho prášku 150 g práškového cukru nastrúhaná kôra z jedného citróna 3 vajíčka 150 g bieleho jogurtu (ja som použila kyslú smotanu) 150 ml oleja broskyňový kompót, asi 100 g pomarančovej alebo marhuľovej marmelády, nasekané pistácie alebo lieskovce - recept je zo skvelej knihy -52 bleskových trasených receptov POSTUP PRÍPRAVY a ideme na to: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.6.2015, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Talianský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vody, 500 g hladkej muky T605, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička droždia, 2 lyžičky sušeného cesnaku (dávam 1-2 strúčiky čerstvého pretlačeného cesnaku), 1 lyžička provensálskeho korenia, po pípnutí signálu pridáme na kolieska nakrájané olivy (180 g balenie dávam celé) a na kocôčky nakrájaný tvrdý syr (cca 150 g, robili sme už aj s taveným syrom) POSTUP PRÍPRAVY do pekárne dávame v poradí, ako je uvedené, pečiem na programe 1 (základny - 3,5 hodiny), 900 gramový chlebík, kôrka tmavá... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 22.3.2009, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Kysnuté rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej muky,250ml vlazneho mlieka, vacsia lyzicka suseneho drozdia, lyzicka soli a 2 lyzicky krystaloveho cukru, 150ml oleja, no a domáca pekárnička:-) POSTUP PRÍPRAVY nechať vypracovať cesto v pekárničke a potom vybrať, vyvaľkať cesto, narezať na štvorce o rzomeroch cca 10x10 cm, do stredu dať slivkový lekvár (alebo iný lekvár, tvaroh, orech.plnku.....), zrolovať a vytvarovať rohlíčky, piecť na cca 180 C, kým nebudú pekné ružovučké, potom vybrať z rury a potrieť rozšľahaným vajíčkom a na to posypať napr. sezamové semiačka, alebo potierať maslom a poprášiť práškovým cukrom, ako na fotografii.... toto je dielko mojej sestričky, ja sa len odhodlávam urobiť kysnuté koláčiky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() KÁVOVÝ PERNÍK z domácej pekárničkyPOTREBNÉ PRÍSADY 220 ml SILNEJ studenej kávy, 220 ml mlieka, 2 PL rozpusteného medu ( v prípade potreby na 20-30 s do mikrovlnky), 200 ml oleja, 2 celé rozšľahané vajíčka, 450 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do perníkov, 20-25 dkg cukru, 3 PL kakaa a hrozienka POSTUP PRÍPRAVY všetko vložíme do pekárničky v poradí, v akom je to napísané. Ja mám pekáreň na 900 g chlieb, preto som upravila z obavy, že cesto vytečie z nádobky, recept a znížila dávky o 1/4, ale nabudúce to spravám určite z plnej dávky, bolo ešte dosť miesta v nádobe... (toto je recept na plnú dávku) - najprv zvolíte program RÝCHLY alebo CESTO a necháte 10-15 minút vymiešať cesto, potom zastavíte tlačidlom ŠTART/STOP, vyberiete hnetacie háky a zapnete režim PEČENIE... perníček je naozaj skvelý dezertík !!! ospravedlňujem sa za foto, kde ostal len kúsoček perníčka, ale neskoro som si uvedomila, že sa chcem s Vami podeliť o tento skvelý receptík...:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.1.2010, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |