. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarina D. (kacenka78) ID 10237
.
mimibazar.sk/kacenka78
Oblasť: Lipany
Telefon: 0917568952
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2007
Naposledy: 26.7.2020 10:22
Aktualizácia: 9.4.2016 15:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 441
RODINNÉ FOTOGRAFIE 178
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Špargľa v lístkovom ceste



POTREBNÉ PRÍSADY

špargľa, lístkove cesto, kečup, plátkový syr, šunka, vajíčko na potretie, sezamové semiačka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Špargľu si vopred očistíme a pripravíme (orezať konce, prípadne aj ošúpať, zelená nemusí byť zbavená vrchnej vrstvy, biela áno) a dáme na cca 5 minút variť do vody, do ktorej sme dali cca 2 PL soli, 1 PL cukru....
vyberieme a necháme na tanieri...

Lístkové cesto si vyvaľkáme a rozdelíme na cca 8-10 štvorcov (z chladeného mi vyšlo 6, nakoľko toto je už vyvaľkané, mrazené som si spravila väčšie, tak aj viac ks potom bolo), veľkosť cca 10-15 cm, podľa toho, aké chceme rožky :)

na pripravené štvorce dáme trošku kečupu, na to plátok šunky, plátok syra, 3-4 kusky uvarenej špargle, zatočíme, ja som prepichla špáratkom, aby sa mi pri pečení nerozliali, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom...

pečieme na 180C cca 25-30 minút....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.6.2013, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Karamelové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 3 vajíčka, 250 g práškového cukru, 2 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 2 lyžice kakaa, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva plnka: 4 lyžice kryš.cukru, 2 dcl mlieka + 5 dcl mlieka, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 3lyžice polohr. muky, 1 Palmarín, 100g prášk.cukru druhá vrstva: šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Žltka vymiešame s cukrom, pridáme mlieko a olej, kakao, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, dáme piecť na 180 stupnov, cca 30 minut

Na plnku skaramelizujeme cukor, zalejeme studeným mliekom a a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Ďalej dáme variť pol litra mlieka, zlatý klas, vanilk. cukor a múku.... po uvarení zmiešame s karamelovou zmesou a necháme vychladnúť, potom primiešame Palmarin a cukor.

Nanesieme na vychladeny koláč, následne vyšlaháme smotanu - najlepšia je rastlinná smotana, ktorá sa vyšľahá skutočne dobre a nestane sa, že bude stekať... a vrch ozdobíme - čokoládou, kakaom, alebo lentilkami :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 21.5.2013, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Muffiny s gaštanovým pyré a brusnicami



POTREBNÉ PRÍSADY

* 240 g polohrubej múky * 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva *130g cukru * 1 vajíčko * 130 ml mlieka * 70 ml oleja * 250g gaštanového pyré * sušené brusnice (alebo iné sušené ovocie, čokoládu, orechy atd...) * škoricový cukor (nemala som vanilkový a tento tam zapasoval :)

POSTUP PRÍPRAVY

Do jednej misy dáme suché ingrediencie: preosiatú múku, prášok do pečiva, cukor. V druhej mise vyšľaháme vajíčko, pridáme mlieko a olej. V zmesy múky a cukru spravíme jamku a vlejeme tekutú zmes, vareškou ručne premiešame (NEPOUŽIVAŤ v tomto štádiu mixér), pridáme gaštanové pyré a brusnice (alebo podľa chuti iné ovocie, čokoládu, dražé, orechy a pod.)\r\n\r\ndáme do košíčkov, ktoré plníme do 2/3, rúru vyhrejeme na cca 180 stupňov a pečieme cca 20-25 minút...

Ďakujem za inšpiráciu - Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=43766 - základom bol jej receptík, ja som si ho trošku vylepšila a zmenila postup prípravy, na muffiny je vhodnejší :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2014, 9:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mramorové čokoládové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hladkej múky (1 hrnček - 250 ml), 1 lyžica kypriaceho prášku, 1/8 lyžičky soli, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 veľké vajíčka, 1 hrnček mlieka, 6 lyžíc slnečnicového oleja alebo rozpusteného masla, 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkového cukru), 2 lyžice kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Vymastíme plech na pečenie alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami.
2. Do veľkej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ, primiešame cukor (aj vanilkový, ak nemáme vanilkový extrakt)
3. V druhej miske zľahka vymiešame vajíčka, pridáme mlieko, olej a vanilkový extrakt. V strede suchých surovín spravíme jamku, do ktorej vlejeme tekuté suroviny. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale ručne varechou a cesto zbytočne nemiešame.
4. Cesto rozdelíme do dvoch misiek, do jednej dáme kakao a poriadne premiešame.
5. Cesto vkladáme striedavo do jamiek svetlé, tmavé, svetlé, tmavé tak do 2/3 košíčkov.
6. Pečieme v rúre cca 20 minút, po dopečení, necháme ešte vo forme chladnúť aspoň 5 minút. Podávame teplé, alebo ich preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

Dobrú chuť ♥

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.6.2014, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trojfarebné trasené rezy OLÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

povodne to ma byt trojfarebný koláč, ja som dala ale do plnky a vrchnej vrstvy rovnake mnozstvo kakaa a tym padom to splyva, vrchna vrstva ma byt svetlejsia, robila som to 1x, nabuduce budem vediet :-) ČAS PRIPRAVY -25 minut, stupen obtiaznosti - fakt jednoduche :-) **** potrebné ingrediencie -> v postupe mpri fotografiach **** ESTE POTREBUJEME: plech na pečenie 30 x 40 cm uzatvarateľná nádoba s objemom asi 3 l **** je to opäť receptík s mojej obľúbenej knihy - Pečieme s láskou - 52 BLESKOVYCH TRASENYCH RECEPTOV (Dr. OETKAR) ****

POSTUP PRÍPRAVY

a ideme na to:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.6.2009, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BANÁNOVÝ veľkonočný BARÁNOK



POTREBNÉ PRÍSADY

250g polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru, 250g tuku, 250 g rozmixovaných banánov, 4 vajíčka, 1 vanilka, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Tuk vymiešame s cukrom do peny a p ostupne vmiešame žĺtky. Do vytvorenej peny pridáme banány a múku, ktorú sme vopred premiesali s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Hmotu ľahko premiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre (170 stupnov) cca 1 hodinu. Hotového barančeka posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme bielou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtový trasený koláč s broskyňami



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky 2 zarovnané kávové lyžičky kypriaceho prášku 150 g práškového cukru nastrúhaná kôra z jedného citróna 3 vajíčka 150 g bieleho jogurtu (ja som použila kyslú smotanu) 150 ml oleja broskyňový kompót, asi 100 g pomarančovej alebo marhuľovej marmelády, nasekané pistácie alebo lieskovce - recept je zo skvelej knihy -52 bleskových trasených receptov

POSTUP PRÍPRAVY

a ideme na to:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.6.2015, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Talianský chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vody, 500 g hladkej muky T605, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička droždia, 2 lyžičky sušeného cesnaku (dávam 1-2 strúčiky čerstvého pretlačeného cesnaku), 1 lyžička provensálskeho korenia, po pípnutí signálu pridáme na kolieska nakrájané olivy (180 g balenie dávam celé) a na kocôčky nakrájaný tvrdý syr (cca 150 g, robili sme už aj s taveným syrom)

POSTUP PRÍPRAVY

do pekárne dávame v poradí, ako je uvedené, pečiem na programe 1 (základny - 3,5 hodiny), 900 gramový chlebík, kôrka tmavá...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 22.3.2009, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kysnuté rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej muky,250ml vlazneho mlieka, vacsia lyzicka suseneho drozdia, lyzicka soli a 2 lyzicky krystaloveho cukru, 150ml oleja, no a domáca pekárnička:-)

POSTUP PRÍPRAVY

nechať vypracovať cesto v pekárničke a potom vybrať, vyvaľkať cesto, narezať na štvorce o rzomeroch cca 10x10 cm, do stredu dať slivkový lekvár (alebo iný lekvár, tvaroh, orech.plnku.....), zrolovať a vytvarovať rohlíčky, piecť na cca 180 C, kým nebudú pekné ružovučké, potom vybrať z rury a potrieť rozšľahaným vajíčkom a na to posypať napr. sezamové semiačka, alebo potierať maslom a poprášiť práškovým cukrom, ako na fotografii.... toto je dielko mojej sestričky, ja sa len odhodlávam urobiť kysnuté koláčiky...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

KÁVOVÝ PERNÍK z domácej pekárničky



POTREBNÉ PRÍSADY

220 ml SILNEJ studenej kávy, 220 ml mlieka, 2 PL rozpusteného medu ( v prípade potreby na 20-30 s do mikrovlnky), 200 ml oleja, 2 celé rozšľahané vajíčka, 450 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do perníkov, 20-25 dkg cukru, 3 PL kakaa a hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

všetko vložíme do pekárničky v poradí, v akom je to napísané. Ja mám pekáreň na 900 g chlieb, preto som upravila z obavy, že cesto vytečie z nádobky, recept a znížila dávky o 1/4, ale nabudúce to spravám určite z plnej dávky, bolo ešte dosť miesta v nádobe... (toto je recept na plnú dávku)

- najprv zvolíte program RÝCHLY alebo CESTO a necháte 10-15 minút vymiešať cesto, potom zastavíte tlačidlom ŠTART/STOP, vyberiete hnetacie háky a zapnete režim PEČENIE...

perníček je naozaj skvelý dezertík !!!

ospravedlňujem sa za foto, kde ostal len kúsoček perníčka, ale neskoro som si uvedomila, že sa chcem s Vami podeliť o tento skvelý receptík...:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.1.2010, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu