končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Svadobné medovníčky (1) 17.7.2023, 19:55 Kokosové rezy....výborné...šťavnaté (87) 7.4.2023, 13:58 SRNČÍ CHRBÁT- NEPEČENÝ (38) 21.12.2022, 13:13 Kokosový vrkoč (18) 21.12.2022, 13:11 Lotus cheescake /nepečený/ (1) 21.12.2022, 13:06 Americké cookies ORIGINÁL (120) 26.11.2022, 21:43 Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne! (307) 26.11.2022, 21:18 Kokosový kmeň (13) 14.8.2022, 12:12 ŠUHAJDY (9) 22.12.2021, 15:56 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 541 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Zeleninka z mliečneho marcipánuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mliečny marcipán podľa Gabiky K. (Aderiarleen) ID 42443 20 dkg práškového cukru, 15 dkg sušeného mlieka, 1 lyžica medu, 1 bielok, 23 g Cery, pár kvapiek vody POSTUP PRÍPRAVY Vyrobila som si marcipán z 2 dávok - pridala som trochu oleja, zafarbila som tekutými farbami (z Lidla) a podľa obrázkov tvorila. Robilo sa mi s ním skvelo dá sa natenúčko vyvaľkať a je tvárnejší ako MMF. Už dva týždne sa pripravujem na tortu k svokruškinej 75-ke, ktorá miluje záhradku, tak dúfam, že sa vydarí a budem sa môcť aj pochváliť. Tak zatiaľ len torzo... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 15.2.2011, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Ako upiecť macaronsPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora) POSTUP PRÍPRAVY Maťka (mauka) upiekla nádherne macarons. Mne podobne ako jej tiež nedali dlho spávať, rovnako ako Maťka aj ja ich považujem za najfotogenickejšie cukrovinky. Po prvom neúspešnom pokuse som začala na nete hľadať univerzálny a najmä fungujúci postup. Našla som super články, preložila som si ich, podrobne spísala do zošita a náležite pripravená som sa pustila do ich prípravy. Ak teda chcete vyskúšať upiecť macarons, možno vám pomôže nasledujúci článok s podrobným postupom: http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora) Snažila som sa ho spracovať čo najpodrobnejšie, s upozorneniami na prípadne úskalia pri ich príprave. Ak však dodržíte základné pravidlá, macarons sa vám určite podaria ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 13.7.2012, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Príšerky na HalloweenPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, tvarohový krém, ..... orechové cesto, čokoládovo-nutelový krém POSTUP PRÍPRAVY ... moje nervy v čudu :))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (46) posledné: 16.12.2013, 1:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kávovo-čokoládové pečivoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY linecké cesto (pridala som 1 PL instantnej kávy), nutela, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Linecká klasika trochu pozmenená a pre milovníkov kávy veľmi chutná :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 28.2.2014, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
čo s toľkou čokoládou...????PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Aj Vám kupači priniesli domov takúto výslužku? Čo sa chystate s ňou robiť? Môj malý kupač toto určite nepoje :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta R. (wangelis) ID 18876 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 20.4.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Torta z doma robených bonbonkov (150ks/ 10 druhov/1,4kg netto váha/1,8 kg váha aj s krabičkou a stojanom)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY čokoláda, alkohol, orechy, marcipán, salko, lemon curd a iné.... POSTUP PRÍPRAVY Takže recept je voľný a záleží na fantázii. Teraz používam rôzne formy (preto sú to také pekné bonbonky) ale pred 5 rokmi som to robila bez foriem a tak kadejak. Takže ak nedisponujete PVC formami (stoja 25-50€), môžu byť aj silikonové (tie sú cca 5 - 20€ ), pokiaľ nechcete investovať do foriem, použite malé papierové košíčky. Ja používam špeciálnu belgickú čokoládu celebaut, ktorú však treba temperovať, ale bonbonky sa potom netopia tak rýchlo, ale predtým som to robila z várovej čokolády. Čokoládu nechávam tuhnúť pri teplote 10 stupňov a nie v chladničke. V lete ich nerobím, len keď je chladno, prípadne v noci. Keď si pripravíte mištičky (košíčky), tak takéto stuhnuté mištičky plníme plnkou. Na začiatku odporúčam urobiť plnky hustejšie, aby vám ju nevytláčalo, keď budete viečkovať bonbonky. Na plnky používam uvarené sladené salko na karamel (varím 2 hodiny – ale to asi väčšina z vás pozná) a rozpustenú čokoládu v pomere 50:50 a príchuť si urobí te akú máte rada, napr. pomixovaný marcipán, pomleté orechy, likéry (mandľový, jahodový, cherry a pod.). Ja ešte robím citrónové a to základ salko a biela čokoláda v pomere 50:50 a lemon curd (citronová natierka - kúpila som cez internet, alebo to majú aj v potravinovom kútiku Marks - spencer), plnkou naplnte košíčky do 3/4 (ja používam cukrárenský sáčok), ale môžte aj lyžičkou a nechajte zatuhnúť. Potom zalejte čokoládou. keď zatuhne viečko, môžete bonbonky vyklepnúť z PVC formy, vylupnúť zo silikonovej formy, prípadne ich ponechajte v papierových košíčkoch. Ak to bude mať úspech, tak si časom môžte investovať do PVC foriem, internetové adresy poskytnem na želanie. Ak by ste chceli používať čokotransfery (pre tých, ktorí to zatiaľ nemali možnosť vyskúšať a nepoznajú to - tiež sa dajú nakúpiť na internete), urobte si tuhé náplne, marcipanová, citrónová (podľa návodu vyššie – dajte trochu viac čokolády, aby boli pevnejšie, alkohol neodporúčam – skôr nejakú arómu). Keď Vám stuhne plnka, roztlačte ju na podložku, nakrájajte tvary aké sa vám páčia a namáčajte v roztopenej čokoláde. Nechajte stuhnúť na mriežke, alebo mastnom papiery, zdobiť môžete podľa fantázie. Ak sa potrebujete niečo spýtať, nech sa páči napíšte dotaz na môj mail predaj@snirc.eu, prípadne pre inšpiráciu som doplnila aj na mojej mini stránke ďalšie obrázky (aj pre tých čo neveria, že sa to dárobiť dom - sú tam aj testovacie výrobky). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Martin Š. (mmaatt) ID 43665 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 28.5.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
orechový koláčikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY na cesto:6 vajíčok,250g kryštálový cukor,200g mleté orechy,3PL strúhanky,1/2 bal.PDP, dalej salko,250g masla,tortové oblátky podla potreby....celé orechy ,a čokoláda na posypanie... POSTUP PRÍPRAVY vajíčka vyšlaháme z cukrom,pridáme pomleté orechy,strúhanku,a pdp.došlaháme.. na plech dáme papier na pečenie a poukladáme oblátky vedla seba podla plechu,na oblátky dáme surové cesto a pečieme pomaly ...tak na 170stupnov..treba sledovat aby neprihorelo... den vo pred si uvaríme salko vo vodnom kúpeli...(2hod a ked sa voda vyparí treba dolievat),po vychladnutí ho vyšlaháme z maslom...krém natrieme na upečené vychladnuté cesto..trochu posekáme orechy a opražíme ich na suchej panvici....opražené poukladáme na koláčik a postrúhame čokoládu... dobrú chut OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 28.10.2011, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
MotylePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pôvodný zámer bol jarné motýle, ale tieto sú jesenné. Technika je prudko začiatočnícka, ale nápad dobý, nie? POSTUP PRÍPRAVY do jesene potrénujem a podria sa mi aj jarné o:))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Viera U. (Vierau) ID 24587 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 12.7.2010, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Moje víťazné orechové hríbikyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 200 g najemno postrúhaných orechov, 200 g práškového cukru, 1-2 bielkov, 30 g kakaa, ************ okrúhle detské piškoty, kokosová múčka, potravinárske farbivo, lekvár, rum POSTUP PRÍPRAVY Na kuchynskej doske spracujeme orechy s cukrom a bielkami kým hmota nie je hladká. Rozdelíme ju na 2 časti (cca 2:3), do prvého pridáme kakao a dobre premiesime. Z tejto časti vytvarujeme klobúčiky a z druhej časti vyšúľame nožičky. Ku klubúčikom prilepíme nožičky pomocou bielka a necháme zaschnúť. Okrúhle detské piškoty jemne namáčame do rumu potrieme lekvárom vložíme do papierových košíkov. Na ne položíme hotové hríbiky a obsypeme kokosovou múčkou zafarbenou potravinárskym farbivom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Melinda Š. (katicababa) ID 66788 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 1.12.2012, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Pravé cukrárenské kávové zrná od martina m. (tinulka3) ID 6104PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ...všetky potrebné prísady i fotodokumentáciu nájdete na linku: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4633...týmto ďakujem za super recpetík a inšpiráciu POSTUP PRÍPRAVY ...vynikajúce, fantastické pravé kávové osvieženie i na tieto čoraz chladnejšie dni, ktoré sa rozplývajú na jazyku.... urobila som ich na žiadosť mojej polovičky ktorej prišli tieto zrnká na chuť :o)) ...opíšem Vám aspoň moje postrehy, ktoré som ja upravila podľa seba aby sa mi lepšie modelovali zrna...chvílku strpenia ale dnes zaručene dopíšem... ...z tejto dávky mne osobne vyšlo 35 ks takých väčších zŕn, nech si máme aspoň na čom zamaškrtiť, a teraz moje postup pri práci, nakoľko podľa fotodokumentácie mne sa to vôbec nedarilo, marcipán sa mi lámal hmota bola teplá netvarovatelná, tak som urobila takto a podarilo sa: 1. ako prvé som si vypracovala falošný marcipán ako je uvedený v recepte a stačilo mi úplne jedná dávka aj sa mi zvyšilo /odložila som si do chladničky nabudúce/ 2. zo všetkých surovín vypracovala tuhú masu, keďže maslo bolo už spracovaním také vláčne veľmi ťažko sa sním pracovalo, dala som celú masu do chladu na cca 15 až 20 min. - 3. potom sa mi krásne formovali guličky rovnakej veľkosti, opäť som dala do chladu na 5 min. 4. začala som formovať zrná a špajlou som vytvorila zárez, nechala zachladiť kým som vyválala tenký plát falošného marcipánu /keď vo foto dokumentáciu sa má hmota obaliť marcipánom...mne sa marcipán lámal, neuveriteľne a nedalo sa vôbec formovať zrno urobila som svoj postup/ Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 3.2.2012, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 541 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >> |