Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Martin Š. (mmaatt) ID 43665 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Torta z doma robených bonbonkov (150ks/ 10 druhov/1,4kg netto váha/1,8 kg váha aj s krabičkou a stojanom)
[ recept č. 40034 zo dňa 19.5.2011 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
čokoláda, alkohol, orechy, marcipán, salko, lemon curd a iné....
POSTUP PRÍPRAVY
Takže recept je voľný a záleží na fantázii. Teraz používam rôzne formy (preto sú to také pekné bonbonky) ale pred 5 rokmi som to robila bez foriem a tak kadejak. Takže ak nedisponujete PVC formami (stoja 25-50€), môžu byť aj silikonové (tie sú cca 5 - 20€ ), pokiaľ nechcete investovať do foriem, použite malé papierové košíčky. Ja používam špeciálnu belgickú čokoládu celebaut, ktorú však treba temperovať, ale bonbonky sa potom netopia tak rýchlo, ale predtým som to robila z várovej čokolády. Čokoládu nechávam tuhnúť pri teplote 10 stupňov a nie v chladničke. V lete ich nerobím, len keď je chladno, prípadne v noci. Keď si pripravíte mištičky (košíčky), tak takéto stuhnuté mištičky plníme plnkou. Na začiatku odporúčam urobiť plnky hustejšie, aby vám ju nevytláčalo, keď budete viečkovať bonbonky. Na plnky používam uvarené sladené salko na karamel (varím 2 hodiny – ale to asi väčšina z vás pozná) a rozpustenú čokoládu v pomere 50:50 a príchuť si urobí te akú máte rada, napr. pomixovaný marcipán, pomleté orechy, likéry (mandľový, jahodový, cherry a pod.). Ja ešte robím citrónové a to základ salko a biela čokoláda v pomere 50:50 a lemon curd (citronová natierka - kúpila som cez internet, alebo to majú aj v potravinovom kútiku Marks - spencer), plnkou naplnte košíčky do 3/4 (ja používam cukrárenský sáčok), ale môžte aj lyžičkou a nechajte zatuhnúť. Potom zalejte čokoládou. keď zatuhne viečko, môžete bonbonky vyklepnúť z PVC formy, vylupnúť zo silikonovej formy, prípadne ich ponechajte v papierových košíčkoch. Ak to bude mať úspech, tak si časom môžte investovať do PVC foriem, internetové adresy poskytnem na želanie. Ak by ste chceli používať čokotransfery (pre tých, ktorí to zatiaľ nemali možnosť vyskúšať a nepoznajú to - tiež sa dajú nakúpiť na internete), urobte si tuhé náplne, marcipanová, citrónová (podľa návodu vyššie – dajte trochu viac čokolády, aby boli pevnejšie, alkohol neodporúčam – skôr nejakú arómu). Keď Vám stuhne plnka, roztlačte ju na podložku, nakrájajte tvary aké sa vám páčia a namáčajte v roztopenej čokoláde. Nechajte stuhnúť na mriežke, alebo mastnom papiery, zdobiť môžete podľa fantázie. Ak sa potrebujete niečo spýtať, nech sa páči napíšte dotaz na môj mail predaj@snirc.eu, prípadne pre inšpiráciu som doplnila aj na mojej mini stránke ďalšie obrázky (aj pre tých čo neveria, že sa to dárobiť dom - sú tam aj testovacie výrobky). |
 | Maja G. (mrka2) ID 29128 (22.5.2011, 12:29) |
mnaaam, klobuk dole,na to by som veru nemala nervy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 (22.5.2011, 6:52) |
Krásna práca - ste naozaj veľmi šikovná a samozrejme aj Váš manžel, pozerala som Vašu stránku - klobúk dole. Ešte sa opýtam - toto robíte aj na objednávku? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (22.5.2011, 9:58) |
Nie, zatiaľ nerobím na objednávku, robím to len pre rodinu, priateľov a známych. Je to iba moje hobby. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (22.5.2011, 20:53) |
no tak to je veru škoda mali by ste čo naskôr začať brať objednávky...taká krásna praca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina K. (katy261) ID 1028, mimibazar.sk/katy261 (21.5.2011, 9:01) |
to je niečo neskutočné, toto by som v živote nedokázala,takže môžem len ďalej slintať,nádhera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (21.5.2011, 8:04) |
ja ledva chytam oci, aby mi z jamok nevyyliezli, ze moze byt niekto takyto zrucny obrovsky potlesk a poklona az po zem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (21.5.2011, 1:28) |
tak toto je iná bomba!! Klobúk dolu,perfektná robotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (20.5.2011, 14:23) |
Nádherná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (clasok) ID 10759, mimibazar.sk/clasok (20.5.2011, 11:35) |
som zvedava na ten recept..ja napr.neverim, ze boli doma robene... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (20.5.2011, 15:40) |
verte, že robím a potom čokoládu nemôžem cítiť najmenej 2 týždne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (20.5.2011, 10:33) |
perfektné, už sa teším na recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (20.5.2011, 8:51) |
Všetkým ďakujem za pochvalu. Je to inšpirácia pre iný druh torty a myslím si, že jednoduchšie recepty prípadne vlastné recepty zvládne každá. Do výroby krabičiek treba zapojiť deti, alebo manželov (ako ja) . Recept, alebo aspoň pokus ako si pripraviť domáce bonbonky doplním cez víkend. Viac výrobkov pre inšpiráciu mám na našej mini stránek www.snirc.eu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika V. (1.Balance) ID 120696 (20.5.2011, 7:52) |
ÁÁÁch,božská trpezlivosť... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dana K. (Dankak) ID 75991 (19.5.2011, 22:17) |
tak tomu sa povie napad krasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (upravené 20.5.2011, 17:01) |
Perfektná práca! Super nápad!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (20.5.2011, 15:41) |
Ďakujem, pozerala som Vaše receptíky a veru niektoré ma inšpirovali na nové typy bonbonov - máte naozaj krásnu lesklú čokoládu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (20.5.2011, 17:05) |
Slávka, aj ja ďakujem, už som si pozrela Vašu stránku, ďakujem za ďalšie inšpirácie, ja zatieľ len košíčky a guľky, ale časom si chcem pokúpiť aj nejaké formy, som rada, že som Vás mohla inšpirovať. A verím, že ste ich robili doma, tak ako dievčatá nádherné torty, ktoré sem potom vkladajú, aby sme sa mohli aspoň očami pokochať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (21.5.2011, 10:21) |
Darinka,ďakujem za pochvalu, inak všetko robím v mojej kuchyni, nie som cukrárka - mám úplne inú profesiu a toto je moje hobby. Za posledny rok som minula cca 20kg čokolády na bonbonky a všetko som rozdala. A zatiaľ sa všetci tešili, keď som bonbonky doniesla. Manžel si tak zvykol na čokládu, že už naposledy nechcel ani kúpeného veľkonočného zajaca. Teraz budem ešte robiť srdiečka na svadbu a potom už budem robiť bonbonky až na jeseň. Túto zimu budú snehuliaci, kúpila som si minulý týždeň novú formu - potom ich hodím na MMB |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.5.2011, 17:35) |
Slávka, ja tiež nie som cukrárka, ale veľmi ma to baví, rada vymýšľam nové a nové, ale rada sa nechám aj inšpirovať a dobrým kamarátkam urobím, ak potrebujú na nejakú oslavu, alebo svadbu. Na svadbu neteri som namiesto torty poslala krabicu cukroviniek a malo to veľký úspech. Tento týždeň opäť niečo budem robiť, tak sa teším, je to pre mňa relax. Teším sa na tých snehuliakov a tie formy kde kupuješ? Chcela by som si postupne dokúpiť. Ahoj!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (22.5.2011, 20:41) |
Darinka, formy kupujem na www.cokolady.sk. Keďže ich mám blízko práce, tak si tam občas odskočím a niečo vyberiem (sem-tam obdržím aj nejakú dobrú radu). Formy sú dosť drahé, ale každé hobby niečo stojí. Dokupujem si to postupne a postupne sa to aj učím. Tam si kupujem aj belgickú čokoládu celebaut (tú treba temperovať), z ktorej robím pralinky. Ešte som neskúšala z várovej čokolády robiť pralinky vo formách. Ak by si chcela viac info, tak potom mi hoď info na mail (slavka@snirc.eu), lebo na MMB chodím iba z času na čas.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (28.5.2011, 14:03) |
Ďakujem, Slávka, veľmi pekne za info, už som na stránke bola a išla som si oči vyočiť , určite si nejaké formy postupne kúpim, pri várovej čokoláde asi zatiaľ ostanem, robím to len pre nás, ale nikdy nehovor nikdy... Ahoj!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
beata l. (kjhgf) ID 118277 (19.5.2011, 20:43) |
krása  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.5.2011, 20:11) |
úžasné niečo, ale radi by sme vedeli aj receptík , inak slintám ako bernardín, pretože bonbonierka vyzerá úúúúúúúúúúúúúžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (19.5.2011, 20:11) |
Suprové-tiež by som privítala receptíky na bonbony  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana a. (macica) ID 38395 (19.5.2011, 19:51) |
no parádička a mohla by som poprosiť o bližšie info o bonbonikoch? Ďakujééém. janenka19@azet.sk |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (19.5.2011, 19:39) |
jej, to je super..a odkial su tie skatulky? super napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (20.5.2011, 8:36) |
škatulky robí môj manžel  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (19.5.2011, 19:18) |
Fantastické!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa M. (geena) ID 144758 (19.5.2011, 18:14) |
jeeej, velmi napadite a uzasne a mphla si dat aj viacero fotiek, aj s popismi ake bonbony to su  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (20.5.2011, 15:56) |
viac fotiek je na našej malej súkromnej webke. A príchute som popísala v návode, príchute k jednotlivým bonbonkom si nepamätám, už som si tochcela aj písať, ale nikdy mi neostal čas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Denisa M. (geena) ID 144758 (21.5.2011, 8:28) |
pozerala som aj stranku. si velmi sikovna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |