končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Rozmarínové mäsové guličky Jamieho Olivera zapekané v paradajkovej omáčke so špagetamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 DÁVKA NA MÄSOVÉ GULIČKY: 900 g mletého mäsa (najlepšie hovädzie a bravčové pol na pol), 1 hrsť strúhanky, 2 zarovnané PL sušeného oregana, 1/2 ČL drvenej rasce, 1/2 drvenej sušenej čili papričky, 1 PL najemno nasekaného čerstvého rozmarínu, 1 žĺtok, soľ, čerstvo zomleté mleté čierne korenie (ja odporúčam čerstvo zomleté korenie štyroch farieb);;; OMÁČKA (množstvo omáčky je zhruba pre pol dávky mäsových guličiek t.j. asi 450g mäsa): 5 paradajok + 1 krabička paradajkového pyré (alebo 2 konzervy drvených paradajok), 3 strúčiky cesnaku, hrsť vetvičiek tymiánu, hrsť bazalkových lístkov, olivový olej, balsamicový ocot, hrsť strúhaného parmezánu, korenie, soľ;;; + 1 balíček cestovín, napr. špagiet POSTUP PRÍPRAVY Tieto mäsové guličky sú skvelé k cestovinám, ale dajú sa aj grilovať alebo aj len piecť nasucho v rúre. Preto máme vždy v mrazničke už zásobu vopred urobených guličiek. Ja som tentokrát varila len pre troch, takže som si odobrala len 17 guliek a varila som len malé množstvo omáčky. Ak budete variť toto jedlo z celej dávky mäsa (900 g), uvarte dvojnásobné množstvo omáčky ako uvádzam ja. Mäsové guličky: Zmiešajte mäso, strúhanku, oregáno, rascu, čili, rozmarín, žĺtok, dochuťte 2 zarovnanými ČL soli a dobre okoreňte. Vyformujte guličky o veľkosti vlašského orecha. Oplatí sa vydržať s nervami a urobiť guličky naozaj malé, je to praktickejšie aj efektnejšie. Teraz ich môžete dať zmraziť alebo ihneď uvariť. A teraz už konečne ozajstné varenie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 20.1.2013, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírka s vajíčkom.POTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso - 70 dkg - 1 kg, 4 na tvrdo uvarené vajíčka, čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 3 strúčiky cesnaku, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso ochutíme soľou, korením, paprikou, pridáme pretlačený cesnak a zahustíme strúhankou. Polovicou mäsa vystelieme formu na srnčí chrbát, uložíme vajíčka, prikryjeme druhou polovicou mäsa, povrch posypeme strúhankou a dáme do rúry zapiecť asi na hodinu. Po upečení pokrájame a podávame napr. s fazuľkovým prívarkom a zemiakmi. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Jana G. (sokolka) ID 66132 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PREKLADANA KAPUSTA*****POTREBNÉ PRÍSADY Kyslá kapusta,mleté bravčové mäso,zemiaky,soľ,čierne mleté korenie,cesnak,bravčová masť-olej,kyslá smotana,vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso orestujeme na rozpálenom oleji,osolíme,okoreníme,pridáme postrúhaný cesnak a chvíľu dusíme.Medzitým si pekáč potrieme masťou,naložíme doň vrstvu zemiakov uvarených v šúpke a pokrájaných na kolieska.Osolíme,pridáme vrstvu kapusty,urestované mäso a zakryjeme kapustou.Vložíme do horúcej rúry a necháme 15-20 minút zapekať.Vytiahneme a prelejeme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali vajíčka.Zapekáme,kým smotana s vajíčkami nestuhne. Na jednu smotanu dávam dve vajíčka.Alternatíva-šľahačková smotana. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 5.3.2010, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pirohy plnené mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:500 g hladkej múky (polohrubej),1 vajíčko,1ČL soli,200ml vody\\r\\nPLNKA:400-500g mletého mäsa,1 menšiu cibiľu,2 strúčiky cesnaku,racsu,MČK,mletú červenú papriku,1 bujón,trošku vegety POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska( nemusia byt,ani ja som nerobila kolieska,iba som nakrajala na "štvorce" ). Plnka:Cibuľku a jeden strúčik cesnaku si nakrajame a orestujeme spolu s rascou,pridáme mäsko a tiež orestujeme.Pridáme korenie,okrem bujónu.Podlejeme 2dcl vody,pridáme bujón a nechame dusit.Dusíme do mäkka.Potom odstavíme. Touto zmesou plníme pirohy.Dáme ich variť do vriacej osolenej a 2-3 kockami bujónu ochutenej vody.Potom scedíme a premiešame ich v tom čo sa robilo mäsko. Dobrú chuť:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia T. (lucinka0921) ID 118165 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 24.7.2013, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Cuketa zapečená s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 cukety, 3 paradajky, 300 g mletého mäsa, 3 vajcia, oregano, soľ, mčk, solčanka, 1 strúčik cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Recept je z českého mimibazáru ako 1 zo 100 spôsobom úpravy mletého mäsa. Ja som sa gramážami moc neriadila, rozpis je do menšej jenskej misy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 21.7.2020, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Kefte na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2- 1kg mleteho miesaneho masa, podla toho pre kolkych varime,mne stacilo 1/2kg pre nasu 4 clennu rodinu. 1/2 velkej cibule,1 vajicko,petrzlenovu nasekanu vnat,3 lyzice struhanky alebo trochu starsieho chleba ci peciva,trochu olivoveho oleja,cierne korenie mlete,trosku sladkej mletej papriky,majoranka 6-7 zemiakov,1 nastruhana vacsia paradajka,1/2 cervenej kapie,oregano ak mame radi stiplave mozeme pridat lyzicku bukovo POSTUP PRÍPRAVY ocistime zemiaky ,nakrajame,osolime,okorenime,posypeme trosku oreganom z masovej masy robime take podlhovaste fasirky a jednoducho ukladame na zemiaky na vrch pridame rovnomerne postruhanu paradajku ak chceme aj petrzlen,nezabudnite na oregano,kto ho nema rad samozrejme nemusi pridat. Plech zakryjeme alobalom a pecieme necelu hodinu pri 200-220 stupnoch v teplovzdusnej rure,po 45 odokryjeme a par minut nechame dopiect. Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 15.5.2013, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Chilli con carne - texaské ragúPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g väčšej fazule, 2 cibule 4 lyžice oleja 400g mletého hovädzieho mäsa (aj s bravčovým je dobré, dokonca skúšali sme to aj so sójovou drťou) 4 paradajky, alebo 4-5 lyžíc paradajkového pretlaku soľ, mleté čierne korenie, 1-2 špicaté feferóny, mletá červená paprika 1 dl červeného vína POSTUP PRÍPRAVY a ideme na to: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Katarina D. (kacenka78) ID 10237 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 20.8.2009, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pastiersky koláč - Shepherd´s PiePOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Wonchesterovej omáčky a 2 lyžičky solamylu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo POSTUP PRÍPRAVY Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu. Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min. Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl. Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom. Robila ho moja sestra Mária, recept má z anglicka a bol naozaj super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 18.4.2012, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Olivovy olej,mlete maso,cibulu,tvrdy syr (akykolvek),mrkvu,zeler,cesnak,muskatovy orech,vegetu,krystal.cukor,sol,korenie cierne,bobkovy list,rajcinovy pretlak,krajane rajciny v konzerve,mlieko,hl.muku a cestoviny lasagne POSTUP PRÍPRAVY Zial foto nieje moja ale vypadaju podobne a superne chutia:-)) Postup1(bolognese):Na olivovy olej si dame na drobulinko rozsekanu cibulku posmazime asi tak do krasnej bledohnedej farby.potom pridame rozsekanu mrkvu,zeler a cesnak tiez na uplne drobulinko.Minutku miesame s cibulkou a pridame mlete maso+vegetu+cukor(trosicku)+bobkovy list+muskatovy orech.Vsetko premiesame a nechame chvilku varit asi tak 10min.Potom pridame rajcinovy pretlak+rajciny v konzerve.Cele premiesame a varime asi 1hodinku podla masa.Ked to bude uz hotove odlozime na bok a ideme na beshamel souce.. Postup2(beshamel souce):1liter mlieka+korenie+muskatovy orech+trosicku soli.Nechame zovriet a uz ked vrie zahustime to s(olej+muka).Este nechame asi 1minutku vriet a vypneme.Tiez si odlozime na bok... Postup3(ukladanie na plech):na spodok plechu poukladame prvu vrstvu lasagne(pozor nevarime ich ukladame ich surove) na to dame beshamel na to bolognese potom nastruhany syr.A opakujeme asi 3,4krat podla vysky plechu.Ukoncime to vsk na vrchu musi zostat beshamel souce. Dame do truby na 180. A pecieme asi tak 1hodinku 10min pred koncom pridame na vrch este syr. Ak su lasagne hotove nechame chvilku vychladnut aby sa nam hned nerozpadli a podavame:-)) Dobru chut!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Monika K. (monikvd) ID 20874 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 3.12.2008, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Palacinky plnené maskom - RIZOLETKYPOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks palaciniek /bez cukru/ , 250-300g ml.maso (hov+brav), olej, soľ, vegeta, trošku ml. korenia, bazalka,2 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, caa 13 dkg strúhaný aidam. ................Trojobal: 4 vajíčka, trochu mlieka, soľ, polohr.múka, kukuričná strúhanka - kto nemá rád kukuričnú, použite radšej obyšajnú . POSTUP PRÍPRAVY - Toto jedlo robievam vždy ako robím palacinky na sladko... vždy ich urobím o trochu viac a ostatné použijem na rizoletky..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 14.11.2017, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,34 ďalšie >> |