. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 194 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,20 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Mokré hovädzie rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hovädzej roštenky, 2 vajcia, 2,5 dl kyslej smotany , strúhanka, 1 lyžička vegety, mleté čierne korenie, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájané mäso vyklepeme v strúhanke, každý z oboch strán. Postupne ichz obalíme v rozšľahaných vajciach a vypražíme. Vymastíme pekáč, rezne do neho poukladáme vedľa seba a zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali zvyšok vajec. Dáme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme do mäkka. Podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lenka H. (Children´s clothing worl) ID 74482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2014, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovadzinka na šťave s hribami a s tarhoňou



POTREBNÉ PRÍSADY

hovadzie plece najlepšie asi 1 kg ,horčica,MCK, soľ ,hríby aj sušene ak nie sú iné výborné aj so šampionmi, masox, hubove korenie,tarhoňa

POSTUP PRÍPRAVY

Narežeme maso na tenšie rezne a jemne naklepeme,osolíme , potrieme horčicou z oboch stran , jemne okoreníme mletým čiernym korenim.
Zoberieme vacsiu panvicu a sprudka opecieme aby sa maso stiahlo, potom zalejeme tak aby masko bolo zaliate,pridaame masox a hubove korenie a dusime.
Pripravime tarhonu ja ju robim v mikrovlnke a je výborna :D
Keď je masko ciastocne udusene /take zuvacie/ pridame hriby a dusime až kým sa masko nerozpada.
Podavame s tarhonou . Vynikajuce ! Zelam dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucka N. (aplle23) ID 120743 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.1.2011, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Roštenka v uhorkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hovädzej roštenky; olej; 1 cibuľa; 6 - 7 sterilizovaných uhoriek; 150 g hladkej múky; 1 lyžička vegety; soľ; mleté čierne korenie; 1/2 lyžičky mletej papriky; majorán; 250 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, s vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi obalíme každý kúsok mäsa. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme ho a zalejeme vodou. Zakryté necháme dusiť (občas premiešame, prípadne podlejeme). Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky. Do hotového mäsa vlejeme smotanu (môžeme do nej pridať trochu hladkej múky) a za stáleho miešania chvíľu varíme. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo ryža.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

STEAK S HORČICOVOU OMÁČKOU (2 porcie)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
1/4 čajovej lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 0,5 kg hovädzieho zadného (odstráňte viditeľné kúsky tuku).
Na omáčku: 1/3 šálky cibule, 1/4 šálky koňaku alebo brandy, 1/4 šálku hovädzieho vývaru, 1/3 šálky horčice (1 šálka = 250 ml)

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Umyte a osušte mäso. Okoreňte ho a osoľte. Do panvice nalejte trochu oleja, rozpáľte ho a vložte steak. Opekajte ho z každej strany 5 minút. Vyberte steak z panvice a udržujte ho teplý. Do panvice nasypte cibuľu a pražte ju 1 minútu. Pridajte koňak (brandy) a priveďte do varu (ale nevarte). Pridajte hovädzí vývar a horčicu, pomaly varte a miešajte cca 2 minúty. Hotovú omáčku nalejte na mäso.

1 porcia obsahuje cca 430 kcal, 40 g bielkovín, 20 g sacharidov, 15 g tuku, 1 g vlákniny.
Koňak alebo brandy – aj keď dodajú jedlu vynikajúcu chuť – zvyšujú jeho energetickú hodnotu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2009, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Orientalne telacie ragu na slovenskej ryzi alias "Tas Kebap"



POTREBNÉ PRÍSADY

2 salotky* 2 struciky cesnaku* 2 PL pikantnej paprikovej pasty* 1/2 CL mleteho rimskeho kminu* 1 CL cerstveho Thymianu* 3 PL olivoveho oleja* 700 g telacieho mäsa (alebo jahnacieho,podla mna moze aj bravcove)* 1/2 l mäsoveho vyvaru* 50g susenych marhul* sol,cierne korenie* 350g slovenskej ryze

POSTUP PRÍPRAVY

Salotku a cesnak ocistime a najemno nasekame.Paprikovu pastu vymiesame s rimskym kminom(rascou ak nemame rimsku tak normalnou)a thymianom.Olej rozohrejeme a na kocky pokrajane mäso na nom orestujeme asi 10 min.Koreninovu zmes z pasty,kminu a thymianu pridame a kratko spolu poprazime.Pridame vyvar a nadrobno nakrajane susene marhule,zlahka osolime a okorenime.Prikryjeme a dusime na miernom ohni 45min.(podla mäsa ake pouzijete).Medzitym si podla obvykleho sposobu uvarime slovensku ryzu v osolenej vode.Oplachneme,nechame odkvapkat a pridame k ragu.Vsetko spolu premiesame a este na zaver osolime a okorenime podla chuti.Papame so zeleninovym salatom a jogurtom zmiesanym so solou a cesnacikom alebo s zaziki.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2009, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský guláš so zemiakovou knedľou po mojom :)



POTREBNÉ PRÍSADY

- hovädzie mäso (ja ho robievam aj z diviny, najlepšie krk,lopatka prípadne aj stehno) - cibuľa, cesnak - paprika, paradajka - soľ, korenie, ml.paprika - lyžica pretlaku - masť na zemiakovú knedľu - zemiaky - 1 vajce - hrubá múka - soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájanú cibuľu usmažíme na masti. pridáme na kocky pokrájané mäso. opekáme, keď pustí šťavu znova ju vydusíme na tuk (to nám urobí kvalitný základ gulášu). pridáme soľ, korenie, ml. papriku a podlejeme vodou (iba aby zakryla mäso) , pretlačíme strúčik cesnaku.nakrájame si na malé kúsky papriky a paradajky a pridáme k mäsu ( množstvo každý podľa seba ako má rád, ja ak dám cca 1kg mäsa pridám 2 väčšie paradajky a 1-2 papriky.)
Mäsko dusíme tak cca 1,5 - 2 hodiny. na záver dochutíme, ja pridávam ešte jeden strúčik cesnaku na vôňu, a ak je málo kyselkavý tak cca za lyžicu paradajkového pretlaku. ak sa vám zdá riedky, môžte zahustiť hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. na záver môžme trošku oštiplaviť.

zemiakové knedle
Vopred si uvaríme zemiaky v šupke, keď vychladnú postrúhame na strúhadle najemno. Pridáme 1 vajce hrubú múku a posolíme.Nepíšem množstvá lebo knedľu robím vždy tak "od oka", to uvidíte koľko si zemiaky múky zoberú, ja keď robím pre 3 ľudí, použijem cca 7 stredne veľkých zemiakov, trochu múky nasypem na dosku, nastrúham zemiaky, do toho rozbijem vajíčko, posolím, znova zasypem múkou a miesim koľko múky zoberú, nemieste dlho lebo cesto potom mäkne, stačí keď sa všetko pekne spolu spojí. vytvarujem knedľu (ja robím takú menšiu ako normálnu tak cca 5 cm priemer) a dáme variť do vriacej osolenej vody.

knedľu varíme 18 minút, vyberiem a nitkou prerežem napoly, ak má stred mäkký ( je inej farby,to ľahko uvidíte) tak ju ešte na 1-2 minutky vrátim do vody.ale ten čas je vypočítaný mala by byť uvarená :)nitkou ju nakrájam na kolieska, naložím guláš a posypem ho čerstvou nakrájanou cibuľou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Martina G. (keisa) ID 250322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Parmský rezeň



POTREBNÉ PRÍSADY

600g teľacieho mäsa, soľ, hladká múka na obaľovanie, olej na vysmážanie na cestíčko: 3 vajcia, 2PL mlieka, soľ, 80g postrúhaného sya, 120g strúhanky

POSTUP PRÍPRAVY

1, teľacie rezne odblaníme, naklepeme, osolíme, obalíme múkou
2, cestíčko: vajcia vyšľaháme s mliekom, osolíme, pridáme postrúhaný syr, jemnú strúhanku a spolu premiešame
3, rezne obalíme cestíčkom a pomaly vyprážame na miernom ohni do mäkka
4, podávame so zeleninou, zemiakmi alebo ryžou,,,,,dobrú chuť,,,,

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.11.2010, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie na hríboch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzieho mäsa, 2 menšie cibule, 2 ČL ml. sladkej papriky, hrsť sušených hríbov, 1 malá rajčina, zelená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti do sklovita osmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na kocky nakrájane mäso. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a pridáme namočené hríby, nakrájanú paradajku a papriku.
Dusíme 2 - 2,5 hodiny - podlievame vodou. Na záver poprášime hladkou múkou a premiešame. Podávame s ryžou alebo cestovinami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.6.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzí guláš od Zdenity



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie mäso (500-600 g), 4-5 cibúľ, paradajkový pretlak (malá konzerva), masox (1 kocka), bobkový list, cesnak, mletá červená paprika, celé čierne korenie, chilli papričky, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám od svojej bývalej kolegynky, Zdenky. Je výýýýýborný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lucia H. (Loulou) ID 9887 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.1.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie na hubách so zemiakovým pyré a opečenou cibuľkou



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso, zemiaky, 2 x cibuľa, sušené huby (ja som použila Judášovo ucho, ale výborné sú napríklad suchohríby), mlieko, hladká múka, olej, maslo, soľ, korenie, hubové korenie, sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko nakrájame na plátky, naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a z jednej strany pomúčime. Na oleji vo väčšom hrnci krátko opečieme všetky plátky, vyberieme ich z hrnca a dáme na chvíľu bokom. Väčšiu cibuľu nakrájame nadrobno a speníme vo výpeku, ktorý ostal v hrnci. Keď je cibuľka mäkká, pridáme odložené mäso, huby, zalejeme vodou a pridáme hubové korenie, sójovú omáčku, soľ a korenie. Necháme variť cca 2 - 2,5 hodiny. Medzičasom si pripravíme pyré: ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme a necháme variť cca 30 minút. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu a necháme na nich v zakrytom hrnci roztopiť kocku masla. Potom pridáme mlieko, soľ a všetko rozmixujeme. Tip: Ak chcem zemiakové pyré na trošku iný spôsob, pridám doň trochu nastrúhaného syra, ktorý sa v horúcom pyré roztopí a má potom menej tradičnú, ale fakt super chuť ,) Keď je mäsko mäkké, zahustíme šťavu trochou múky a necháme pár minút prevariť. Posledný krok: nakrájame nadrobno druhú cibuľu, opečieme na oleji alebo masle a posypeme ňou naservírované pyré. Dobrú chuť ,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Oľga V. (Olixx) ID 274352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.4.2013, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 194 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu