. .. .. .. .. .. .
. .

Hovädzí guláš od Zdenity - RECEPT 45186

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 9887 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Hovädzí guláš od Zdenity


[ recept č. 45186 zo dňa  ]


Hovädzí guláš od Zdenity


POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie mäso (500-600 g), 4-5 cibúľ, paradajkový pretlak (malá konzerva), masox (1 kocka), bobkový list, cesnak, mletá červená paprika, celé čierne korenie, chilli papričky, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám od svojej bývalej kolegynky, Zdenky. Je výýýýýborný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Na oleji si opražíme cibuľu do sklovita. Treba jej fakt dosť, ja som dala 4 veľké. Keďže som doma práve nemala bielu cibuľu, šupla som tam červenú. Je to vlastne úplne jedno, akú cibuľu použijete, pretože v jedle sa aj tak úplne rozvarí.


Keď je cibuľa mäkká, pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, necháme "zatiahnuť". Potom pridáme 2 ČL mletej červenej papriky a podlejeme trochou vody, aby sa paprika nespálila. Po chvíli pridáme 2-3 bobkové listy, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, pár guličiek čierneho korenia a ja ešte dávam kocku masoxu (plus trocha vody podľa potreby) a dusíme pod pokrievkou hodinku, aj viac, pokiaľ nie je mäso skoro mäkké, občas premiešame, prípadne podlejeme vodou . Viem, že názory na ochucovadá typu masox sú rôzne, preto je na vás, či ho použijete. V opačnom prípade však budete musieť viac soliť a navyše, podľa mňa, bude na celkovej chuti jedla niečo chýbať.


Keď už bude mäsko skoro mäkké (u mňa tobolo asi po 1,5 hodine), pridáme paradajkový pretlak. Ja som použila asi 3/4 tejto malej plechovky. Dusíme až do úplného zmäknutia mäsa.


Po odstavení z platne dochutíme pretlačeným cesnakom, chilli (ak máte radi pikantné) a prípadne soľou.


Podávame s čerstvým pečivom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Fialové srdiečko II. | Hovädzí guláš od Zdenity | Gnocci con fungi (moj recept) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (4.1.2012, 18:06)
Vyzerá veru dobre, hneď by som si dala (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (4.1.2012, 18:48)
Je naozaj genialny (Y). Ja moc nie som "masova" a hovadzie uz vobec nie, ale po tomto gulasiku este aj tanier povytieram :-).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu