. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Recept na najlepsie vanilkove rohlicky z ceskeho MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

320g hladkej muky* 240 g masla* 160 g mletych vlasskych orechov,80 g praskoveho cukru* 2 zltky* praskovy a vanilkovy cukor na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovin spracujeme cesto a nechame v chlade odpocinut .Potom tvorime rohlicky (ja som pre zmenu placicky robila)a kladieme na plech s papierom na pecenie.Pecieme pri 180 st.Po vybrati z rury horuce obalujeme v cukre s vanilkovym cukrom.

Tento recept som vyskusala podla dievcat z ceskeho MMB,su ozaj krehunke a rozplyvaju sa na jazyku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 24.1.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Tradičné vianočné orechové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20dkg meltých vlašských orechov, 20dkg práškového cukru, 2 bielka. Na obaľovanie nadrobno sekané oriešky tak aby bolo dosť cca 15dkg možno trošku menej, čokoláda na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté oriešky na sucho opražíme. Doporučujem stále miešať až sa nepripália, naozaj z ľahka opražiť. Takto opražené oriešky dáme úplne schládnuť. Z dvoch bielkov si ušľaháme tuhý sneh. Do ušľahaného snehu primiešame 20 dkg práškového cukru a už ochladené, opražené oriešky. Všetko vareškou dôkladne premiešame, až nám vznikne masa, nezľaknite sa je to také hutné lepivé cestíčko. Rožteky robím tak, že kávovou lyžičkou si zoberiem z cesta a v dlaniach sformujem rožtek. Hneď keď vznikne válček šupnem ho do sekaných orieškov, trošku povaľkám, obalím v orieškoch a ukladám na plech, kde vytvarujem rožtek. Upozorňujem že rožteky počas pečenia narastú, tak doporučujem z vlasntej skúsenosti tvarovať rožteky menšie a užšie, lebo idú aj do šírky. Upozorňujem, že cesto je lepivé a každú chvíľku si treba umyť ruky. Rožteky nepečieme, len sušíme, čo som si teraz odsledovala tak som ich nechávala na 150 cca 15min, nemusia byť ružové. Treba dávať pozor, lebo môžu rýchlo zhnednúť až ich nepresušíme a nezhoria nám. Upečené necháme na plechu schládnuť, chládnutím tvrdnú, má to tak byť. Takto upečené namáčame v čokoláde a hotovo :o)Chce to trošku praxe a prvý krát budete možno nadávať, ale vianoce bez nich by v našej rodine nemohli začať. Na pečenie používam papier. Sú fajnové, chrumkavé, ozaj orechové.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 21.12.2012, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ischelské tortičky (po našom išlerky :o)))



POTREBNÉ PRÍSADY

2 žĺtka a 1 celé vajce (alebo 3 žĺtka), 350g hl.múky, 200g masla, 150g pr.cukru, 1 čl pr.do peč.

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených prísad vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme. Potom plníme krémom, recept naň mám pri chriapkach, ten používam, je vynikajúci a potom namáčam vrch do čokoládovej polevy a zdobím polkami orechov. Skúšali sme všelijaké recepty na tortičky a tieto (ako inak, od omamy:o)) máme najradšej.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 7.12.2012, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Zebra rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kokos ( 250g ) , 1 sunar, alebo sušené mlieko ( 400g ) ja som mala Sabi plnotučné, 200g práškový cukor, 1/2 kg varovej čokolády, ak budete dávať aj na vrch ako ja, tak treba trochu viac, na tri vrstvy

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si nad paru roztopiť čokoládu, bez pridania tuku. Zhnetieme kokos, cukor a suš. mlieko s vlažnou vodou na dobré cesto, ja som pridala asi 150ml. Cesto je trochu lepkavé, rozdelíme ho na tri časti. Rozvaľkáme ho medzi dvoma igelitovými sáčkami podľa veľkosti pripravenej dózy. Moja má rozmery 23x33cm, ak zoženiete menšiu, to nevadí, budete ho mať vyšší. Do dozy dáme prvé kokosové cesto , na to nalejeme čokoládu, nie úplne horúcu, hneď rozvaľkáme druhú časť cesta, toto sa robí rýchlo, lebo cesto tuhne, ale nič sa nedeje, lebo aj ja som si navlhčila ruky a cesto som premiesila a tak sa mi robilo ľahšie, druhé cesto dáme na ešte tekutú čokoládu, nesmie byť tuhá, nečakáme kým stuhne tie, vrstvy sa musia spojiť. Na druhé kokosové cesto dáme zase čokoládu, zase tretiu vrstvu kokosového cesta a nakoniec zas čokoládu a až trez necháme stuhnúť. Rezy sa ľahšie režú teplým nožom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 1.1.2014, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočný punč 6 porcií



POTREBNÉ PRÍSADY

* 100 g rozinek * 50 g sušených brusinek * 30 ml rumu nebo griotky * ½ litru silného černého čaje * 1 litr červeného vína * 1 citron nakrájený na plátky * 4 svitky skořice * cukr podle chuti

POSTUP PRÍPRAVY

1. Sušené ovoce nasypte do misky, zalijte je rumem nebo griotkou a nechte namáčet nejméně dvě hodiny (klidně i několik dní).

2. Čaj, víno, plátky citronu a svitky skořice přiveďte k varu. Do nahřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem, zalijte punčem a podle chuti oslaďte.


Nápoj, po kterém roztají i ledové královny. Sušené ovoce vybírejte podle vlastní chuti – výborné jsou třeba i švestky nebo hrušky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Zuzana M. (SuzieQ) ID 159504 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2010, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Plnené gaštanové kolieska



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 5O-6Okúskov potrebujeme: 5OO g hladkej múky,140 g práškového cukru,1 vanilkový cukor,1 žĺtok,3 PL rumu,250 g gaštanového pyré,350 g masla(margarín),popr.1 bielok na potretie .Na gaštanový krém: 250g gaštanové pyré,2 čokolády ľadové gaštany,100g masla,2PL pr.cukru,3PL rumu.Čokoládu na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup som nenafotila,lebo je úplne jednoduchý a každá ho určite dobre poznáte:)Múku zmiešame s pr. a van. cukrom, pridáme žĺtok, rum,pyré a po­krájaný studený margarín.Vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme odpočinúť aspoň na hodinu do chladu.Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrojíme kolieska,alebo rôzne tvary.Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich môžeme potrieť rozšľahaným bielkom a posypať zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vy­hria­tej rúre asi 12 minút pri teplote 180 °C.
Pripravíme si plnku:Čokoládu rozpustíme nad parou,do mierne vychladnutej pridáme pyré,cukor,rum a dobre vymiešame.Necháme vychladnúť.Vyšľaháme maslo(najlepšie je,aby mali maslo aj gašt.hmota rovnakú teplotu) a postupne pridávame gaštanovú masu.A už len plníme,plníme a plníme:)Môžeme poliať,alebo namáčať v čokoláde.PS:Nezľaknite sa,keď koláčiky nebudú hneď mäkké.3-4dni po naplnení sú vynikajúce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 28.12.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pomarančové kolieska



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hl. múky, 80 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 PL nastúhanej pomarančovej kôry, štipka soli, 4 žĺtky, 120 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, cukru, soli, pomarančovej kôry, žĺtkov a masla vypracujeme hladké cesto, z ktorého tvarujeme asi 40 ks guličiek /veľkosti vlašského orecha/. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do každej guľky vtlačíme prstom jamku, do ktorej dáme trochu džemu. Pečieme asi 15 min pri teplote 190 stupňov. Guľôčky sa počas pečenia rozlejú na kolieska. Tieto koláčiky chutia výborne a narobí na ich celá kopa. Ja vždy robím z dvoch dávok. Príjemné pečenie milé gazdinky a krásny predvianočný čas vám prajem:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

silvia b. (silvia75) ID 101388 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 22.12.2012, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Krájané nekysnuté trdelníky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 600g hl.múka * 250g pr.cukor * 1 palmarín * 1 PDP * 3 žĺtka + 1 vajce * 6PL šľahačkovej smotany * ............. * nasekané orechy + kockový cukor * pr.cukor na obaľovanie * zvyšnými 3 bielkami čo zostanú potierame nakrájané trdelníky - zvyčajne stačí iba 1 bielko na potretie *

POSTUP PRÍPRAVY

- tento receptík mám od svojej už nebohej svokry, bez týchto trdelníčkov u nás nie sú Vianoce - tak znova po roku som ich robila /no robievam ich ešte na Veľkú noc .... / sú vynikajúce aj čerstvo upečené aj odstáte ....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (71) posledné: 14.12.2011, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Rafaelo



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl vody, 1 Cera, 200 g sušeného mlieka, 200 g kokosu + kokos na obaľovanie, mandle.

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor, vanilk. cukor, vodu a Ceru necháme v hrnci rozpustiť, vymiešať, nechať vychladnúť. Pridať sušené mlieko a kokos, zamiešať, nechať do druhého dňa v chlade odstáť. Formovať guľky, do každej dať mandľu, obaliť v kokose.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Iveta Š. (miminnka) ID 130186 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 17.12.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ŠTEDRÁK



POTREBNÉ PRÍSADY

Neoddeliteľná súčasť našich sviatkov. Na kysnuté cesto potrebujeme: 600 g hrubej múky, 300 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 120 g masla, kocka kvasníc, 3 žĺtky, citrónová kôra, soľ. Na plnky potrebujeme: 200 g slivkového lekváru, 200 g mletého maku, 10 g masla, hrozienka, 180 g mletých orechov, 30 g strúhanky, 200 ml prevareného mlieka, 280 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, citrónová kôra, 300 g tvarohu, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku a nalejeme trocha vlažného mlieka, do ktorého pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a rozdrobené kvasnice. Keď nám nabobnajú kvasnice pridáme žĺtky, cukor, soľ, mlieko, nakoniec roztopené maslo a spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnky.

Maková plnka: zmiešame 200 g mletého maku, 150 g práškového cukru, 10 g masla, vanilínový cukor, citrónová kôra, hrozienka ak má niekto rád ja som posledné roky nedávala, prevarené mlieko podľa potreby, podľa hustoty plnky.

Orechová plnka: zmiešame 180 g mletých orechov, 30 g strúhanky, 200 ml prevareného mlieka, 130 g práškového cukru, vanilínový cukor, citrónová kôra.

Tvarohová plnka: zmiešame 300 g tvarohu, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

Gabriela T. (nogate) ID 22107 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 29.12.2012, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu