. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Sicilska specialita ARANCINI DI RISO (Ryzove pomarance)



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 500g ryze (gulata, dobra kvalita), 100g parmezan, sacik safranu, 2 zltky, 50g masla, sol Suroviny na vypln: 150g mlete maso (bravcove al.hovadzie), ½ cibule, 1PL olivoveho oleja, 40g paradajkoveho pretlaku, 80g mrazeneho hrasku, 100g syra (napr.eidam, emental, mozzarella), 1dcl cerveneho vina, c.korenie, sol Na obalenie :2 rozslahane vajcia, struhanka, olej na vyprazanie

POSTUP PRÍPRAVY

Arancini su typickou sicilskou specialitou, ktoru v gulatej alebo kuzelovej forme najdete na Sicilii takmer vsade... Mozte ich jest teple alebo studene, ako predjedlo alebo ako hlavne jedlo, a hodia sa super na vylety... Vypln moze byt rozna...najcastejsie pomlete maso s hraskom, ale aj kocky sunky so syrom, ricotta so spenatom, ....atd...
Ryzovy ‘obal’ sa robi so safranom, ktory zafarbi ryzu na zlto, alebo ak namiesto safranu (a zltkov) pridate do ryze trochu paradajkovej omacky, budete mat arancini zafarbene na cerveno...My sme urobili zlte....postup pri obrazkoch..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Henrieta L. (heny3003) ID 134219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 30.12.2012, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekane cestoviny so syrovo-smotanovou omackou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny - 1 balicek, 500 ml sladkej smotany, syr - platkovy, Niva, taveny z crievka ( podla chuti), Emental /Eidam, 2-3 paradajky, maslo, bazalka, mlete cierne korenie, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si dame varit cestoviny, asi vie kazdy, ako ich ma rad (ja v mierne osolenej vode) , zaroven zohrejem sladku smotanu, v ktorej potom rozpustime syr (ak chcete, tak aj viac syrov) a miesame, kym nie ej syr rozpusteny a smotane nezhustne, potom pridame trosku cierneho mleteho korenia, a trochu soli. Paradajky si pokrajame na kocky, do hrnca dame cca 1PL masla a zaroven tam supneme tie nakrajane paradjky, premiesame a ked to zacne rozvoniavat a uvidime, ze paradajky su zmaknute, odstavime. Cestoviny scedime (ja ich aj preplachujem).
Zapekacie misu vymastime maslom, dame vrstvu cestovin, poukladame polovicu orestovanych paradajok, posypeme bazalkou (ak mate, moze byt aj cerstva) a zalejem priblizne polovicou omacky. Potom opat poukladame zvysne cestoviny a cely postup s paradajkami, bazalkou a omackou zopakujeme. Vrch posypeme nastruhanym syrom Ementalom (alebo aj iny, ktory mate po ruke) a vlozime do vyhriatej rury cca na 15-20 minut. Ked uz je syr roztopeny a taky chrumkavy , vyberieme, a servirujeme. Dobru chut :)
(Ja na vrstvu paradajok davam aj nakrajanu sunku alebo slaninku - pre inspiraciu).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Janka T. (jennie01) ID 87399 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Fliačky so šunkou a vajíčkom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g balíček cestovín - fliačky, či kratšie širšie rezance, cca 200 g šunky /šunkovej salámy/, 4-5 vajíčok, soľ, slanina, olej, na dochutenie kyslá smotana a syr na strúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 9.2.2010, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny so zeleninou a bešamelom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny Penne (400 g), sáčok mrazenej zeleniny - cca 350 g /hrášok, mrkva, kukurica/, 250 g čerstvých šampiňónov (alebo veľká konzerva sterilizovaných), vegeta, pór, 1 lyžička sušenej bazalky, olej* bešamel: ½ obyčajného masla, 3 mierne navŕšené lyžice polohrubej múky, 6 dl mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 30 dkg tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 3.3.2010, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne s kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL olivového oleja, 900 g čerstvo zomletého kuracieho mäsa, 1 strúčik cesnaku posekaný najemno, 4 pokrájané mrkvy, 4 póry pokrájané na kolieska, 450 ml kuracieho vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, soľ, mčk, 120 g postrúhaného čedaru (príp. eidam) 1 lyžička dijonskej horčice, 600 ml horúcej bešamelovej omáčky: 50 g masla, 50 g hladkej múky, 600 ml mlieka, muškátový oriešok, soľ, mčk, 12 kusov nepredvarených sušených lasagní

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je z knižky Cestoviny - 100 najlepších receptov. Je to zjednodušený variant klasických lasagne al forno a oblúbené jedlo našich detí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Kristína V. (Kira13) ID 57637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.10.2010, 0:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s tuniakom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny /fusilli, farfale, podla vlastneho vyberu/, 2 konzervy tuniaky /moze byt aj kusky, aj drveny, podla vlastneho vyberu/, 1 plechovka lupanych paradajok, cibula, cesnak, sol, čierne korenie, petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Velmi jednoduche a rychle jedlo. Kuk na postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.3.2011, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

RYCHLE CESTOVINY NA PANVICI-idealny bleskovy obed,deti to zboznuju



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5velkej salky kolienok alebo mensich cestovin s dierkou doslova len za hrst mleteho masa,ja kupujem miesane hov+bravc. 1 mensia cibula/pokrajana na male kocky,alebo este lepsie rozmixovat, trosku kapie,ale nemusi byt ,2 paradajky/obarime vriacou vodou,nechame takto zaliate 1 min a potom osupeme,ide to super.Nasi nemaju radi paradajk.supy............a nakoniec rozmixujeme vriaca voda 3.5-4 salky sol,korenie syr feta rozdrolena, tvrdy syr ktory nam chuti cca pol salky a stvrt salky mlieko + 1-2 lyzice maizena,alebo solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

Do hlbsej vacsej panvice si dame na spodok olivovy olej a troska osmahneme cibulku -rozmixovanu
najlepsie ,lebo to nam potom aj deti aj manzel spapaju.
Pridame mlete maso,trocha soli,korenie a cca 5-8 min oprazime,za obcasneho zamiesania,pouzivame drevenu plochu varechu.
pridame rozmixovane paradajky,trosku kapie pre chut na pasiky,aby sa dali odstranit v pripade ze mate deti ako ja a nechcu to.
Prisypeme kolienka,alebo ine cestoviny s dierkou,aby sa nam salsa a roztopene syry dostali vsade.
Zalejeme vriacou vodou ,dobre premiesame dosolime a varime za obcasneho premiesania cca 10-11 min skontrolujeme si na sacku od cestovin ak su mensie-mini tak urcite menej minut
Cestoviny nam krasne "vypili" vodu a rozmiesame si v mlieku maizenu a prilejeme na cestoviny ,premiesame
rozdrolime fetu,pridame postruhany tvrdy syr mozete priamo pridat do panvice alebo az pri servirovani

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 30.11.2012, 13:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny po gazdovsky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g špagiet ***alebo Farfalle***, 4 veľké obdĺžničky syrokrému (alebo 2 syry v črievku), 2 veľké kyslé smotany, slanina, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Moji papkáči vymenili halušky za toto jedlo. Toto som robievala dcérke, keď ešte nemohla s nami papať halušky, samozrejme, jej som to robila bez slaniny. Výborné sú aj s cestovinou Farfalle.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 10.7.2010, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny Bodigita



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny penne alebo vrtuľky, kuracie prsia, 1 menšia cukina, 50 gr. čerstvých šampiónov, 200ml sladk.smotany, masox, cibuľka, cesnak, soľ, korenie, oregano.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy je uvedený v obrázkovom postupe..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.3.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s brokolicou a univerzálnou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, brokolica, smotana( na varenie alebo šľahačková ), syr, cesnak, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode( ja dávam aj cca lyžicu olivového oleja). kám sa varia cestoviny, uvaríme nad parou brokolicu. v hrnci privedieme do varu smotanu so syrmi( aký mate v chladničke, či tavený alebo tvrdý alebo plesňový alebo aj viac druhov) osolíme, okoreníme a odstavíme. nakoniec pridáme roztlačený cesnak, koľko máte radi. cestoviny zmiešame s brokolicou a omačkou.
takúto univerzálnu omáčku dávam aj na hocijakú inú zeleninu, alebo aj mäsko(ak ho dávam do cestovín)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.3.2008, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu