
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Kristína V. (Kira13) ID 57637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Lasagne s kuracím mäsom[ recept č. 32266 zo dňa 1.10.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 PL olivového oleja, 900 g čerstvo zomletého kuracieho mäsa, 1 strúčik cesnaku posekaný najemno, 4 pokrájané mrkvy, 4 póry pokrájané na kolieska, 450 ml kuracieho vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, soľ, mčk, 120 g postrúhaného čedaru (príp. eidam) 1 lyžička dijonskej horčice, 600 ml horúcej bešamelovej omáčky: 50 g masla, 50 g hladkej múky, 600 ml mlieka, muškátový oriešok, soľ, mčk, 12 kusov nepredvarených sušených lasagní POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je z knižky Cestoviny - 100 najlepších receptov. Je to zjednodušený variant klasických lasagne al forno a oblúbené jedlo našich detí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() V panvici s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej. Pridáme kuracie mäso a pražíme na strednom ohni kým sa nezatiahne, pričom mäso roztláčame vareškou. ![]() Pridáme cesnak, mrkvu, pór a pražíme za občasného miešania 5 minút. ![]() Primiešame kurací vývar, paradajkový pretlak a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme zovrieť, zmiernime oheň, prykrijeme a dusíme 30 minút. ![]() Bešamelová omáčka: v panvici roztopíme maslo, nasypeme múku a miešame na slabom ohni 1 minútu. Prilejeme mlieko a za stáleho miešania necháme zovrieť. Omáčku miešame, kým nie je hladká a hustá. Posolíme, pokoreníme a pridáme štipku muškátového orieška. ![]() Hotová bešamelová omáčka. ![]() Do horúcej bešamelovej omáčky pridáme polovicu postrúhaného syra a horčicu (ja som dala klasickú) ![]() Plátky lasagní na chvílu ponoríme do horúcej vody. ![]() Do veľkej zapekacej misy dávame striedavo vrstvy kuracej zmesi... ![]() lasagní... ![]() a syrovej bešamelovej omáčky. ![]() Poslednú vrstvu bude tvoriť syrová omáčka. Posypeme ju zvyšným strúhaným syrom. Mne vyšli tri vrstvy mäsovej zmesi, lasagní a omáčky. ![]() Pečieme v rozohriatej rúre na 180 st.C, kým povrch nie je zlatohnedý a netvoria sa bublinky. ![]() Dobrú chuť! Deťom veľmi chutilo, samozrejme aj nám. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Veronika S. (Verca122) ID 142658 (17.10.2010, 0:13) |
tak toto vyzera nenormalne!!! skvelééé ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (1.10.2010, 18:10) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |