končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,19 ďalšie >> |
NÁTIERKY |
Vyprážaný syrový chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY starší chlieb, 1 mladú cibuľku alebo pór, 1 roztierateľný syr, 1 vajce, šunka podľa chuti, soľ alebo vegeta, olej, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku alebo pór nakrájame nadrobno, zmiešame so syrokrémom, vajcom, nadrobno nakrájanou šunkou, vegetou, dochutíme soľou, natrieme na plátky chleba, natretou stranou otlačíme do strúhanky, opečieme z tejto strany na oleji a podávame s čerstvou zeleninou. Výborná večera alebo výdatné raňajky máte hotové! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Slávka D. (SlavkaPupavka) ID 146435 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2017, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CHLIEB A DALAMANKY_TRI DRUHY MUKY_SO ZEMIAKOM*****POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladká múka špeciál,30 dg celozrnná špeciál stredná,20 dg rážna múka celozrnná,2 pl soľ,1 čl cukor,1 kocka droždie,1 pl rasca,3 stredné zemiaky,voda podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky pokrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Múku preosejeme,pridáme soľ,rascu,cukor a droždie.Uvarené zemiaky pretrieme cez sitko a do múky vlejeme aj vodu,v ktorej sme ich varili.Najprv premiešame vareškou,potom poriadne vypracujeme rukou.Necháme 2-3 hodiny kysnúť,občas do cesta šťuchneme,aby padlo a znova vykyslo.Na dosku vsypeme hladkú múku,cesto na ňu vyklopíme a opatrne obalíme v múke.Preložíme do tvaru obálky,15 minút kysne.Opakujeme 3 krát.Na plech dáme pečiaci papier a cesto ,ktoré sme upravili do tvaru chleba,naň položíme.Teraz ho necháme 30 minút kľudne bublinkovať.Rúru si vyhrejeme,plech dáme na spodnú mriežku a pečieme pri 200 st.asi 15 minút,potom teplotu znížime na 170 st. a dopekáme.V priebehu pečenia si plech vytiahneme a bochník potrieme osolenou vodou.Upečený chlieb vyberieme na mriežku,potrieme slanou vodou a prikryjeme mokrou čistou utierkou,ktorú sme vyžmýkali.Necháme vychladnúť. Vodu pridávame do cesta podľa potreby,nesmie byť riedke.Zemiaky chlebík zvláčňujú,ale cesto ich pridaním redne,preto múku pridáme aj pri skladaní,aby sa nám nelepilo na dosku. Nie je to žiadna alchýmia,vedieť upiecť dobrý chlebík,len sa odvážte,ide to aj bez pekárničky. Prajem vám veľa úspechov pri pečení a uvidíte,že vaši doma to patrične ocenia,ani kúsok neskončí v koši. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 6.9.2010, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zašnurovaný citrónový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na kvások: 6 PL teplej vody, 1 ČL cukru, 1 1/2 ČL instantného droždia, 1/4 pohára polohrubej múky Na cesto: pripravený kvások + 6 PL kyslej smotany alebo jogurtu, 1/4 pohára zmäknutého masla, 1 vajíčko, 1/4 pohára cukru, 1 ČL soli, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 1/2 polohrubej múky, Na plnku: 1/3 pohára čerstvého krémoveho syra (100 g), 2 PL cukru, 2 PL kyslej smotany, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 PL polohrubej múky, 1/4 pohára lemon curd (citrónový krém) Na potretie: 1 vajíčko, lyžica vody a hrubý cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tento úžasný koláč ma padol do oka na mojom obľúbenom food blogu. Nedal mi spávať, jeho zaujímavý vzhľad ma dostal a povedala som si, že ho musím vyskúšať. To som ešte netušila, že nielen vzhľad ale aj chuť je neskutočná!! Je to jednoducho delikátna mňamka! Tu je originál recept s obrazovym postupom, ak by ste mali zaujem o original ,-) http://smittenkitchen.com/2010/05/braided-lemon-bread/ Ja som do plnku použila kupovaný lemon curd, ale kto sa k nemu nemá ako dostať, nech si ho pripraví podľa tohto receptu od Adriky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (56) posledné: 11.6.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PLNENÝ ARABSKÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY Arabský chlieb, tuniak, jarná cibuľka, kukurica, červená fazuľa, štipku zázvoru, štipku škorice, chilli, strúhaný syr čedar. POSTUP PRÍPRAVY Z tuniaka, zeleninky, cibuľky a korenín urobíme šalátovú zmes. Nastrúhame syr. Arabsky chlieb oddelíme, aby nám vznikli dve časti. Na suchej panvici opečenie jednu časť chleba, rozdelíme naň časť tuniakového šalátu prehrejeme a husto posypeme syrom. Priložíme druhú časť chlebíka a stlačíme, aby syr spojil obe časti. Po chvíľke obrátime celý chlebík aby sa nám opiekol aj z druhej strany. Opečený chlebík rozštvrtíme a podávame. Ako príloha šalát. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.5.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Daktyla - grécky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky T-650, 75 g celozrnnej múky (stredná-špeciál), 75 g hladkej kukuričnej múky, 1 zarovnaná lyžička soli, 225 ml vody, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica mlieka***kvások: 1 dl teplej vody, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušeného), 1 lyžička cukru*** na potretie mlieko a na posypanie sezamové semienka POSTUP PRÍPRAVY Tradičný grécky domáci chlebík, ktorý sa pred jedením láme na malé kúsky. Jednotlivé diely cesta som ešte potrela olivovým olejom - dajú sa takto ľahšie od seba oddeliť. Upravila som si len množstvo vody a skrátila čas kysnutia na plechu - pri prvom pokuse sa mi cesto zlialo a upiekol sa ako klasický chlebík. Síce nižší, ale nám to vôbec nevadilo. Cesto som miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 21.6.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky T-650, 1 a ½ lyžičky soli, 250 ml vody, 1 lyžica olivového oleja***kvások: 1 dl vody, ½ kocky čerstvého, alebo 2 lyžičky sušeného droždia, 1 lyžička cukru***300 g tvrdého syra (Ementál, Eidam, alebo Gouda - 200 g do cesta, 100 g na posypanie), provensálske bylinky, pizza korenie, olivy POSTUP PRÍPRAVY Vynikajúci syrový chlebík s chrumkavou kôrkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 1.5.2014, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slniečkový chlieb - koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebné suroviny:70 dkg múky, 250 ml mlieka, 125 ml olej, 2 vajíčka, 4 dkg droždie, 1 kl cukor, 2 kl soľ Ďalej:70-80 g roztopeného masla, 1 žĺtok, 30 ml mlieka, ľanové semienka(alebo akékoľvek iné...podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín si spravíme hustejšie kysnuté cesto. Keď nám cesto zdvojnásobilo svoj objem pustíme sa do tej príjemnejšej časti práce:-) Cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu časť na 5 ďalších a druhú na 6 ďalších častí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Elena B. (eli77) ID 32714 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 2.8.2011, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Ošatkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vody, 1 PL octu, 1 PL olivového oleja, 1 ČL cukru, 1,5 ČL soli, 100 g ražnej múky ( vyrážková alebo celozrnná, prípadne pšenično-ražná zmes z Kauflandu ), 450 g T650, 24 g čerstvých kvasníc POSTUP PRÍPRAVY Do DP vložíme suroviny, zapneme program CESTO a necháme vymiesiť aj vykysnúť. Po zapípaní si cesto preložíme na pomúčenú dosku, opatrne vyformujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky, kde necháme cesto ešte vykysnúť ... pokiaľ nie je cesto povrch ošatky. Potom cesto veľmi opatrne vyklopíme na plech s papierom na pečenie alebo ak má niekto nepriľnavý plech, tak bez papiera ... pečieme najprv 10 min. pri 270 st., ( alebo 250 st., kto má takúto max.teplotu ) potom stíšime na 180 st. a dopekáme. Ja posledných asi 5-10 min. znova pridám na 270 ... dokopy pečiem 1 hodinu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.4.2010, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francúzsky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 1/4 šalky teplej vody,1 PL cukru,1 droždie ,1 PL soli,2 PL oleja,6 šalok hl.muky,rasca POSTUP PRÍPRAVY Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu muky.Nechame premiešat par minut a pridame zvyšnu muku.Premiešame a vypneme.Nechame 10 minut odpočívat.Znovu na par sekund premiešame a vypneme .Cesto nechame takto oddychovat pat krat.Potom cesto rozdelíme na dve časti,každu na pomučenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako bagetu,spoj zlepíme a povalame po muke.Preložime na plech a nechame kysnut asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2012, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredné v šupke uvarené zemiaky, 1,5 čl soli , 1 čl mletej rasce , 1 pl oleja 1 pl octu, 300 ml vody , 500g múky (ja dávam 400g hladkej, 100g celozrnnej) 1,5 čl sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, rascu, ocot, olej, zalejeme vodou a pridáme múku a droždie. Pečieme na programe 1, cca. 3 hodiny 20 minút, tmavá kôrka, 1 Kg (ja mám pekáreň Moulinex Home bread baguette).Piekla som ho prvý krát predvčerom a ešte dnes je super, ako čerstvý a chutí naozaj výborne, vyskúšajte.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Katarína H. (Katkahor) ID 111598 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.4.2012, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,19 ďalšie >> |