končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
JABLKOVÝ KOMPÓTPOTREBNÉ PRÍSADY jabĺčka, citróny, kryštálový cukor, voda, klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka očistíme a nakrájame na mesiačiky. Z cukru a vody si uvaríme nálev ( na jeden hrček cukru idú dva hrnčeky vody) pridáme pár kúskov klinčekov necháme prevariť 2-3min. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do pripravených fliaš dáme naspodok plátok citrónu, poukladáme pokrájané jabĺčka navrch dáme opäť plátok citrónu (aby nám jabĺčka nezhnedli). Zalejeme pripraveným vychladnutým nálevom (bez klinčekov tie vyhodíme). Dáme sterilizovať stačí 20min. A máme hotovo.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2013, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rýchly a výýýborný banánový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 850g banánov (ja som dala polovicu banánov a polovicu jabĺk a je to tiež super!!!), šťava z jedného citróna, 1/8l vody, 1 Gelfix 2:1, 500g kryšt. cukru, 3-4 PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Viem, že to nie je bežný druh džemu, ale čo s banánmi, ktoré na tretí deň rodinka už nechce, lebo sa na nich začínajú tvoriť čierne bodky... Ale hlavne je to moja chyba! Načo kupujem banány, keď prepuklo obdobie jahôd a čerešní... Recept som si upravila z receptára Dr. Oetkera a je ozaj VYNIKAJÚCI! A hlavne rýchly. Banány olúpeme, vidličkou alebo rukou roztlačíme, pridáme nastrúhané jablká, prilejeme vodu a šťavu z citróna, premiešame. Dáme na sporák a prisypeme Gelfix zmiešaný s cukrom. Za stáleho miešania povaríme 3 minútky. Po odstavení z ohňa pridáme rum (ak máte ovšem dospelé deti!), chuť sa tým krásne zvýrazní. Nalejeme do pohárov, na 5 minút otočíme hore dnom a fertig. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 9.6.2012, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Paradajková pasta na cestoviny, pizzu (podľa Zlatica K. (kelka23) ID 44449)POTREBNÉ PRÍSADY paradajky, cibuľa, mrkva a môj dodatok - hlávka cesnaku, soľ - všetky ingrediencie tak "bajočko" POSTUP PRÍPRAVY orestujeme cibuľku, vložíme mrkvu, pridáme paradajky - mne sa veru nechcelo šúpať, tak som ich len pokrájala, a dusíme, kým nevydusíme vačšinu tekutiny. Na záver pridáme cesnak a všetko rozmixujeme. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 5-10 min...Mňam, neodolala som a hneď som si uvarila aj cestovinky. Vďaka KELKA23... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 16.9.2009, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nátierka na topeničky od SabínyPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg mletého bravčového mäsa, 1 kg červenej papriky (kápie), 1 kg rajčín, 4 ks zelenej papriky, 1 nakladač, feferónka (nemusí byť ak je to aj pre deti), 5 strúčikov cesnaku, 4 ks cibule, 2 dl oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu (okrem oleja) pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme variť. Po hodine varenia pridáme 2 dl oleja, ak bolo mäso tlstejšie, tak pridáme len deci oleja. A varíme ešte pol hodinku, no môžme aj dlhšie, ale tá hodina a pol dokopy stačí. Dáme do pohárikov a zavaríme. Ja som zavárala pri 100 stupňoch 20 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 5 trojdecových pohárikov a 11 dvojdecových. Recept mám od švagrinej, nátierku používa na topinky, ale i do omáčky na špagety. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 1.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná cuketa ( ako uhorky) - perfekto :)POTREBNÉ PRÍSADY na 7dcl fľašu - 1 strúčik cesnaku, 1 chili paprička, cuketa. Na nálev na studeno 7dcl fľaša ( 1lyžička deka, 0,5dcl octu, 2 a pol lyžice kryštálového cukru, a dolejeme studenou vodou po okraj flaše) POSTUP PRÍPRAVY Cuketu si umyjeme a aj so šupkou pokrájame na dlhe hrube pasiky ( tak ako zvyknete krajat uhorky ). Na spodok fľaše dame jeden strúčik cesnaku, poukladáme cuketu a nasypeme do fľaše 1 lyžičku deka, 2,5 lyžice cukru, a 0,5 dcl octu a dolejeme studenou vodou a navrh položíme chilli papričku. Sterelizujeme 5 minut. Je to výbornééé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Michaela C. (michaela2107) ID 129046 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.7.2013, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cuketový džem s lesným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 2,20 kg cuketa, 800 g mrazená lesná zmes, 1,05 cukor kryštál, 2KL perníkové korenie, 3 ks Gelfix 3 : 1 POSTUP PRÍPRAVY Keď neviete, čo s cuketami, tu je jedno sladké riešenie. Postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 17.8.2013, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ten najlepší Uncle Beans-zaručene :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cervenej papriky 1 kg rajcin 1 kg cibule 6 strucikov cesnaku 1 konzerva kukurice 1 konzerva hrášku 1 konzerva červenej fazule 7dcl pohar zavaranych uhoriek 7dcl pohar rajcinovej stavy-pretlaku 1 dcl oleja 1 dcl octu 30 g soli 200 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Papriky, rajčiny ( tie zbavíme šupiek,zalejeme vriacou vodou a olupeme), cibulu, cesnak nakrájame na malé kúsky-kocky. Do veľkého hrnca dáme olej a na ňom osmahneme nakrájanú zeleninu, zalejeme pretlakom, pridáme cukor, soľ a ocot a varíme 15 minút, potom pridáme ostatné suroviny-uhorky, kukuricu, fazuľu, hrášok a dovaríme ešte 5minút. Asi 1 minútu pred vypnutím nasypeme 1 sáčok kyseliny sorbovej-je to neškodný prípravok proti plesniam. Po vychladnutí nalievame do malých pohárov a sterilizujeme. Je to veľmi dobré na dietu na kuracie prsia, cestoviny, len tak s ryžou.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Ida Dítětová (Ikunka) ID 100731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2015, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
slivková nutelaPOTREBNÉ PRÍSADY na kilo zrelých ,sladkých sliviek 350gramov cukru ,60gramov kakao,1čokoláda na varenie,štipka škorice,1 hrnček lieskových orieškov ,alebo iné oriešky ,vanilín.cukor POSTUP PRÍPRAVY Slivky umyjeme,vykôstkujeme, dáme do hrnca a varíme asi 15 min, kým nezmäknú. rozmixujeme na hladkú masu, pridáme cukor, kakao ,roztopenú čokoládu, vanilínový cukor a oriešky ,štipku škorice ,kto má može pridať aj trocha rumu-umu . Zmes necháme na noc odležať.Krásne sa spoja chute ,je to užasná vona ,sliviek,škorice,čokády ,mnam. Potom slivkovú nutelu ešte raz premiešame ,ochutnáme ,či je dosť sladká,kakaová,oriešková ,..dochutíme a naplníme do pohárov a sterilizujeme 15 min pri 80 stupňoch. Na slivkovu nutelu je receptov veľmi veľa ,aj jablčková a kakaová nutela ,kakao,oriešky. .naša známa namiesto cukru používa domáci med,tam treba dokladne ochutnávať aby ste to s medom neprehnali:) ale toto sme si podľa seba doladili ,je to náš domáci recept,oriešky sekáme na drobnučko a jemne ešte opražíme ,ale ak nemáte stačí použiť kľudne aj vlašské orechy či iné a možete aj pomlieť niekde bolo veľa kakaa,inde cukru..ono aj slivky su predsa sladšie,zrelšie,treba tomu prisposobiť cukor Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 19.9.2015, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Papriková soľPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kápie * 250 g soli POSTUP PRÍPRAVY Je to vynikajúca prísada do jedál namiesto obyčajnej soli. Používam ju na osolenie polievok, omáčok, mäsa, pečene, húb, nátierok ... (Samozrejme, len kde sa to hodí.) Pridávam ju do jedla až po dovarení, nech si paprika zachová čo najviac vitamínu C. Môj tip: namiesto obyčajnej soli dajte soľ "Maruška", ktorá má nižší obsah sodíka a vyšší obsah draslíka, chuťovo je slaná rovnako, ale je zdravšia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.9.2009, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg malín, 1 lyžicu kryštálového cukru (do rozmliaganých malín), približne 1,5 kg cukru (do šťavy). Riaďte sa pravidlom: toľko cukru, koľko je získanej (vyčírenej) šťavy, V mojom prípade to vyšlo 1,5kg. POSTUP PRÍPRAVY Maliny s cukrom rozmliagame, dáme do trojlitrovej nádoby so širokým hrdlom, prikryjeme čistou utierkou, previažeme a necháme stáť v teple (nie na slnku) 3 dni. Maliny začnú kvasiť. Po troch dňoch zmes prelisujeme cez sito a plátno. Do vyčírenej šťavy pridáme toľko cukru, koľko je šťavy. Získanú tekutinu krátko povaríme. Pri varení odstraňujeme penu. Po rozpustení cukru horúci sirup nalejeme do fliaš a flase položíme naležato. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 22.6.2022, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,43 ďalšie >> |