končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 201 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Pletienky s celozrnnou múkou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 100 g hladkej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 300 g hladkej chlebovej múky T650, 5 PL majonézy, 1 kopcovitá čL soli, 1 kop. čL cukru, 300 ml mlieka, PDP, 3/4 kocky čerstvého droždia, ľanové semienka, resp. iné obľúbené semienka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Obidve hladké múky preosejeme do misy, pridáme celozrnnú múku a prášok do pečiva (PDP), poriadne premiešame. Do nádoby DP nalejeme mlieko, pridáme majonézu a vsypeme múčnu zmes. Uprostred vyhĺbime malú dolinku, do ktorej nasypeme cukor a rozdrobíme naň droždie. Soľ nasypeme do jedného rohu nádoby a spustíme program CESTO (DOUGH). Počas miesenia po zaznení signálu DP prisypeme ľanové semiačka (alebo aké chcete vy). Po skončení programu cesto vložíme do misy a ručne alebo hnetačom dobre prehnetieme. Prikryjeme a necháme ešte 2 hodiny kysnúť. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, sformujeme do valca a ten rozkrájame na 8 - 9 rovnakých kúskov. Každý kúsok extra ešte prehnetieme v rukách, pomúčime, sformujeme do bochníčka a necháme stáť na doske ešte pol hodiny, môžeme ich prikryť čistou utierkou, aby neobsychali. Bochník rozkrojíme na tretiny a cestíčka zošúľame na šúľce rovnakej dĺžky cca 15 - 18 cm. Konce všetkých troch spojíme a budeme spletať do copu. Ak chceme mať pletienky ozdobené semiačkami, šulce natrieme bielkom a husto posypeme semiačkami, spletáme a na konci opäť šulce spojíme v jednom bode, koniec môžeme troška založiť. Pletienky kladieme na plech s PNP a necháme ich ďalej v kľude a na teplom mieste. Keď vidíme, že pletienky zväčšili svoj objem, natrieme ich slanou vodou alebo môžeme použiť zmes oleja a roztlačeného cesnaku (s cesnakom sú veľmi chutné - odkukala som od Kladiky). Šupneme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 15 minút (závisí od konkrétnej rúry. Ja som si pridala ešte ventilátor). Po vybratí z rúry môžeme pečivo natrieť studeným mliekom. Necháme ich vychladnúť na mriežke a potom ich spapkáme alebo ich dáme zmraziť. Ráno sa rozmrazia v taške cestou do práce a prídu vhod na raňajky alebo desiatu. Keď ich chcem mať rovnaké ako upečení, fuknem ich na 5 min do gourmetu - je to také čudo, niečo medzi pieckou a grilom, ( ktoré som raz v slabej chvíli objednala z Quelle a muž na to neustále frfle). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.4.2010, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Makové ježe*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - *300 g polohrubej múky, 150 ml mlieka, 20 g droždia, 2 PL cukru, trocha soli, 2 PL majonézy, 1 vajco, 60 ml oleja, 2 PL masla, 2 čL prášku do pečiva* *Plnka - 150 g maku, 3 PL cukru, 2 - 3 PL mlieka, 3 PL džemu* *Na potretie - vajíčko rozšľahané s 1 PL mlieka* POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobíme droždie a trocha múky. Prikryjeme a necháme 5 minút stáť. Múku preosejeme do misy, urobíme v nej dolinku a vlejeme kvások. Pridáme vajíčko a trocha premiešame. Necháme postáť. Asi po 10 - 15 minútach pridáme ostatné ingrediencie - majonézu, soľ, roztopené maslo, olej, prášok do pečiva a vypracujeme cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto. Pripravíme si makovú plnku: zomletý mak premiešame s práškovým cukrom a zmes nasypeme do rajnice s mliekom. Dáme na oheň a trocha povaríme. Necháme vychladnúť a primiešame džem (ja som dala malinový) Cesto po vykysnutí rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme do kruhu a ten rozdelíme na 8 častí. Na širšiu časť cesta dáme plnku a zabalíme ju do cesta, ktoré sa snažíme upraviť do tvaru, ktoré by pripomínalo telo ježka. Kladieme ich na plech s PNP, potrieme olejom a po chvíli ešte rozšľahaným vajcom. Nalepíme očičká - ja som prilepila slnečnicové jadierka, ale lepšie to je z hrozienok, ktoré som však nemala (vždy niekam záhadne zmiznú) ! Potom nožnicami nastrihujeme cesto, čím tvoríme ježkovi akože pichliače. Šupneme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 20 minút (zapnutý ventilátor) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (13) posledné: 28.3.2010, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo)POTREBNÉ PRÍSADY 2 x kuracie prsia, cibuľa, cesnak cca 3 strúčiky, 50 g šampiňónov, 30 g prerastenej slaniny, krémový syr (1/2 bambina al. 2-3 trojuholníkové), 180 g kyslej smotany, 100 g šľahačkovej smotany, mlieko alebo vývar ( na zriedenie podľa potreby), 2 lyž. hladkej múky, soľ, zmes talianskeho korenia, grilovacie korenie, mčk, olej,citrónová šťava, cukor, vňať jarnej cibuľky (al. pažítka, petržlen) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia pokrájame a na doske okoreníme zo všetkých strán grilovacím korením a talianskymi bylinkami. Vložíme ich do misky,jemne pokvapkáme olejom a zalejeme kyslou smotanou. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín. Pokrájame cibuľu a slaninku a na kvapke oleja opečieme v panvici. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, osolíme, okoreníme mčk a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Súbežne s tým na druhej panvici opečieme kuracie prsia a odstavíme nabok. K uduseným šampiňónom pridáme krémový syr, premiešame a necháme roztaviť, podlejeme trocha vodou alebo mliekom a pripravíme zátrepku zo šľahačkovej smotany a hladkej múky (rozšľaháme metličkou). Vlejeme ju do vriacej hubovej zmesi, pomiešame a zriedime podľa potreby mliekom alebo vývarom a necháme zovrieť. Do omáčky pridáme opečené kuracie prsia, pretlačený cesnak a pridáme i zvyšok marinády, ak nám ostal v nádobe. Zmes chvíľku povaríme. Do odstavenej omáčky po čiastočnom vychladnutí pridáme podľa vlastnej úvahy dochucovadlá - soľ, cukor, citrón a nadrobno pokrájanú zelenú vňaťku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 21.1.2011, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Okienkový koláč*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 2 vajíčka, 3 PL kryštálového cukru, 80 ml oleja, 1/2 kocky kvasníc, 1 zarovnaná čL soli* Plnky: *200 g jemného tvarohu + cukor podľa chuti,* 100 g mletého maku + cukor podľa chuti + PL mlieka,* 130 g mletých orechov + cukor podľa chuti + PL mlieka + PL rumu,* malinový džem* POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik mi pripomína Vianoce. Však mrknite a zistíte prečo :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 16.3.2010, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Jablčník z lineckého cesta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY *Cesto - 500 g múky ( zmes 250g hladká : 250g polohrubá ), 250 g Hery (maslo, Palmarin ap.), 200 g práškového cukru (v orig. recepte je 250 g, ale mne to bolo príliš sladké), 2 vajíčka, kypriaci prášok do pečiva ( PDP)* - *Plnka - 10 - 12 väčších jabĺk, citrónová šťava (1/2 citróna), 3 - 4 PL kryštálového cukru, 1 - 1,5 čL mletej škorice* *Na potretie - vajíčko*, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.5.2010, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
buchty *♥*Tvaroháče*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 500gr. hladkej múky, 3 PL cukru, 1/2 - 3/4 čL soli, vanilkový cukor, 250ml vlažného mlieka, 2 vajcia, 75 ml oleja, 5 PL rozpusteného masla, kocka droždia, \\r\\nNáplň - vaničkový tvaroh, cukor dľa chuti, trocha citr. šťavy, 3 PL vanilkového pudingu POSTUP PRÍPRAVY Klasicky zarobíme kysnuté cesto - do vlaž. mlieka zarobíme kvások - pridáme trocha cukru a necháme kvasnice rozpustiť. Vlejeme ich do múky, pridáme zvyšný cukor, soľ, tuk, vajcia a vypracujeme. Necháme kysnúť. Ale cesto môžeme pripraviť aj v DP, to je už na každom, čo preferuje. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na 0,5 - 1 cm. Rozkrájame ho na štvorce. Na ne kladieme tvarohovú náplň a pridáme k nej hrozienka ( komu nechutia, nedá ). Spájame vždy protiľahlé rohy cesta a stlačíme ich spolu. Kladieme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom. Pečieme ich cca 20 min. na 180°C (+ ventilátor) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 25.3.2010, 17:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Rímske závitky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, cibuľa, sušené paradajky v oleji, strúčik cesnaku, šunka, zelené olivy, soľ, mčk, rozmarín, hladká múka, olej POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.10.2010, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
*♥*Hovädzie so šunkou na šampiňónoch*♥* - v tlakáčiPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g hovädzieho mäsa (roštenka, stehno, pierko), hladká múka, mleté čierne korenie, soľ, horčica plnotučná, 50 g údenej slaniny (oravská, gazdovská), 100 g pražskej šunky , 1 veľká cibuľa, 75 - 100 ml červeného vína (nemusí byť), 1 - 2 cesnakové strúčiky, 2 - 3 PL oleja, vývar (môže byť z bujónovej kocky), 150 g šampiňónov, mletá rasca POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 29.9.2015, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
*♥*Zapekanka *♥*POTREBNÉ PRÍSADY Na 3 rožky: 3 - 4 trojuholníkové syry roztierateľné (resp. Bambino, Karička), 5 - 6 šampiňónov strednej veľkosti, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 plátky slaninky(oravská, gazdovská, anglická - hlavne prerastená), 2 plátky šunky (nemusí byť), 5 plátkov tvrdého syra (ja som dala švajčiarsky blok), podľa chuti soľ a mčk, 1/4 sušenej chilli papričky (čerstvá), trocha mletej rasce, olej POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je Ivetkin. Iveta Š. (narcis) ID 42855 u nej našla recept na zapekanku pre jednu moju známu, ktorá niečo také chcela. Recept sa páčil aj mne, ale keďže u nás doma konzervované šampiňóny nikomu nechutia, prispôsobila som recept na použitie čerstvých húb. Vyskúšala som ho raz a vzápätí som bola torpédovaná žiadosťami znova a znova robiť zapekanku. Ale na šťastie je to rýchlovečka. Vďaka Ti Ivetka :-) Recept tu uvádzam preto, že ma o to požiadali niekoľké maminy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 28.4.2013, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
*♥*Moja brokolicová polievka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolica stredne veľká, 1 bujón kocka (slepačí), 1 čL vegety, podľa chuti soľ, 250 ml šľahačkovej smotany, 5 - 6 ks cesnak. strúčikov, 1/4 čL mletého čierneho korenia, 1 vajce, krupica detská podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu očistíme, z hlúbika stiahneme vrchnú šupu, dobre poumývame a dáme variť. Vody dáme len toľko, aby brokolica bola zaliata. Keď voda vrie, pridáme soľ a bujón. Brokolicu uvaríme len tak, aby zmäkla, nie aby bola rozvarená. Odoberieme niekoľko ružičiek brokolice a odložíme ju nabok. Zvyšnú brokolicu rozmixujeme v hrnci ponorným mixérom a dáme opäť variť. Do vriacej polievky vlejeme zátrepku zo smotany a múky, čím polievku zahustíme. Musíme dať pozor aby nám teraz polievka nevykypela. Pridáme korenie, vegetu a povaríme. Ak by sme chceli polievku redšiu, môžeme pridať príslušné množstvo prevarenej horúcej vody a úmerne k tomu i dochutiť vegetou, korením. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak (množstvo podľa chuti). V hrnčeku rozšľaháme vajco a pridáme asi 2 PL krupice, dobre premiešame. Množstvo krupice závisí od veľkosti vajíčka, takže ak bolo vajíčko väčšie, treba pridať aj krupicu, ale neprežeňme to. Je dôležité nechať zmes postáť aspoň 10 minút, pretože ako krupica nabobtnáva, zmes hustne. Z tejto zmesi tvoríme halušky a hádžeme ich do vriacej vody. Ak by zmes bola príliš hustá, halušky by boli veľmi tvrdé. A naopak, ak by bola riedka, rozvarili by sa. Pri servírovaní vložíme do polievky halušky i ružičky odloženej brokolice. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 26.6.2018, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 201 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >> |