končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 146 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,15 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Višňové kostky s mascarponePOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 4 vajcia, 18 dkg polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 20 dkg práškového cukru, 5 lyžíc teplej vody, 5 lyžíc oleja, 2 lyžice kakaa. Na višňovú plnku: 1 višňový kompót, 1 Zlatý klas. Na krém: 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 8 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice umu (alebo Amaretta), 250 ml šľahačkovej smotany, želatínový stužovač. Okrem toho detské piškóty, um (alebo Amaretto). POSTUP PRÍPRAVY Ako prvé upečieme piškótu. Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do biela, pridáme vodu, olej a znovu vyšľaháme. Potom vmiešame múku rozmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do vaječnej zmesy. Rovnomerne vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení z piškóty stiahneme papier na pečenie a vrátime ju naspäť na plech. Medzitým si uvaríme višňovú plnku. Z višňového kompótu si odlejeme 0,5 dl šťavy. Odkôstkované višne so zvyšnou šťavou nasypeme do odmerky a dolejeme do 8 dcl vodou. Vylejeme ich do hrnca, troška šťavy dáme bokom a dáme variť. V odloženej šťave rozmiešame Zlatý klas a keď višňová zmes vrie, prilejeme a varíme do zhustnutia. Mierne vychladnuté nalejeme na korpus. Piškóty vykúpeme v ume alebo v likére Amaretto a rovnomerne ich naukladáme na višňovú plnku. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zmes s mascarpone. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Tvaroh, mascarpone, cukor, vanilkový cukor vyšľaháme a zľahka primiešame šľahačku. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a pridáme do tvarohovo mascarponovo šľahačkovej zmesy. Túto plnku rovnomerne rozotrieme na višňovú plnku. Do odloženej šťavy (0,5 dcl) vmiešame práškovú želatínu, necháme troška naboptnať a potom pri nízkej teplote rozpustíme - pozor za žiadnych okolností nesmieme nechať prejsť varom. Vznikne nám poleva, ktorú vylejeme na koláč. Povrch prejdeme ozdobne vidličkou. Necháme riadne stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Tento koláčik som objavila na www.mimibazar.cz - Spero. Recept som mierne upravila. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 9.5.2014, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KvetinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 ml zakysanky, 110 ml pomarančového džúsu, 1 vajce, 100 ml oleja, 350 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 8 polievkových lyžíc cukru, 1 vanilka, 25 g droždia, štipka soli. Na plnku: vanilkový puding, 400 ml mlieka, trocha cukru. Na ozdobu jahody alebo sušené brusnice. Okrem toho potrebujeme vajíčko na potieranie. POSTUP PRÍPRAVY Pôvodne som mala v pláne piecť úplne iný koláč, ale akonáhle som zbadala na www.dama.cz tento recept od Želka, tak som si povedala, že ich vyskúšam. Sú to výborné koláčiky. Recept som mierne upravila. Ešte by som chcela povedať, že koláčiky sú pomerne veľké, druhý krát vykrojím väčší počet menších koliesok a kúskov urobím viacej ako 20. Postup prípravy - viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (45) posledné: 6.10.2010, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slavonické koláčiky plnené tvarohom a s výbornou jabĺčkovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dkg polohrubej múky, 3 lyžice práškového cukru, štipka soli, 5-6 lyžíc rozpusteného masla, cca 2 dcl vlažného mlieka, 1 žĺtok, 3 dkg kvasníc, nastrúhaný muškátový oriešok + nastrúhaná citrónová kôra. Na tvarohovú plnku: 250 g tvarohu z alobalu, 2 žĺtka, cukor podľa chuti, vanilkový cukor. Jabĺčková plnka: 2 - 4 jabĺčka nakrájané na kocky, cukor podľa chuti, Zlatý klas. Na drobenku: maslo, hrubá múka, cukor POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup. Tento recept mám z českého MMB od ID 33716 calexaci. Píše, že ich má od babičky. Neľutujem, že som ich vyskúšala, pretože sú to výborné koláčiky, istotne som ich nepiekla posledný krát. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 6.5.2013, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkouPOTREBNÉ PRÍSADY Jablkovo-rebarborový kompót: 1 citrón, 0,5 kg jabĺk, 0,5 kg rebarbory, 3 lyžice medu. Tvarohové cesto: 150 g tvarohu, 4 lyžice oleja, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2-3 lyžice mlieka podľa potreby. Krém: 3 vajcia, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 70 g cukru, 250 g tvarohu alebo ricotty, 2 vrchovaté lyžice detskej krupice. Drobenka: 175 g hrubej múky, 80 g cukru, štipku prášku do pečiva, 1 lyžica mletej škorice, 80 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Na kompót vylisujeme šťavu z citróna. Jablká a rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Ihneď pokvpakáme jabĺčka citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká aj s rebarborou dáme do hrnca, pridáme 3 lyžice vody a 3 lyžice medu. Prikryté dusíme cca 8 minút. Kompót precedíme a necháme vychladnúť. Do misy dáme všetky suroviny na prípravu tvarohového cesta a dôkladne spracujeme. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto priamo na plechu vyvaľkáme. Snažíme sa zdvihnúť okraje. Plech by mal byť menší ako klasický. Na krém oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, cukor, tvaroh a krupicu vyšľaháme. Potom opatrne primiešame sneh. Túto hmotu natrieme na cesto, po celej ploche uložíme kompót . Z hrubej múky, škorice, cukru, prášku do pečiva a masla vypracujeme drobenku. Drobenkou rovnomerne posypeme koláč a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaličky na 160 C cca 50 minút - ale je to individuálne podľa rúry. Po upečení necháme vychladnúť a krájame na kocky. Recept na tento koláč som získala z časopisu Nejlepší recepty. Kombinácia tvarohu, jabĺčok a rebarbory je výborná. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčik s tvarohom a ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY I. cesto: 100 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g práškového cukru, 100 g Hery, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice rumu, 100 ml mlieka, trocha citrónovej kôry. II. cesto: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc oleja, 4 lyžice horúcej vody, 1/2 prášku do pečiva, 200 g polohrubej múky. Náplň: 500 g tvarohu, 2 lyžice rumu, 2 vanilkové cukre, práškový cukor podľa chuti, 1 lyžica detskej krupice. Okrem toho piškóty, ovocie, džem. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na prvé cesto spracujeme a odložíme do chladu aspoň na 15 minút. A ideme na prípravu druhého cesta. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, olejom a vodou, pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Náplň pripravíme vyšľahaním všetkých surovín. Plech vystelieme papierom na pečenie a priamo na plechu vyvaľkáme prvé cesto. Natrieme džemom - je lepšie použiť pikantnejší. Poukladáme piškóty a rovnomerne rozotrieme tvarohovú zmes. Navrstvíme ovocie - v mojom prípade broskyne. Nakoniec rozotrieme druhé cesto. Pečieme pri miernej teplote - v mojom prípade to bolo 180 C - cca 40 minút - ale to je individuálne, treba koláčik sledovať. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom a krájame až po vychladnutí. Podľa mňa bude výborný aj s rebarborou alebo ríbezľami. Tento koláčik som objavila na www.dama.cz - Želka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 15.7.2010, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčiky plnené slivkovým lekvárom a pečené v plechu na muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hrubej múky, 250 g hladkej múky, 70 g cukru, 200 ml mlieka, 20 ml smotany na šľahanie, 100 g masla, 2 žĺtka, droždie, štipku soli. Slivkový lekvár na plnenie, vajce na potretie a hrubo nasekaný cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Obe múky dáme do misy, urobíme jamku, nasypeme cukor, prilejeme vlažné mlieko a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme soľ, smotanu, žĺtka a tuk. Dôkladne vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto kysnúť. Počas kysnutia cesto viac krát premiesime. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska. Je potrebné ich urobiť väčšie o priemere cca 10 cm. Do stredu každého kolieska dáme lekvár, ja som na časť dala lekvár a na časť nutelu. Kolieska s náplňou voľne zhrnieme - urobíme niečo podobné mešcu a vložíme do plechu na muffiny. Necháme ešte chvíľku podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubo nasekaným kryštálovým cukrom. Pečieme pri teplote 180 C. Inšpirovala som sa na www.dama.cz - u kvetka.tp OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (46) posledné: 17.2.2017, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jabĺčková roláda tak trošku netradičnePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 250 g strúhaných jabĺčok, škorica, vanilkový cukor, hrozienka. Okrem toho papier na pečenie, tuk na vymastenie papiera a múka na vysypanie papiera. POSTUP PRÍPRAVY Táto roláda je úplne prvá roláda, ktorú som v živote upiekla. A nebanujem, že som ju vyskúšala. Prvý krát som ju videla na www.dama.cz. Je veľmi rýchlo hotová, finančne nenáročná a veľmi veľmi dobrá. Najskôr vyšľaháme bielka, pridáme k nim cukor a vyšľaháme veľmi tuhý sneh. Potom jemne do nich vmiešame žĺtka a nakoniec múku. Plech vystelieme papierom na pečenie. Papier dôkladne vymastíme a vysypeme múkou - ja som dala hrubú múku. Jabĺčka ošúpeme a nastrúhame priamo na vymastený a múkou vysypaný papier na pečenie na plechu. Môžeme pridať hrozienka. Posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Na jabĺčka rovnomerne rozotrieme piškótovú zmes a dáme piecť do rúry na 180 C - ja som piekla cca 20 minút. Upečenú a ešte horúcu piškótu rýchlo preklopíme na čistý papier na pečenie, odstránime papier, na ktorom sa piekla a ihneď zamotáme do rolády - jabĺčkami dovnútra. Necháme dôkladne vychladnúť a až potom krájame. Môžeme pocukrovať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (13) posledné: 2.11.2011, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rebarborový koláč s mriežkou z tvarohuPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica umu, 6 lyžíc oleja, 1/8 l vody, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 vajcia. Okrem toho 3 -4 dlhé stvoly rebarbory, 3-4 lyžice práškového cukru. Na mriežku: 250 g tvarohu z alobalu alebo vaničky, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy. POSTUP PRÍPRAVY Očistíme rebarboru a nakrájame ju na plátky - asi 3 mm hrubé. Tvaroh vyšľaháme, máličko rozriedime mliekom, pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne vymiešame. Všetky suroviny na cesto dôkladne vyšľaháme - z vajíčok použijeme len žĺtka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý na koniec zamiešame do cesta.. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto poukladáme rebarboru, ktorú posypeme práškovým cukrom, môžeme pridať aj vanilkový. Na vrch ozdobne do mriežok nastriekame tvaroh. Dáme piecť - ja som piekla na 180 C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 17.5.2010, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč s tvarohovo šľahačkovou perinkouPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg hladkej múky, 25 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, 250 g Hery, 20 dkg práškového cukru. Plnka: 6 - 7 jabĺk podľa veľkosti, škorica. Krém: 500 g tvarohu, 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukry, 20 dkg práškového cukru, 1 šľahačková smotana. Okrem toho piškóty. POSTUP PRÍPRAVY Múky premiešame s práškom do pečiva - ja som použila prášok do perníka, pridáme Heru, vajcia, práškový cukor a vypracujeme hladké cesto, ktoré na 1 hodinu odložíme do chladničky. Jablká nastrúhame na hrubo a pridáme k ním škoricu. Cesto po 1 hodine vyberieme z chladničky a priamo na plechu na papiery na pečenie vyvaľkáme. Boky a kraje zdvihneme. Keďže som mala šťavnaté jablká, tak som na cesto rovnomerne rozložila piškóty. Na piškóty navrstvíme jablká. Tvaroh, mlieko, Zlatý klas, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme na jednoliatu hmotu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne primiešame k tvarohovej zmesy. Krém nalejeme rovnomerne na jabĺčka. Pečieme pomaly pri 160 C cca 45 minút - záleží od rúry. Upečený koláčik necháme vychladnúť a až potom krájame. Zdroj: www.toprecepty.cz - autor Besty - mierne upravené OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 17.5.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkový koláčik z tvarohového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g tvarohu v kostke, 8 lyžíc oleja, 6 lyžíc mlieka, 450 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka. Náplň: 60 g práškového cukru, 2 bielky, 100 g vlašských orechov. Poleva: 1 - 2 lyžice cukru, 1 balíček ovocného pudingu, 450 ml šťavy z kompótu. POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh, mlieko, vajce, cukor vyšľaháme, postupne pridáme olej a znovu vyšľaháme. Pridáme polovicu múky, dobre vymiešame, do druhej polovice múky pridáme prášok do pečiva a vyvaľkáme. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto vyvaľkáme priamo na plechu. Orechy nasekáme, alebo pomelieme. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zamiešame orechy. Ja som dala orechy+mak. Rozotrieme na cesto, na sneh husto poukladáme slivky a dáme piecť pri 150 C na cca 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme polevou. Tú pripravíme tak, že zo šťavy troška odlejeme, vmiešame pudingový prášok a dobre vymiešame. Ostatnú šťavu spolu s cukrom dáme variť a keď šťava začne vrieť, tak prilejeme rozmiešaný puding a krátko povaríme. Odstavíme, necháme trocha vychladnúť a polejeme upečený koláč. Zdroj: www.vareni.cz OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.8.2011, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,15 ďalšie >> |