. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou - RECEPT 27630

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou


[ recept č. 27630 zo dňa  ]


Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Jablkovo-rebarborový kompót: 1 citrón, 0,5 kg jabĺk, 0,5 kg rebarbory, 3 lyžice medu. Tvarohové cesto: 150 g tvarohu, 4 lyžice oleja, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2-3 lyžice mlieka podľa potreby. Krém: 3 vajcia, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 70 g cukru, 250 g tvarohu alebo ricotty, 2 vrchovaté lyžice detskej krupice. Drobenka: 175 g hrubej múky, 80 g cukru, štipku prášku do pečiva, 1 lyžica mletej škorice, 80 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Na kompót vylisujeme šťavu z citróna. Jablká a rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Ihneď pokvpakáme jabĺčka citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká aj s rebarborou dáme do hrnca, pridáme 3 lyžice vody a 3 lyžice medu. Prikryté dusíme cca 8 minút. Kompót precedíme a necháme vychladnúť. Do misy dáme všetky suroviny na prípravu tvarohového cesta a dôkladne spracujeme. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto priamo na plechu vyvaľkáme. Snažíme sa zdvihnúť okraje. Plech by mal byť menší ako klasický. Na krém oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, cukor, tvaroh a krupicu vyšľaháme. Potom opatrne primiešame sneh. Túto hmotu natrieme na cesto, po celej ploche uložíme kompót . Z hrubej múky, škorice, cukru, prášku do pečiva a masla vypracujeme drobenku. Drobenkou rovnomerne posypeme koláč a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaličky na 160 C cca 50 minút - ale je to individuálne podľa rúry. Po upečení necháme vychladnúť a krájame na kocky.


Recept na tento koláč som získala z časopisu Nejlepší recepty. Kombinácia tvarohu, jabĺčok a rebarbory je výborná.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Z jabĺk, rebarbory, vody a medu uvaríme kompót.


Kompót dusíme cca 8 minút, potom precedíme a necháme vychladnúť.


Tvarohové cesto vyvaľkáme priamo na plechu vystlanom papierom na pečenie. Plech by mal byť o niečo menší ako klasický.


Žĺtka, citrónovú šťavu, cukor, tvaroh a krupicu spolu vyšľaháme.


Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesy.


Krém natrieme na koláč.


Na celú plochu koláča rovnomerne rozložíme kompót.


Z múky, škorice, cukru, prášku do pečiva a masla vypracujeme drobenku. Drobenkou posypeme celý povrch koláča.


Koláčik pečieme pozvoľna pri 160 C. Cca po 50 minútach je upečený.


Po vychladnutí krájame na kocky.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Koláčik s tvarohom a ovocím | Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou | Slavonické koláčiky plnené tvarohom a s výbornou jabĺčkovou plnkou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu