. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 393 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,40 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Pstruh a´la Ivo



POTREBNÉ PRÍSADY

Pstruh duhovy, sol, rasca mleta, muka, citron, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pstruha ulovime, vypitveme, posolime, porascujeme-aj zvnutra, obalime v muke a opecieme v oleji do zlatista a chrumkava. Pstruh je hotovy, ked ma biele oci

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 26.8.2009, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ryba po grecky



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filety ( na osobu pocitajte 1 kus), mrkva 4 kusy, petrzlen 2 kusy, zeler cca take mnozstvo ako je petrzlenu , 1 vacsia cibula, bobkovy list 2-3 kusy, 4-5 bobiek noveho korenia, sol , vegeta, c. ml. korenie, korenie na ryby, moze trochu chilli, ak mate radi pikantne, olej 2-3 PL, cca 100 g masla, 1 mala konzerva paradajkoveho pretlaku, 2 PL dobreho kecupu. Z uvedenych surovin som urobila papkanicko pre dve osoby

POSTUP PRÍPRAVY

velmi jednoduchy, nie je co pokazit. Tato mnamka je velmi univerzalna lebo je vyborna ako teple jedlo podavane so zemiakovou kasou alebo aj na studeno a vtedy postaci iba chlebik, prip. pecivko.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.5.2011, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

PENA: 180 ml tekutiny (šťava z olív + doliata voda), 30 g prášk. želatíny, 280 g tatárskej omáčky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1 PL nadrobno nakrájanej cibule, 1 vrecko zelených olív v slanom náleve, 1 ČL pikantnej omáčky či krému (u mňa Červené zlato), 1 ČL sladkej ml. papriky (príp. aj necelá pol ČL červeného tekutého/ gélového farbiva), 1 ČL soli, 450 g lososa vo vlastnej šťave z konzervy, 360 g neochutenej smotany na šľahanie (al. 2 prášk. šľahačky bez cukru a 300 ml vychladeného mlieka), 2 PL posekanej petržlenovej vňate (nepovinné) ++++ OMÁČKA: asi tretina šalátovej uhorky, 125 g kyslej smotany, 60 g tatárskej omáčky, pol PL citrónovej šťavy, 1 veľký strúčik pretlačeného cesnaku, väčšia štipka soli, 1 PL posekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

PENA: 1. Scedenú šťavu z olív doplníme vodou po objem 180 ml, do nej vsypeme a rozmiešame želatínu, necháme nabobtnať po dobu 30 min. Potom ju pomaly a opatrne zohrievame za občasného premiešania, aby sa úplne rozpustila. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
2. Po dobu nabobtnania želatíny si zatiaľ vo väčšej miske zmiešame tatársku omáčku s citrónovou šťavou, nakrájanou cibuľou, pikant omáčkou, sladkou ml. paprikou (príp. aj farbivom) a soľou a dobre všetko premiešame. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú želatínu.
3. Z konzervy lososa zlejeme šťavu a lososa medzi prstami nadrobno rozmrvíme. Pridáme ku zmesi v bode 2 spolu s vňaťou (ale tá nemusí byť) a olivami, ktoré sme si pokrájali na tenké krúžky.
4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha (resp. do vychladeného mlieka vsypeme prášk. šľahačky a dotuha vyšľaháme) a po častiach naozaj dôkladne vmiešavame do želatínovej zmesi - nevadí, ak sa šľahačka úplne rozpustí v mase a stratí na objeme.
5. Formu s objemom 1,5 litra (alebo bábovkovú formu s priemerom 22 cm) vystelieme potravinovou fóliou či mikroténom, vlejeme lososovú penu a dáme do chladničky tuhnúť na min. 8 hodín, resp. cez celú noc. Servírujeme dozdobené nakrájaným citrónom, kolieskami uhorky, slanými krekrami, olivami s cibuľou či vetvičkami petržlenovej vňate.

OMÁČKA: Uhorku nakrájame na tenké plátky (prípadnú šťavu z dužiny odoberieme) a zmiešame so zvyškom prísad. Dáme do chladničky na min. 1 hodinu. Podávame spolu s krekrami k lososovej pene.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.1.2012, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pangasius s paradajkami ,bazalkou a s cesnakom



POTREBNÉ PRÍSADY

pangasius,paradajky,platkovy syr,bazalka,cesnak,olivovy olej,sol,cierne korenie,provensalske korenie

POSTUP PRÍPRAVY

pangasius osolime, okorenime z oboch stran,dame zapiect tak na 7 minut,vyberieme z rury oblozime platkami syra.Medzitym sme si nakrajame paradajky,zamiesame s platkami cesnaku a s bazalkou,osolime,pridame dalsie koreniny.Porozkladame na plech,pokvapkame olivovym olejom a dame znova zapiect na ca.20-25 minut.
Inspiracia: z relacie "Bez servitky"

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 29.11.2011, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos varený v pare



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie steaky * soľ * korenie na ryby *

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, ak ste ešte neprišli na chuť vareniu v pare, vyskúšajte. Je to naozaj rýchly spôsob, ako upraviť zeleninu, ryby a mäso na kvalitatívne špičkovej úrovni. Asi je zbytočné zmieňovať sa vôbec o tom, že je to najzdravšie varenie, jedlo sa pripravuje bez použitia tukov a olejov, zachová si maximálne množstvo vitamínov, minerálov a stopových látok, ktoré sa nevyplavia do vody. Jedlo je po uvarení v pare omnoho chutnejšie, šťavnatejšie, nerozvarí sa Vám a ani sa Vám nepripáli - akurát bude o niečo mäkšie. Ak máte parný hrniec, závidím :-)), plánujem si ho kúpiť aj ja.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 3.3.2015, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Thajské krevety s kuracím mäsom, avokádom a papájou



POTREBNÉ PRÍSADY

marináda: 3 PL bieleho vína * 1 PL sójovej omáčky * 3 strúčiky cesnaku * 1 PL olivového oleja * 1 PL kryštálového cukru * 2 cm zázvoru * 1/2 citróna * soľ * OSTATNÉ suroviny: kuracie mäso * obrie krevety * avokádo * papája * uvarená ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Chuťovo veľmi zaujímavý receptuš z knihy ázijských receptov.... jedlo bolo naozaj fantastické.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.3.2010, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Kapor - rýchlo a chutne



POTREBNÉ PRÍSADY

3 podkovičky kapra (môže byť aj iná rybka), 6 - 8 zemiakov, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, korenie na ryby, morská soľ, plátky masla

POSTUP PRÍPRAVY

Naozaj výborný, bez rybacej pachute.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2011, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

zapekané filetky so strúhankovou kôrkou



POTREBNÉ PRÍSADY

dnes som mala chuť na rybku, ale žiadny z mojich receptov mi akosi nepadol do oka... tak som si urobila toto. inšpirovala som sa výbornými, ale aj nehorázne drahými mrazenými filetkami FINDUS, tak som si tipovala, aké asi prísady do nich dávajú, keď sú také chutné...
postup som ani nefotila, lebo som nevedela, ako to všetko dopadne :-D - ale mohla som...

POSTUP PRÍPRAVY

akékoľvek filé, filetky, strúhanka - množstvo podľa množstva rýb, maslo, zelená vňať ( v mojom prípade pažítka ), jedna stredná cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, vegeta bez glutamátu, biele korenie, korenie, ktorým zvyknete koreniť rybky

najprv si urobíme strúhankovú posýpku: do strúhanky si dáme vegetu, biele korenie, nasekanú zelenú vňať a prelisovaný cesnak - všetko dobre rozmiešame.
do zapekacej misky si na dno naukladáme tenučké plátky masla ( alebo iná alternatíva - maslo si rozpustíme a polovicu z neho nalejeme na dno misy ). na to poukladáme na drobno nakrájanú cibuľu a nasypeme cca tretinu strúhankovej zmesi.
filetky umyjeme, nasolíme a nakoreníme podľa vlastného gusta a poukladáme do zapekacej misy. postriekame ich citrónovou šťavou a vysypeme na ne zvyšok strúhanky.
na vrch ešte pukladáme plátky masla ( alebo vylejeme zvyšok toho rozpusteného - tak som to robila dnes ja a bolo to eňo ňuňo :-) ).
prikryjeme alobalom a pečieme cca 25-30 minút, podľa potreby podlievame vodou. potom odkryjeme a zapekáme do zlatista.
ako prílohu si napr. my dnes dáme zeleninový šalátik a zemiaky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.7.2015, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ostrá ryba s kukuričným šalátom



POTREBNÉ PRÍSADY

korenie na ryby*filety tresky,pangasa alebo inej ryby*olej*----------------------------na šalát:mrazená kukurica*mrazené fazuľové lusky*1 červená cibuľa*1 citón*soľ*mčk*koriandrové lístky,alebo nasekaná petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Dávam do pľacu rýchlu,trocha pikantnú rybu s jednoduchým kukuričným šalátom.Dovolím si povedať,že ide o ľahké,rýchle a aj diétne jedlo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 26.11.2009, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

PANGA - rychlá a chutná



POTREBNÉ PRÍSADY

- filety z pangaseusa - drvená rasca - červená paprika - cesnak -roztlačený - soľ - platok masla - alobal

POSTUP PRÍPRAVY

pangu ochutime, zabalime do alobalu a pol hodinky pecieme na 180C v trube alebo na grile

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.4.2010, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 393 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,40 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu