. .. .. .. .. .. .
. .

Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou - RECEPT 45176

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou


[ recept č. 45176 zo dňa  ]


Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

PENA: 180 ml tekutiny (šťava z olív + doliata voda), 30 g prášk. želatíny, 280 g tatárskej omáčky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1 PL nadrobno nakrájanej cibule, 1 vrecko zelených olív v slanom náleve, 1 ČL pikantnej omáčky či krému (u mňa Červené zlato), 1 ČL sladkej ml. papriky (príp. aj necelá pol ČL červeného tekutého/ gélového farbiva), 1 ČL soli, 450 g lososa vo vlastnej šťave z konzervy, 360 g neochutenej smotany na šľahanie (al. 2 prášk. šľahačky bez cukru a 300 ml vychladeného mlieka), 2 PL posekanej petržlenovej vňate (nepovinné) ++++ OMÁČKA: asi tretina šalátovej uhorky, 125 g kyslej smotany, 60 g tatárskej omáčky, pol PL citrónovej šťavy, 1 veľký strúčik pretlačeného cesnaku, väčšia štipka soli, 1 PL posekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

PENA: 1. Scedenú šťavu z olív doplníme vodou po objem 180 ml, do nej vsypeme a rozmiešame želatínu, necháme nabobtnať po dobu 30 min. Potom ju pomaly a opatrne zohrievame za občasného premiešania, aby sa úplne rozpustila. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
2. Po dobu nabobtnania želatíny si zatiaľ vo väčšej miske zmiešame tatársku omáčku s citrónovou šťavou, nakrájanou cibuľou, pikant omáčkou, sladkou ml. paprikou (príp. aj farbivom) a soľou a dobre všetko premiešame. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú želatínu.
3. Z konzervy lososa zlejeme šťavu a lososa medzi prstami nadrobno rozmrvíme. Pridáme ku zmesi v bode 2 spolu s vňaťou (ale tá nemusí byť) a olivami, ktoré sme si pokrájali na tenké krúžky.
4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha (resp. do vychladeného mlieka vsypeme prášk. šľahačky a dotuha vyšľaháme) a po častiach naozaj dôkladne vmiešavame do želatínovej zmesi - nevadí, ak sa šľahačka úplne rozpustí v mase a stratí na objeme.
5. Formu s objemom 1,5 litra (alebo bábovkovú formu s priemerom 22 cm) vystelieme potravinovou fóliou či mikroténom, vlejeme lososovú penu a dáme do chladničky tuhnúť na min. 8 hodín, resp. cez celú noc. Servírujeme dozdobené nakrájaným citrónom, kolieskami uhorky, slanými krekrami, olivami s cibuľou či vetvičkami petržlenovej vňate.

OMÁČKA: Uhorku nakrájame na tenké plátky (prípadnú šťavu z dužiny odoberieme) a zmiešame so zvyškom prísad. Dáme do chladničky na min. 1 hodinu. Podávame spolu s krekrami k lososovej pene.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- vnútro lososovej peny je delikátne a veľmi jemné, pripomína mi moju obľúbenú rybičkovú nátierku (ešte za škôlkárskych čias) v krémovej nadýchanej forme - omáčka (nie je na obr.) sa výzorom aj chuťovo podobá na grécke tzatziki


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Smotanovo - tvarohová torta | Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou | Krstová s bábätkom na kvete >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (5.1.2012, 15:34)
hneď si ju uložím a vyskúšam k nejakým najbližším oslavám (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (5.1.2012, 22:58)
Kati, bude mi cťou (hello)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (5.1.2012, 12:38)
uou tak toto spravím na Velku Noc!!!!! |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (5.1.2012, 22:55)
držím palčeky (L) len pár rád ešte odo mňa - ak ju budeš robiť do bábovkárne, tak vystli nielen vonkajší obvod, ale aj ten vnútorný panel, lebo inak ju zťažka vyklopíš... rob ju min. 2 dni pred servírovaním, aby po vychladení a vyklopení ešte mohla pena dôjsť dakde na tácke v chlade, keďže ihneď po stuhnutí ešte nie je celkom "užratá"... taktiež podotýkam, že ju treba celú (aj reznú plochu) dobre poprikrývať potravinovou fóliou, aby neobschla... a do tretice ju odporúčam pokvapkať pred servírovaním trochou šťavy z citróna....tak nech sa vydarí (Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (6.1.2012, 18:21)
díííík (F)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.1.2012, 14:09)
za máličko (L)
ODPOVEDAŤ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (4.1.2012, 12:24)
Vyzerá neskutočne lákavo. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (4.1.2012, 19:13)
Ďakujem Miladka, veruže máš pravdu (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu