. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 194 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,20 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Teľacie stehno na vinársky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

teľacie stehno, biele hrozno, šunka, 1dcl vína, soľ, biele korenie, múka, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa kuchárskou knihou a príjemne ma tento recept prekvapil. Je to dobrý tip na nedeľný obed.

Teľacie stehno nakrájame na plátky asi ako na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a poprášime múkou. Na rozpálenom oleji z oboch strán rýchlo opražíme, pridáme asi za lyžicu masla, na polovičky nakrájané hrozno a na kocečky nakrájanú šunku. Podlejeme vinom (ja som dala červené, v recepte písali biele). Prikryjeme a dusíme približne 30minút, kým mäso nezmäkne. Podávame s pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Silvia Š. (SiskaT) ID 874 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.9.2015, 6:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková na spôsob španielskych vtáčkov



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzia sviečková, soľ, korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, cibuľa, vajce na tvrdo, párok, slaninka, kyslá uhorka

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko orestovať na slaninke, pridať koreniny, slaninku, uvarený párok, a nakrájanú kyslú uhorku, nechať dusiť asi 25min (v kuchte), po dovarení možno dochutiť kečupom, pridať nakrájané natvrdo uvarené vajce, a hotovka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.5.2013, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Uruguajsky steak so zelenymi fazulkami



POTREBNÉ PRÍSADY

NA STEAKY POTREBUEME: steakove maso, chilli papricky, ruzove a zelene korenie, sol, oivovy olej NA FAZULKY POTREBUJEME: cerstve zelene fazulky, cesnak, olivovy olej, slaninu NA SMAZENE ZEMIAKY POTREBUJEME: zemiaky, struhanku, pikantnu zmes korenia na zemiaky, olej na smazenie NA AVOKADOVY DIP POTREBUJEME: 4 lyžice majonezy ,1 zrelé avokádo,1 lyžicu pálivej sladkej thajskej omáčky,1 malú cibuľu,1 strednú rajčinu,Šťavu z polky limetky,Štipku soli,Čerstvé mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

STEAKY: nasolime, polejeme olivovym olejom a polozime navrch prerezanu, jadierok zbavenu chilli papricku. Po cca pol hodinke mozeme dat smazit na panvicu. z kazdej strany cca minutu a potom do vopred vyhriatej rury 200stupnov vlozime na 6-8 min dopiect. zalezi od hrubky steakov a od toho ako ich mate radi, ci uz krvavsie alebo uplne prepecene (na tie budete potrebovat viac ako 8min) FAZULKY: vlozime do vriacej vody na par minut, dokym nemaju chut varenych nie vsak rozvarenych!!!! scedime a okamzite vlozime do LADOVEJ VODY. takto nam lusky zostanu ako cerstve a nebudu gumene a bez farby. scedime po par minutach a nechame odkvapkat. na panvicu si dame trochu olivoveho oleja a pridame cesnak, slaninku a osmazime. Na koniec pridame scedene lusky a spolu jemne osmazime. Staci len zo 3 minutky. .........................................................................................................................................................SMAZENE ZEMIAKY: zemiaky si osupeme, nakrajame na kocky a sparime. Struhanku si zmiesame so zmesou korenia a zemiaky v nej vyvalame. Nasledne dame smazit na oleji a odkvapkat v sitku alebo na servitke. Zemiaciky su krasne chrumkave:-) .....................................................................................................................AVOKADOVY DIP: avokado si osupeme, zbavime kostky a roztlacime vydlickou. Pridame na drobunko nakrajanu cibulku a na male kocky nakrajanu paradajku. Dalej pridame stavu z limety, thajsku omacku a majonezu. sol a korenie je lepsie na koniec a podla chuti. ................................................................................................................VERIM ZE VAM BUDE CHUTIT AKO AJ NAM VCERA CHUTILO, Mozno pre niekoho trosku slavnostnejsie, no ja som mala vsetko doma tak to nejako extra naklady neboli. Prajem dobru chut. a obrazky pridam len ich musim pozmensovat:-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika H. (Monique2008) ID 209826 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2012, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hovädzie mäso (zadné) 300g mrkva 150g zeler 150g petržlen 150g cibuľa 150g slanina 2ks bobkový list 6 guľôčok nového korenia 6 guľôčok celé čierne korenie 50g kyslá smotana 100ml mlieko 50ml smotana na šľahanie 30g múka hladká 1 ks limetka alebo citrón 1 PLhorčica 100ml olej 50g cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave. Toto je najlepší recept aký som kedy našla na sviečkovú.Fotka je z varechy ja som k nej robila normálnu kysnutú knedľu.Ďalej v recepte sa uvádza citrón,ale mala som limetku tak som dala tú,ale robila som to aj s citrónom....Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme šťavou z citróna a necháme vydusiť.
Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku.
Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke.
Tip šéfkuchára: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Iveta G. (Timea505) ID 128086 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.9.2017, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Český hovädzí guláš na pive :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso (predné,zadné,kliška) - podľa počtu hladošov asi 1 kg, 3 - 4 cibule, 3-4 PL rajč.pretlaku, 3 str.cesnaku, 0,5 l hov.vývaru, asi 1,5 svetlého piva, bravč.masť a podľa chuti:červená paprika, drvená racsa, majoránka, čierne korenie a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Hovädzie mäso si nakrájame na približne rovnaké kúsky.Cibuľu pokrájame na drobno a asi toľko,koľko je mäsa.Nie na gramáž ale na objem.Na bravč.masti orestujeme cibuľu,pekne do hneda.Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán,pokiaľ sa všetky kúsky nezatiahnú.Ostavíme z ohňa a pridáme asi 2 ML červenej papriky a rajčinový pretlak.Ja radšej papriku miešam mimo ohňa,aby nezhorkla.Poriadne premiešame,zalejeme horúcim vývarom a vrátime späť na oheň.Dusíme domäkka hodinku aj hod. a 1/2,podľa potreby dolievame vývarom.Pred koncom varenia zalejem pivom- POZOR nie chladeným a ochutíme:posolíme,pokoreníme,pridáme prelisovaný cesnak a medzi prsty majoránku.Podľa chuti a odvahy :-) môžme pridať aj čili papričku alebo čili korenie.Keď je guláš riedky,tak ho zahustíme chlebom,ktorý sme si dopredu namočili a prepasírujeme ho do gulášu,alebo postrúhame surový zemiak a povaríme.
Podávame s chlebíkom alebo knedlou,tu je link na moju: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898&user=177553
Ozdobíme podľa chuti a fantázie:cibuľkou,chrenom......

Obľúbený gulášik môjho manžela,varený podľa: http://www.youtube.com/watch?v=Fv9PX6EkrXc

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2014, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzí alebo bravčový rezeň na pive



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzích alebo bravčovýc rezňov 2 dl hovädzí bujón 500-600 ml čierneho piva ( nič sa nestane ak budete mať aj normálne pivo ) 4 strúčiky cesnaku soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 1 cibuľa, 1 bobkový list, štipka sušeného rozmarínu a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne dobre z oboch strán naklepeme, oslíme, okoreníme čiernym korením a poprášime z oboch strán múkou.
Na panvicu vylejeme 3-4 PL oleja a keď je horúci, vložíme doň rezne a opečieme z oboch strán každú e na stranu asi 5 minút.
Rezne uložím na pekáč a prikryté necháme v teple.
Do výpeku pridáme prelisovaný cesnak, podusíme, prilejeme pivo a bobkový list, rozmarína trochu čierneho korenia.
Všetko necháme prejsť varom a rovnomerne nalejeme na rezne.
Pekáč vložíme do rúry a pri 175 stupňoch dusíme 10-15minút.
Podávame s pyré alebo s opekanými zemiakmi

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika Č. (kotuliatko1990) ID 200780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2013, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovadzie masko na vinovej omacke so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

chude hovadzie maso, sampinony, slahackova smotana, 200 ml bujonu, 150 ml cerveneho vina, konzervu lupanych paradajok, bazalka, maslo, cukor, sol, korenie, olivovy olej, muka

POSTUP PRÍPRAVY

omacku si pripravime nasledovne:
roztopime maslo, pridame muku a zalejeme bujonom a vinkom. pomaly varime 15 minut, potom pridame paradajky, cukor podla chuti (ja som dala 2 PL), nasekanu bazalku a varime pri nizkej teplote dalsich 30 minut.

maso naklepeme, nakrajame na tenucke rezanceky a opecime na oleji, pridame sampinony a chvilu opekame. zalejeme rozmixovanou omackou a varime kym masko zmakne. ochutime solou, koreniem a zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiesali 1 PL muky. nechame prejst varom a je to hotovo.

vhodnou prilohou su cestoviny alebo ryza

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Miriam B. (MiaLia) ID 12273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.10.2015, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

MAĎARSKÝ DRŽKOVÝ PERKELT



POTREBNÉ PRÍSADY

Držky 1 kg, Masť 100g, Cibuľa 200 g, Cesnak 80g, Paprika 20 g, Soľ 16 g, Pretlak 20g, Lečo (paprika, rajčiny) 800g, Múka 20 g, Kmín drvený 2g

POSTUP PRÍPRAVY

Na jemno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, papriku rozpustíme a potom zalejeme troškou vody, pridáme drvený kmín, cesnak a pretlak. Dobre premiešame, dáme doň držky, posolíme a pridáme vodu, aby sa „utopil“. Po zmäknutí urobíme zátrepku a tým zviažeme šťavu držiek. Potom pridáme paradajku a zelenú papriku. Podávame so zemiakmi alebo chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.4.2011, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

SRBSKE FILE DJULBASTIJA*****S CESNAKOVYM MASLOM



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzia sviečkovica(pravá),olej,soľ,mleté čierne korenie,cesnak,maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Sviečkovicu nakrájame na plátky asi jedenapol prsta hrubé a zľahka bokom ruky naklepeme.Strany mierne nakrojíme,aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo.Okoreníme a na horúcej panvici na troche oleja opečieme z každej strany asi 3-4 minútky.Okoreníme,navrch dáme cesnakové maslo.
Najlepšie je plátky si nachystať o deň skôr_okoreniť a potrieť olejom-šup do chladničky.

CESNAKOVE MASLO:125gr masla poriadne vymiešame s hlávkou postrúhaného cesnaku a soľou,vytvarujeme do válčeka,zabalíme do alobalu alebo mikroténovej folie a zamrazíme.
Na horúcom kuse mäsa sa nám krásne rozpustí.
Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou alebo so zeleninovým šalátom.

Na toto sme chodili do GRILU URPIN v BB ,bola to lahôdka a stála za oných čias celá porcia aj s hranolkami

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.3.2010, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovězí guláš pikant



POTREBNÉ PRÍSADY

Pro 4 osoby: 800g hovězí kližky, 300g cibule, 1 feferonka, sůl, pepř, 2 lžíce mleté sladké papriky, 5 stroužků česneku, 250 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo.

POSTUP PRÍPRAVY

Očištěné a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Na rozpáleném tuku v tlakovém hrnci osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme maso,feferonku, opepříme a za stálého míchání smažíme do zatáhnutí masa. Pak osolíme, opaprikujeme, promícháme a podlijeme horkou vodou. Hrnec zavřeme a dusíme doměkka. Mezitím ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do guláše a ještě chvíli necháme provařit. Dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, chutná však i s těstovinami nebo rýží.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.11.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 194 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu