. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Pletienky so semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl.muky, 250g celozrnnej muky, 30g drozdia, 3dl vody, 2PL oleja, 1CL soli.....Na Posypanie 3PL sezamu, 3PL maku, 1/2CL soli, olej na potretie, papier na pecenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ponukam vam skvely receptik na domace pecivo, Ivo mi povedal, ze lepsie pecivo v zivote nejedol :-) je s tym troska viac roboty, ale vysledok je nad ocakavania!!! Postup pripravy:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 17.2.2010, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pomarančový sladký chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dl kefiru * 3 lyzice medu * 1 PL cukru * stava a nastruhana kora z jedneho pomaranca * 20 g drozdia * stipka soli * 450g hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný voňavý chlebík ako tip na zimné víkendové raňajky :)nezabudnite do partie zobrať aj "orange curd", toto spojenie určite neoľutujete:))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 14.6.2011, 7:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

**Chlieb môjho manžela**



POTREBNÉ PRÍSADY

320 ml vody, 2 čL oleja, 2 čL octu, 100 g ražnej vyrážkovej múky, 450 g hladkej múky T650, 2 čL cukru, 2 čLsoli, 1 čL drvenej rasce, 1/2 kvasníc, hrsť slnečnicových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko treba naládovať do DP, piecť na programe Basic, kôrka tmavá

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 23.8.2010, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ľanové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 150 ml teplej vody,1/2 kocky droždia,1 čl medu,180 g hladkej múky Cesto: celý kvások,220 g hladkej muky,150 g celozrnnej muky,200 ml acidka,3 PL lanových semien,1 1/2 čl soli,1 čl cukru,za hrst čerstvej nasekanej rukoly ,2 Pl oliv. oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je originalny receptík , podla ktoreho som robila ale niektore veci som nemala, tak som improvizovala :-)) Autorkou je Tizian1cat..dakujem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 23.1.2012, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Sladké pečivko z formy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto na buchty alebo na klasickú vianočku (cca 400-500g pol.múky, 1 vajce, sol, cca 50ml oleja, kvások z asi 3PL cukru, 1H mlieka, droždie)

POSTUP PRÍPRAVY

Nedávno mi prišli tieto formičky a pridávam moju skúsenosť, zatiaľ prvú s formami. Sú perfektné, skúsila som sladšiu variantu, dala som do nich cesto ako robievam buchty, vianočky, briošky, dukátové buchtičky atď. Robila som cesto od oka a bolo ho asi z 500g múky, dala som ho nevykysnuté do dvoch foriem a tam som ich nechala podkysnúť a potom upiekla a tu je výsledok.....p.s.mohla som cesto kľudne rozdeliť do všetkých troch foriem, tak nabudúce:o)ale úspech mali veľký!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 4.12.2011, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebové slnečnicové bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

480 ml vlažnej vody, 5 polievkových lyžíc oleja, 2 PL octu, 3,5 kávovej lyžičky soli, 200 g chlebovej ražnej múky (ja som dala celozrnnú), 500 g chlebovej pšeničnej hladkej múky, 200 g hladkej múky špeciál, troška cukru (asi 1 KL), droždie, vajce na potretie, slnečnicové semienka na posyp.

POSTUP PRÍPRAVY

Poznáte ten pocit, keď vás páli nová hračka v rukách a musíte ju za každú cenu vyskúšať. Tak to bolo aj v mojom prípade, keď som od Martušky - supermarta ID 62155 dostala plech na bagety. A tak som sa pokúsila upiecť moje úplne prvé bagety. Ako som postupovala pri ich pečení uvidíte v obrázkovom postupe.

Recept na tieto bagety som objavila na jednej super stránke: www.urybicky.cz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 15.6.2012, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

výborný zemiakový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

Ako základ som použila recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16300 len som ho trošku upravila nasledovne: 4 malé zemiaky ( alebo 1 väčší ), 230 ml vody, 1 vajce, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 2 PL olivového oleja, 520 g múky T650 ( dnes som asi 100 g nahradila ražnou vyrážkovou ), 27 g čerstvých kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady som dala do DP, nastavila program cesto. Asi 30 min. pred ukončením programu som ju vypla, cesto vybrala na dosku, natiahla do obdĺžnika a preložila ako keď sa robí lístkové cesto. Nechala 20 min. kysnúť, potom som ho znova natiahla do obdĺžnika, preložila, nechala 20 min. kysnúť.
Potom som ho vytvarovala do požadovaného tvaru, preložila na plech, nechala ešte 10 min. podkysnúť a dala do vyhriatej rúry.
Ešte som zabudla, pred pečením som ho narezala na 2 miestach,a by v rúre veľmi nepraskol. Potom mokrými rukami trošku potrela vodou a posypala semienkami.
Piekla som 20 min. na 220 st. a potom znížila teplotu na 150 st. a piekla pokiaľ nebol krásny hnedý.

Je fantastický, naši iný ani nechcú.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 6.12.2009, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hladkej múky T 650, 550 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej alebo jedlej soli, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať približne 37 *C si dáme 1 ČL cukru a droždie.Necháme vzísť kvások.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,racsu,ocot a olej.Keď máme kvások hotový,pridáme ho do múky a tiež zvyšných 350 ml teplej - nie vriacej vody.Všetko spolu varechou zmiešame a keď sa nám hmota spojí,cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 10 min. miesime.Podsypávame si cesto jemne múkou,ale opatrne,po troche.Vypracujeme hladké cesto,miesime podobne ako cesto na rezance.Keď je cesto jemné a hladké,vložíme ho späť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 až 2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,zrazíme ho hánkami,vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút ho necháme odpočívať.Potom ho vyformujeme,prenesieme ho na plech a necháme ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 220*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,už len urobíme niekoľko zárezov,potriem ho slanou vodou a vložím do do rozohriatej rúry.Na spodok rúry dám hrnček s ľadovými kockami,aby sa vytvorila para.Pečiem 20 min.na 220 *C a potom dopekám 25 min. na 180 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjeme chlebík utierkou z plátna.

Piekla som aj z kila múky,ale je to veľmi obrovský chlieb a zase 500g je malý.Tento je pre nás tak akurát.Samozrejme záleží na Vás,môžte pridať uvarené zemiaky,alebo celozrnnú múku...

Nedávno som si kúpila veľmi peknú a zaujímavú knihu CHLIEB od autorov Eric Treuille a Ursula Ferringo a rada by som sa s Vami podelila s nejakými radami ako piecť chlieb.

ÚVOD
Vo Francúzsku a v Taliansku,odkiaľ pochádzame,jedlo bez chleba nie je jedlom.U nás berieme chlieb veľmi vážne.Každodenná návšteva pekárne je rituál,který zdôrazňuje rytmus života.Ľudia si vyberajú chlieb starostlivo a svojmu pekárovi sú verní s takmer dokonalou oddanosťou.Hovorí sa,že stôl nie je prestretý,kým na ňom nie je chlieb…..

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.6.2020, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pšenično-ražné bosniaky- vraj lepšie ako od pekára :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej muky, 250g raznej vyrazkovej muky, 250ml vody, 50ml mlieka, 25g cerstveho drozdia, 1CL soli, stipka cukru, 1PL oleja, pol CL rasce, tuk na plech ALEBO: 350g hl. muky, 150g celozrnnej raznej muky, 250ml vody, 50ml mlieka, 25g cerstveho drozdia, 1CL soli, stipka cukru, 1PL oleja, pol CL rasce, tuk na plech

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajuce bosniaky, chrumkave, vovnutri makkulinke, vlacne....s cestom sa pracuje vyborne, vobec sa nelepi, staci len troska podsypat mukou. Ak mate zaujem, viac v obrazkovom postupe:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 13.5.2014, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Praclíky originál "Laugenbrezel"



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky polosvetlej (chlebovej), 250 ml vlažnej vody, 30 g čerstvého droždia, pol lyžičky cukru, lyžička cukru, 4 vrecúška sódy bikarbóny (60 g), hrubozrná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je recept na pravé praclíky, ktoré sú obľúbené v Nemecku či Rakúsku, najlepšie chutia s pivom a s obatzdou, čo je pikantná a aromatická nátierka s plesnivého syra.\\\\\\\\r\\\\\\\\nDo pekárničky vložíme vodu, rozdrobené droždie, cukor, múku a soľ. Nastavíme program "CESTO". Nakysnuté cesto vyberieme, premiesime a rozdelíme na 12 menších častí, prípadne na 6 častí, ak chceme formovať väčšie praclíky. Jednotlivé kúsky vyváľame na min. 40 cm dlhé valčeky z ktorých formujeme praclíky. \\\\\\\\r\\\\\\\\nPotom si pripravíme roztok sódy bikarbóny. Do hrnca nalejeme 1 liter vody, vysypeme 4 vrecúška sódy bikarbóny a necháme zovrieť. Potom plyn stiahneme a do roztoku postupne ponárame na 1 minútu praclíky. Necháme odkvapkať. Rúru predhrejeme na 220 C. Praclíky poukladáme na dobre vymastený plech, na najhrubšej časti praclíka urobíme zárez s ostrým nožom (kvôli vytvoreniu špecifického tmavobieleho sfarbenia praclíka) a posypeme hrubou soľou. Pečieme cca 22 až 25 min, do stmavnutia praclíkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 8.12.2011, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu