kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
**Chlieb môjho manžela**
[ recept č. 17733 zo dňa 7.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
320 ml vody, 2 čL oleja, 2 čL octu, 100 g ražnej vyrážkovej múky, 450 g hladkej múky T650, 2 čL cukru, 2 čLsoli, 1 čL drvenej rasce, 1/2 kvasníc, hrsť slnečnicových semienok
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko treba naládovať do DP, piecť na programe Basic, kôrka tmavá
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Asi takto vyzeral po vybratí z DP |
|
normálne nechápem, ako sa mu podaril len tak zrazu... veľmi, veľmi dobručký :))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (22.8.2010, 12:10) |
Zdravím, Kristi .... tento chlebík tvojho manžela pečiem veľmi často, akurát hladkú T 650 dávam iba 350 g a k tomu 100 g pšeničnej celozrnnej (taký fialkový obal), takže mám múky 3 druhy a droždia iba tretinu kocky - tak 14-15 g aby tak nevykysol .... a dokonca som teraz asi dvakrát pridala aj vajíčko aby bol taký kompaktnejší .... a môjmu veľmi chutil ... povedal mi, aby som už nevymýšľala a piekla iba takýto ale ja sa poznám, stále budem niečo skúšať ........... |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.8.2010, 17:46) |
Ahoj Evka fúha, aká si skalná manžela to poteší No my sme už dlho nepiekli... teraz v lete sa nám akosi nechce. Ty si už iste vychytala všetky "muchy", takže si bread |
ODPOVEDAŤ |
Andrea I. (adis3) ID 36288 (19.8.2010, 19:39) |
prosím vás poradte mi. mám novú pekárničku a neviem kedy dávať a ako droždie, ak je čerstvé a nie sušené. dakujem!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.8.2010, 2:43) |
Droždie dávať normálka so suchými ingredienciami.... teda takto: 1) všetky tekuté odmerané prísady spolu nalejeme do tej nádobky 2) nasypeme múku (alebo pomeišané múky - ak viac druhov), do jedného rohu nádobky dáme soľ, do opačného cukor a kvasnice . Prajem veľa úspechov |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea I. (adis3) ID 36288 (20.8.2010, 21:01) |
Ďakujem veľmi pekne!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína C. (katkazm) ID 116402 (19.8.2010, 20:45) |
cerstve sa dava do vody nablabotat a potom na to nahadzes ostatne suroviny. ked je susene tak najprv vodu, potom zvysok surovin a do muky navrchu urobis malu jamku a tam ho pekne zahrabes |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea I. (adis3) ID 36288 (20.8.2010, 21:02) |
Ďakujem veľmi pekne! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína C. (katkazm) ID 116402 (21.8.2010, 16:00) |
nedalo mi to, vyskusala som ho dnes a musim uznat ze je este lepsi ako som robievala doteraz. takze urcite sa budem k nemu vracat |
ODPOVEDAŤ |
| jana g. (pegos) ID 28394, mimibazar.sk/pegos (24.5.2010, 11:35) |
Vyskusane -chuti-je velky-odporucam. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2010, 11:40) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (23.10.2009, 20:13) |
Tak presne tento chlieb už asi 2 roky pečiem aj ja, ibaže dávam 570 g múky ( teda dokopy ) a muž nechce iný ani zasvet. Ale je skvelý. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.10.2009, 17:25) |
My stále experimentujeme a už ani nerátam, koľko rôznych pokusov bolo. Len by som chcela vedieť, ako skladujete takýto chlieb? Aby na druhý deň bol rovnaký? Ja som zatiaľ na nič lepšie naprišla ako mraznička. Zlati, u vás je to ako? |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.10.2009, 18:15) |
Kristi,mne sa trvanlivostou osvedčili najviac zemiakove chleby..ale ine pečivo davam tiez mrazit.Naposledy som robila tento chlebik a fakt bol aj na treti den makkučky..ak budeš mat chut tak vyskušaj.. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19382 |
ODPOVEDAŤ |
| | | | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.10.2009, 20:16) |
Ďakujem Egri, vyskúšam ho. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (10.9.2009, 17:25) |
Tak už tlačím patku, chlebík je naozaj veľmi, veľmi dobrý a teraz práve prišla dcéra, ovoňala ho slastne, nakrájala si z neho a ostala mi už len druhá patka A môžem piecť znova - a veľmi rada....... takže pre manžela veľkááááá pochvala .... super recept a nech vymýšľa ďalej |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.9.2009, 18:19) |
Ahoj Evka, tak to je super, že vám chutí. Aj manžela to poteší, keď mu poviem, že sa ti vydaril a pochutili ste si Jééj, ten bude rád Maj sa, pekný večer želám |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (8.9.2009, 22:08) |
Musím sa pochváliť, že dnes som piekla chlebík podľa Martušky(Egrešky) s pivom a prvýkrát som mala takú pekne vypečenú kôrku Keď ho dojem, idem na tento tvoj (resp. tvojho manžela) Hrozne ma to baví skúšať tieto chlebíky - sú tam len malé zmeny v tekutine alebo múke a už to má zas inú chuť. Potom napíšem |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.9.2009, 22:55) |
Evi, to je fakt... čo píšeš... stačí len malá zmena a chlieb je už iný. Aj manžel teraz piekol, práve degustujeme... ale dal na pekárni iný program. je to už iné... No, treba experimentovať, človek sa učí celý život. A ktorý Egreškin chlebík to bol? Myslím, že má aspoň dva, či tri? Aj ja chcem skúsiť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva N. (leskot) ID 98318 (8.9.2009, 23:20) |
Sedliacky s pivom, mne veľmi chutí a robila som ho tak ako ona, teda pomer múk, lebo ona ho piekla klasicky - tak som bola zvedavá, aký bude v DP. Ináč, aj múky nie sú vždy rovnaké, kupujem vždy tie isté a niekedy treba pridať trošku tekutiny, alebo naopak, prisypať múky. Ale v tom je to čaro pečenia chlebíka. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.9.2009, 19:42) |
Aha, s pivom som už i ja zarábala http://nasavareska.blogspot.com/2009/09/tekvicovy-chlieb_04.html . Strašne aj mňa baví vymýšľať a obmieňať tie chlebové varianty. Ale nemám veľmi rada pečenie v DP. Podľa mňa rúra upečie oveľa lepšie. Kôrka je úplne neporovnateľná. Čaro pečenia chlebíka je vždy aj v tom očakávaní, že čo z toho vyjde? čo z toho bude? Evka, môj muž je zvedavý, už sa vypytuje, či si piekla jeho chlieb Tak ak, tak potom napíš |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Eva N. (leskot) ID 98318 (upravené 9.9.2009, 21:18) |
Zajtra idem na to, už mám len kúštik toho sedliackého a keď budem zas do druhej ponocovať, tak ho určite zlikvidujem. Ja by som už tiež rada piekla aj v rúre, ale ako som písala aj Egreške, občas si zapekám v sendvičovači chlebík s nejakými šalátikmi a s tofu a ten hranatý tvar tam potrebujem Tak zajtra sa ohlásim pá ......................................................................................... No ešte dopisujem - pozrela som si ten tekvicový chlebík a ten veru tiež vyzerá veľmo dobre - tak ten bude ako ďalší na pečenie (len ešte neviem či v rúre, či v DP - uvidíme) Ahojky! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.9.2009, 21:52) |
Aha, tak na sendvičovanie je ten hranatý vhodný, to je fakt. Ja chcem skúsiť Egreškin zemiakový... Tak zajtra |
ODPOVEDAŤ |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (8.9.2009, 18:00) |
prave ho peciem dam vediet ako to dopadlo zatial si dam |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.9.2009, 18:29) |
Chichichi... môj manžel má teraz trému a drží ti palce, aby sa ti chlieb vydaril |
ODPOVEDAŤ |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (8.9.2009, 13:26) |
prosim ta kolko ho manzel piekol?vyzera super |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.9.2009, 13:29) |
Andrejka, on nahádzal prísady do DP a dal BASIC program, ktorý celkovo trvá 3 hodky. Teda aj smiesením a kysnutím a pečením. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (7.9.2009, 21:40) |
Vyzerá fajn kyprý, kôrka krásne prepečená Akú máš pekárničku .... mne takto do červena neupečie Musím asi poskúšať viac programov Manželovi posielam najvyššie hodnotenie |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.9.2009, 13:26) |
Evi, máme takú jednohákovú DP a volá sa Vega. Myslím, že to nie je žiaden zázrak, ale nemám sa načo sťažovať. Bežný priemer. Za to hodnotenie pre manžela ďakujem, myslím, že dnes bude musieť piecť nový, lebo tamten je už fuč |
ODPOVEDAŤ |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (7.9.2009, 21:02) |
vyzera dobre skusim |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.9.2009, 22:58) |
vyskúšaj, andrejka a potom napíš Ja tiež vyskúšam, ale chcem ho upiecť v rúre. Viac sa mi to pozdáva ako tieto tehličky z DP |
ODPOVEDAŤ |