. .. .. .. .. .. .
. .

**Chlieb môjho manžela** - RECEPT 17733

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


**Chlieb môjho manžela**


[ recept č. 17733 zo dňa  ]


**Chlieb môjho manžela**


POTREBNÉ PRÍSADY

320 ml vody, 2 čL oleja, 2 čL octu, 100 g ražnej vyrážkovej múky, 450 g hladkej múky T650, 2 čL cukru, 2 čLsoli, 1 čL drvenej rasce, 1/2 kvasníc, hrsť slnečnicových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko treba naládovať do DP, piecť na programe Basic, kôrka tmavá

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Asi takto vyzeral po vybratí z DP
normálne nechápem, ako sa mu podaril len tak zrazu... veľmi, veľmi dobručký :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Štvorkolka | **Chlieb môjho manžela** | Jednoduche balsamico kuriatko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva N. (leskot) ID 98318 (22.8.2010, 12:10)
(hello) Zdravím, Kristi .... tento chlebík tvojho manžela pečiem veľmi často, akurát hladkú T 650 dávam iba 350 g a k tomu 100 g pšeničnej celozrnnej (taký fialkový obal), takže mám múky 3 druhy a droždia iba tretinu kocky - tak 14-15 g *-) aby tak nevykysol .... a dokonca som teraz asi dvakrát pridala aj vajíčko ,-) aby bol taký kompaktnejší .... a môjmu veľmi chutil (Y) ... povedal mi, aby som už nevymýšľala a piekla iba takýto :-$ ale ja sa poznám, stále budem niečo skúšať :-) ........... (D) (F)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.8.2010, 17:46)
Ahoj Evka :-) fúha, aká si skalná (Y) manžela to poteší (Y) No my sme už dlho nepiekli... teraz v lete sa nám akosi nechce. Ty si už iste vychytala všetky "muchy", takže si bread (*) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea I. (adis3) ID 36288 (19.8.2010, 19:39)
prosím vás poradte mi. mám novú pekárničku a neviem kedy dávať a ako droždie, ak je čerstvé a nie sušené. dakujem!!!
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.8.2010, 2:43)
Droždie dávať normálka so suchými ingredienciami.... teda takto:
1) všetky tekuté odmerané prísady spolu nalejeme do tej nádobky
2) nasypeme múku (alebo pomeišané múky - ak viac druhov), do jedného rohu nádobky dáme soľ, do opačného cukor a kvasnice .
Prajem veľa úspechov (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea I. (adis3) ID 36288 (20.8.2010, 21:01)
Ďakujem veľmi pekne!!! (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (19.8.2010, 20:45)
cerstve sa dava do vody nablabotat a potom na to nahadzes ostatne suroviny. ked je susene tak najprv vodu, potom zvysok surovin a do muky navrchu urobis malu jamku a tam ho pekne zahrabes
ODPOVEDAŤ
Andrea I. (adis3) ID 36288 (20.8.2010, 21:02)
Ďakujem veľmi pekne! (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (21.8.2010, 16:00)
nedalo mi to, vyskusala som ho dnes a musim uznat ze je este lepsi ako som robievala doteraz. takze urcite sa budem k nemu vracat (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
jana g. (pegos) ID 28394, mimibazar.sk/pegos (24.5.2010, 11:35)
Vyskusane -chuti-je velky-odporucam. (child8) (child8) (child8)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2010, 11:40)
:-) ďakujem (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (23.10.2009, 20:13)
Tak presne tento chlieb už asi 2 roky pečiem aj ja, ibaže dávam 570 g múky ( teda dokopy ) a muž nechce iný ani zasvet. :^)Ale je skvelý.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.10.2009, 17:25)
My stále experimentujeme a už ani nerátam, koľko rôznych pokusov bolo. Len by som chcela vedieť, ako skladujete takýto chlieb? Aby na druhý deň bol rovnaký? Ja som zatiaľ na nič lepšie naprišla ako mraznička. Zlati, u vás je to ako? :-$ :-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.10.2009, 18:15)
Kristi,mne sa trvanlivostou osvedčili najviac zemiakove chleby..ale ine pečivo davam tiez mrazit.Naposledy som robila tento chlebik a fakt bol aj na treti den makkučky..ak budeš mat chut tak vyskušaj.. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19382 (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.10.2009, 20:16)
Ďakujem Egri, vyskúšam ho. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (10.9.2009, 17:25)
Tak už tlačím patku, chlebík je naozaj veľmi, veľmi dobrý a teraz práve prišla dcéra, ovoňala ho slastne, nakrájala si z neho a ostala mi už len druhá patka ;-) ;-) ;-) A môžem piecť znova - a veľmi rada....... takže pre manžela veľkááááá pochvala (D) .... super recept a nech vymýšľa ďalej (comp) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.9.2009, 18:19)
Ahoj Evka, tak to je super, že vám chutí. Aj manžela to poteší, keď mu poviem, že sa ti vydaril a pochutili ste si (Y) Jééj, ten bude rád ;-) Maj sa, pekný večer želám (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (8.9.2009, 22:08)
Musím sa pochváliť, že dnes som piekla chlebík podľa Martušky(Egrešky) s pivom a prvýkrát som mala takú pekne vypečenú kôrku (radost) Keď ho dojem, idem na tento tvoj (resp. tvojho manžela) (smich) Hrozne ma to baví skúšať tieto chlebíky - sú tam len malé zmeny v tekutine alebo múke a už to má zas inú chuť. Potom napíšem (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.9.2009, 22:55)
Evi, to je fakt... čo píšeš... stačí len malá zmena a chlieb je už iný. Aj manžel teraz piekol, práve degustujeme... ale dal na pekárni iný program. je to už iné... No, treba experimentovať, človek sa učí celý život. A ktorý Egreškin chlebík to bol? Myslím, že má aspoň dva, či tri? Aj ja chcem skúsiť (smich) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (8.9.2009, 23:20)
Sedliacky s pivom, mne veľmi chutí a robila som ho tak ako ona, teda pomer múk, lebo ona ho piekla klasicky - tak som bola zvedavá, aký bude v DP. Ináč, aj múky nie sú vždy rovnaké, kupujem vždy tie isté a niekedy treba pridať trošku tekutiny, alebo naopak, prisypať múky. Ale v tom je to čaro pečenia chlebíka. (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.9.2009, 19:42)
Aha, s pivom som už i ja zarábala http://nasavareska.blogspot.com/2009/09/tekvicovy-chlieb_04.html . Strašne aj mňa baví vymýšľať a obmieňať tie chlebové varianty. Ale nemám veľmi rada pečenie v DP. Podľa mňa rúra upečie oveľa lepšie. Kôrka je úplne neporovnateľná. Čaro pečenia chlebíka je vždy aj v tom očakávaní, že čo z toho vyjde? čo z toho bude? ;-) (H)
Evka, môj muž je zvedavý, už sa vypytuje, či si piekla jeho chlieb ;-) Tak ak, tak potom napíš (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (upravené 9.9.2009, 21:18)
Zajtra idem na to, už mám len kúštik toho sedliackého a keď budem zas do druhej ponocovať, tak ho určite zlikvidujem. :^) Ja by som už tiež rada piekla aj v rúre, ale ako som písala aj Egreške, občas si zapekám v sendvičovači chlebík s nejakými šalátikmi a s tofu a ten hranatý tvar tam potrebujem :-$ Tak zajtra sa ohlásim (comp)(hello) ......................................................................................... No ešte dopisujem - pozrela som si ten tekvicový chlebík a ten veru tiež vyzerá veľmo dobre - tak ten bude ako ďalší na pečenie (len ešte neviem či v rúre, či v DP - uvidíme) Ahojky!
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.9.2009, 21:52)
Aha, tak na sendvičovanie je ten hranatý vhodný, to je fakt. :-) Ja chcem skúsiť Egreškin zemiakový... Tak zajtra (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (8.9.2009, 18:00)
prave ho peciem dam vediet ako to dopadlo zatial si dam (C)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.9.2009, 18:29)
Chichichi... :-) môj manžel má teraz trému :-D a drží ti palce, aby sa ti chlieb vydaril :-)
ODPOVEDAŤ
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (8.9.2009, 13:26)
prosim ta kolko ho manzel piekol?vyzera super (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.9.2009, 13:29)
Andrejka, on nahádzal prísady do DP a dal BASIC program, ktorý celkovo trvá 3 hodky. Teda aj smiesením a kysnutím a pečením. :-)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (7.9.2009, 21:40)
Vyzerá fajn kyprý, kôrka krásne prepečená (clamp) (clamp) (clamp) Akú máš pekárničku .... mne takto do červena neupečie +o( Musím asi poskúšať viac programov *-) Manželovi posielam najvyššie hodnotenie (Y) (sampus)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.9.2009, 13:26)
(Y) Evi, máme takú jednohákovú DP a volá sa Vega. Myslím, že to nie je žiaden zázrak, ale nemám sa načo sťažovať. Bežný priemer. Za to hodnotenie pre manžela ďakujem, myslím, že dnes bude musieť piecť nový, lebo tamten je už fuč ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (7.9.2009, 21:02)
vyzera dobre skusim (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.9.2009, 22:58)
vyskúšaj, andrejka a potom napíš :-) Ja tiež vyskúšam, ale chcem ho upiecť v rúre. Viac sa mi to pozdáva ako tieto tehličky z DP (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu