. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 450 g polohrubej múky, 300 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 2 žĺtky, 1 dl oleja, 1a1/2 čL cukru, 2 čL soli, ***** plnka: 400 - 450 g syrov (eidam, mozzarella, niva, gouda, tvaroh alebo bryndza) , 3 červené cibule, 250 g prerastenej slaniny (oravská al. gazdovská), 3 čL kryštálového cukru, 1/4 - 1/2 čL soli, 1/4 čL mčk, trocha oleja, pár lyžíc kyslej smotany, 1 - 2 vajíčka, petržlenová vňať (alebo kôpor ak sa dáva bryndza)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Z prísad vymiesime redšie cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto (30 - 40 minút).
2) Kým kysne cesto, pripravíme náplň: syry postrúhame (najlepšie je vhodne kombinovať rôzne druhy syrov - napr. tvaroh+ eidam + niva, bryndza + tvaroh + mozzarella al. gouda ap. ), zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a môžeme dochutiť soľou, mčk, bylinkami podľa vlastnej chuti.
3) Cibuľu pokrájame na plátky a dáme ju do panvice na rozpálený olej, trocha ju restujeme a keď je zmäknutá, pridáme kryštálový cukor, soľ a mčk. Miešame, aby cukor skaramelizoval (ale moc to neprežeňme). Necháme vychladnúť.
4) Slaninku pokrájame a opečieme v panvici.
5) Cesto vylejeme na plech s papierom NP (ja som to dala na 1,5 plecha, nechcela som moc vysoké) a stierkou ho ponaťahujeme až do rohov.
6) Lyžicou kladieme na cesto kôpky náplne a potom opatrne zasa lyžicou roztiahneme po celom ceste. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Vychladnutú skaramelizovanú cibuľu vidličkou nanesieme na syrový povrch a pokladieme ešte kúskami opečenej slaniny.
7) Pečieme pri 210° ( u mňa asi 10 minút a ešte 10 min som piekla na 170° )

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zopf " Vianočka na slano"



POTREBNÉ PRÍSADY

3dcl mlieko, 20gr droždie, 1 čl cukor, 1/2 kg hl.múka, 10 dkg maslo, 2 čl soľ, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Po podkysnutí pridáme múku, maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Potom z cesta zapletieme zopf ( vianočku) , necháme znovu podkysnúť 30 - 45 min, podľa toho ako nám kysne. Nakoniec potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a dáme upiecť na 200-220 °C , cca 30 min. Nám to chutí viac ako klasická vianočka. Tiež sa papá s maslom, lekvárom či nutelkou. TIP: dajte si k lekvárovému zopfíku tvrdý syr, podľa vašej chuti, je to fakt výborné, aj keď to tak neznie. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***Luxusný chlebík*** náš TOP 1



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík som našla na mmb.cz, zaujal ma,v komentároch bola sama chvála , tak som ho chcela hneď vyskúšať, ale už pri prvom pokuse som nemala potrebnú hlavnú ingredienciu, tak som ju zamenila a dodnes to takto robím :) Takže potrebujeme : 200ml voda, 200 ml biely jogurt /ten som ja zamenila za 200 ml acidofilného mlieka/, 1 PL olivový olej, 2 ČL trstinový cukor, 2, 5 ČL soľ, 300g polohrubá múka, 200g žitná chlebová múka /tú tiež obmieňam a kombinujem. Keď som dala čiste špaldovú múku, tak cesto bolo redšie, musela som počas miesenia dosýpať múku, ale výsledok bol tiež fantastický :)/ 1/4 čerstvého droždia a semiačka- sezam, ľan, slnečnica a drvený kmín....podľa vlastných možnosti a chutí...namiešam to tak , aby som po pípnutí pekárničky dala aspoň 3 PL semiačok

POSTUP PRÍPRAVY

všetky ingrediencie v poradí ako som napísala dáme do pekárničky. Nastavíme si základný program, kôrku Medium/ stredná/ , 900g. Po pípnutí pekárničky pridáme semiačka a po upečení chlebík zabalím do ľanovej utierky, dám na rošt a nechám vychladnúť.
Je mi ťažko opísať tú fantastickú chuť chlebíka, tá striedka je vláčna, jemná -mňamková, ale čo je najdôležitejšie, vydrží dlho čerstvý, nemrví sa !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 15.6.2016, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cesnakové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Polohrubá múka,grahamová/celozrnná/-miešam asi 1x1,kvások s mliekom,trochu oleja,soľ,cesnak,sézam /rasca/

POSTUP PRÍPRAVY

Spravím si kvások,do misky si preosejem múku-zvyknem miešať aj s grahamovou,osolíme,pridáme trochu oleja,zmiešame a necháme vykysnúť.Ja nechávam kysnúť v miske kyske.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkám,a pokrájam na trojuholníky,ktoré pred stáčaním do rohlíčkov potriem prelisovaným cesnakom s trochou oleja a soli.Na pelchu necháme ešte trochu podkysnúť,potrieme rozšľahaným vajíčkom,a posypeme sézamom.Dáme piecť cca 15-20 min/170-180 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mária Š. (vikieli) ID 113025 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2012, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci chlebík-supééér aj bez pekárničky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 KG hladkej múky T 650,2 KS sur.zemiakov/nastrúhaných/,3 PL octu,soľ podľa chuti,rasca,droždie,voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Spravíme si kvások,potom všetky suroviny spracujeme na redšie cesto a necháme 3x vykysnúť/puknúť v miske kyske/.Cesto si potom vyklopíme do nádoby na pečenie-ja som použila Ultra pro od Tupperware.
Na vrchu cesta spravíme nožíkom krížik,potrieme vodou a pečieme cca 45 min-180-200 C.
Je výborný ,chrumkavý-dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mária Š. (vikieli) ID 113025 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2012, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jemnulinká bábovka z pekárničky - bez múky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY: 4 vajíčka, 150 ml olej, 4 pudingové prášky/podľa vlastného výberu- vanilkový, čokoládový/, 150g kryštálový cukor, 1 PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa poradia dáme suroviny do pekárničky...nastavíme si program DORT/ ak ho niekto nemá, tak zvolíme RÝCHLY, asi po 15 min. miešania pridržaním tlačidla STOP zastavíme miešanie, vyberieme hnetací hak a nastavíme pečenie ...pečieme cca 60 min /
Ja mám na pekárničke program Dort, ale pečiem podľa druhej možnosti- je to rýchlejšie :)
Po zaznení signálu vyskúšame špajlou, či sa nám cesto nelepí...tých 60 min, by malo stačiť, mne sa ešte nestalo, aby som ešte zapínala na dopečenie , ale ak by náhodou bolo potrebné dopiecť, tak nanovo spustiť program pečenie, ale tu už si treba odsledovať dopečenie...ďalších 60 min by už bábovka nezvládla :)
Potom bábovku vyberiem z pekárničky, nechám vychladnúť v nádobke a až vychladnutú vyklopíme a následne si mlsáme a mlsáme :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 4.3.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

celozrnný výborný chlieb nenáročný na prípravu



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2kg polohrubá múka, 1/2kg celozrnná múka, kvások /1ks droždie, 2dcl vody, 1lyžička cukor, 2veľké lyžice hladkej múky/, 1 veľká lyžica soli, 1/2litra vody, 1dcl oleja, ľan, slnečnica sezam, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások a v miske kyske všetko dôkladne premiesime a necháme kysnúť cca 3/4 hodiny. Vyolejujeme dlhší užší pekáč, na ktorý dáme vypracovaný bochník. Pečieme na 200 stupňov cca 3/4 hodiny. Horúci chlieb zabalíme do utierky a postavíme na bok. Tento na fotke je z polovičnej dávky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika P. (monniqa) ID 236912 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.3.2012, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Syrové rožteky so šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 drozdie, 0,5kg polohrub. muky, 100g taveneho syra, 150g struhaneho syra, 1Cl soli, 1 vajce, 1dcl mlieka, 250g roztopeneho masla, na plnenie : 100g sunky v celku - nakrajame na hrubsie slize, vajce na potretie,sezam ci syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

V pekarni si vlozime do pekarne a nechame vymiesit cesto. Cesto ma super konzistenciu, nelepi sa a lahko sa s nim pracuje. Utrhneme si kusok cesta, vyvalkame na tenky kruh a ten rozreseme na 8 rovnakych casti.
Do kazdeho kusku vlozime kusok sunky a zrolujeme do rozteka. Potrieme vajickom posypeme sezamom a pecieme ccz 185 stupnov do zlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Anglické rohlíky



POTREBNÉ PRÍSADY

350ml mlieka alebo vody°°°60g mäkkého masla /Hery/°°°600g hladkej múky°°°2 ČL soli°°°1 ČL cukru°°°2 ČL sušeného alebo 30g čerstvého drožia°°°bielko na potretie rohlíkov°°anglická slanina, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Sú famózne a s kupovanými sa porovnávať nemôžu.
Zdroj: MMB cz, Simona Z.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 4.2.2013, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Brioška



POTREBNÉ PRÍSADY

80ml vlažného mlieka°°°5 vajec°°°200g zmäknutého masla°°°70g cukru°°°575g hladkej múky°°°1,5 ČL droždia°°°2,5 ČL soli /môžeme vmiešať do múky/

POSTUP PRÍPRAVY

Úžasná !
zdroj: akosatorobi.sk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 6.1.2013, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu