končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,55 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY cesto - 450 g polohrubej múky, 300 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 2 žĺtky, 1 dl oleja, 1a1/2 čL cukru, 2 čL soli, ***** plnka: 400 - 450 g syrov (eidam, mozzarella, niva, gouda, tvaroh alebo bryndza) , 3 červené cibule, 250 g prerastenej slaniny (oravská al. gazdovská), 3 čL kryštálového cukru, 1/4 - 1/2 čL soli, 1/4 čL mčk, trocha oleja, pár lyžíc kyslej smotany, 1 - 2 vajíčka, petržlenová vňať (alebo kôpor ak sa dáva bryndza) POSTUP PRÍPRAVY 1) Z prísad vymiesime redšie cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto (30 - 40 minút). 2) Kým kysne cesto, pripravíme náplň: syry postrúhame (najlepšie je vhodne kombinovať rôzne druhy syrov - napr. tvaroh+ eidam + niva, bryndza + tvaroh + mozzarella al. gouda ap. ), zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a môžeme dochutiť soľou, mčk, bylinkami podľa vlastnej chuti. 3) Cibuľu pokrájame na plátky a dáme ju do panvice na rozpálený olej, trocha ju restujeme a keď je zmäknutá, pridáme kryštálový cukor, soľ a mčk. Miešame, aby cukor skaramelizoval (ale moc to neprežeňme). Necháme vychladnúť. 4) Slaninku pokrájame a opečieme v panvici. 5) Cesto vylejeme na plech s papierom NP (ja som to dala na 1,5 plecha, nechcela som moc vysoké) a stierkou ho ponaťahujeme až do rohov. 6) Lyžicou kladieme na cesto kôpky náplne a potom opatrne zasa lyžicou roztiahneme po celom ceste. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Vychladnutú skaramelizovanú cibuľu vidličkou nanesieme na syrový povrch a pokladieme ešte kúskami opečenej slaniny. 7) Pečieme pri 210° ( u mňa asi 10 minút a ešte 10 min som piekla na 170° ) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zopf " Vianočka na slano"POTREBNÉ PRÍSADY 3dcl mlieko, 20gr droždie, 1 čl cukor, 1/2 kg hl.múka, 10 dkg maslo, 2 čl soľ, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Po podkysnutí pridáme múku, maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Potom z cesta zapletieme zopf ( vianočku) , necháme znovu podkysnúť 30 - 45 min, podľa toho ako nám kysne. Nakoniec potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a dáme upiecť na 200-220 °C , cca 30 min. Nám to chutí viac ako klasická vianočka. Tiež sa papá s maslom, lekvárom či nutelkou. TIP: dajte si k lekvárovému zopfíku tvrdý syr, podľa vašej chuti, je to fakt výborné, aj keď to tak neznie. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***Luxusný chlebík*** náš TOP 1POTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík som našla na mmb.cz, zaujal ma,v komentároch bola sama chvála , tak som ho chcela hneď vyskúšať, ale už pri prvom pokuse som nemala potrebnú hlavnú ingredienciu, tak som ju zamenila a dodnes to takto robím :) Takže potrebujeme : 200ml voda, 200 ml biely jogurt /ten som ja zamenila za 200 ml acidofilného mlieka/, 1 PL olivový olej, 2 ČL trstinový cukor, 2, 5 ČL soľ, 300g polohrubá múka, 200g žitná chlebová múka /tú tiež obmieňam a kombinujem. Keď som dala čiste špaldovú múku, tak cesto bolo redšie, musela som počas miesenia dosýpať múku, ale výsledok bol tiež fantastický :)/ 1/4 čerstvého droždia a semiačka- sezam, ľan, slnečnica a drvený kmín....podľa vlastných možnosti a chutí...namiešam to tak , aby som po pípnutí pekárničky dala aspoň 3 PL semiačok POSTUP PRÍPRAVY všetky ingrediencie v poradí ako som napísala dáme do pekárničky. Nastavíme si základný program, kôrku Medium/ stredná/ , 900g. Po pípnutí pekárničky pridáme semiačka a po upečení chlebík zabalím do ľanovej utierky, dám na rošt a nechám vychladnúť. Je mi ťažko opísať tú fantastickú chuť chlebíka, tá striedka je vláčna, jemná -mňamková, ale čo je najdôležitejšie, vydrží dlho čerstvý, nemrví sa !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 15.6.2016, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cesnakové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Polohrubá múka,grahamová/celozrnná/-miešam asi 1x1,kvások s mliekom,trochu oleja,soľ,cesnak,sézam /rasca/ POSTUP PRÍPRAVY Spravím si kvások,do misky si preosejem múku-zvyknem miešať aj s grahamovou,osolíme,pridáme trochu oleja,zmiešame a necháme vykysnúť.Ja nechávam kysnúť v miske kyske. Po vykysnutí si cesto rozvaľkám,a pokrájam na trojuholníky,ktoré pred stáčaním do rohlíčkov potriem prelisovaným cesnakom s trochou oleja a soli.Na pelchu necháme ešte trochu podkysnúť,potrieme rozšľahaným vajíčkom,a posypeme sézamom.Dáme piecť cca 15-20 min/170-180 C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mária Š. (vikieli) ID 113025 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2012, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlebík-supééér aj bez pekárničkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 KG hladkej múky T 650,2 KS sur.zemiakov/nastrúhaných/,3 PL octu,soľ podľa chuti,rasca,droždie,voda. POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si kvások,potom všetky suroviny spracujeme na redšie cesto a necháme 3x vykysnúť/puknúť v miske kyske/.Cesto si potom vyklopíme do nádoby na pečenie-ja som použila Ultra pro od Tupperware. Na vrchu cesta spravíme nožíkom krížik,potrieme vodou a pečieme cca 45 min-180-200 C. Je výborný ,chrumkavý-dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária Š. (vikieli) ID 113025 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2012, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jemnulinká bábovka z pekárničky - bez múky :)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY: 4 vajíčka, 150 ml olej, 4 pudingové prášky/podľa vlastného výberu- vanilkový, čokoládový/, 150g kryštálový cukor, 1 PDP POSTUP PRÍPRAVY Podľa poradia dáme suroviny do pekárničky...nastavíme si program DORT/ ak ho niekto nemá, tak zvolíme RÝCHLY, asi po 15 min. miešania pridržaním tlačidla STOP zastavíme miešanie, vyberieme hnetací hak a nastavíme pečenie ...pečieme cca 60 min / Ja mám na pekárničke program Dort, ale pečiem podľa druhej možnosti- je to rýchlejšie :) Po zaznení signálu vyskúšame špajlou, či sa nám cesto nelepí...tých 60 min, by malo stačiť, mne sa ešte nestalo, aby som ešte zapínala na dopečenie , ale ak by náhodou bolo potrebné dopiecť, tak nanovo spustiť program pečenie, ale tu už si treba odsledovať dopečenie...ďalších 60 min by už bábovka nezvládla :) Potom bábovku vyberiem z pekárničky, nechám vychladnúť v nádobke a až vychladnutú vyklopíme a následne si mlsáme a mlsáme :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 4.3.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
celozrnný výborný chlieb nenáročný na prípravuPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2kg polohrubá múka, 1/2kg celozrnná múka, kvások /1ks droždie, 2dcl vody, 1lyžička cukor, 2veľké lyžice hladkej múky/, 1 veľká lyžica soli, 1/2litra vody, 1dcl oleja, ľan, slnečnica sezam, rasca POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások a v miske kyske všetko dôkladne premiesime a necháme kysnúť cca 3/4 hodiny. Vyolejujeme dlhší užší pekáč, na ktorý dáme vypracovaný bochník. Pečieme na 200 stupňov cca 3/4 hodiny. Horúci chlieb zabalíme do utierky a postavíme na bok. Tento na fotke je z polovičnej dávky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika P. (monniqa) ID 236912 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.3.2012, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Syrové rožteky so šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 drozdie, 0,5kg polohrub. muky, 100g taveneho syra, 150g struhaneho syra, 1Cl soli, 1 vajce, 1dcl mlieka, 250g roztopeneho masla, na plnenie : 100g sunky v celku - nakrajame na hrubsie slize, vajce na potretie,sezam ci syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY V pekarni si vlozime do pekarne a nechame vymiesit cesto. Cesto ma super konzistenciu, nelepi sa a lahko sa s nim pracuje. Utrhneme si kusok cesta, vyvalkame na tenky kruh a ten rozreseme na 8 rovnakych casti. Do kazdeho kusku vlozime kusok sunky a zrolujeme do rozteka. Potrieme vajickom posypeme sezamom a pecieme ccz 185 stupnov do zlata. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Anglické rohlíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 350ml mlieka alebo vody°°°60g mäkkého masla /Hery/°°°600g hladkej múky°°°2 ČL soli°°°1 ČL cukru°°°2 ČL sušeného alebo 30g čerstvého drožia°°°bielko na potretie rohlíkov°°anglická slanina, syr POSTUP PRÍPRAVY Sú famózne a s kupovanými sa porovnávať nemôžu. Zdroj: MMB cz, Simona Z. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 4.2.2013, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
BrioškaPOTREBNÉ PRÍSADY 80ml vlažného mlieka°°°5 vajec°°°200g zmäknutého masla°°°70g cukru°°°575g hladkej múky°°°1,5 ČL droždia°°°2,5 ČL soli /môžeme vmiešať do múky/ POSTUP PRÍPRAVY Úžasná ! zdroj: akosatorobi.sk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 6.1.2013, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,55 ďalšie >> |