. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Kváskový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieko, 1 žĺtko, 100g maslo, 5g soľ, 500g polohrubá múka, 100g práškový cukor, 20g droždie, citrónová kôra, 90g hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme prísady v takom poradí ako sú uvedené. Spustím program cesto a hrozienka pridám, pri zapípaní, aby sa nerozpadli.po vykysnutí cesta si cesto rozdelím na 9 častí a postupne zapletám vianočku v pomere 4-3-2. Pečiem vo vyhriatej rúre cca 45minút pri teplote 175-180 stupňov. pred vytiahnutím z rúry skontrolujem vianočku pomocou špajdle, či je prepečená

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mariana P. (kari11) ID 178629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

PŠENIČNO-RAŽNÉ ROLKY



POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vody, 4 PL olivového oleja, 2kl soli, 1kl cukru, 100 g ražno-pšeničnej múky, 100 g polohrubej múky, 2kl sušeného droždia, ľanové semienka, slnečnicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Hľadala som využitie pre ražno-pšeničnú múku a inšpirovala som sa receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42070 . Do misky som dala sypké prísady, urobila priehlbinu, do ktorej prišli tekuté prísady a nechala som vzísť kvások. Všetko som zamiešala a cesto bolo dosť riedke. Niekde som čítala, že cesto z ražnej múky má byť redšie, ale nemá tiecť, tak som ešte pridala z oboch múk, kým som nebola spokojná. Nechala som vykysnúť.\r\nPotom som cesto rozdelila na 4 bochníčky, vyvaľkala na kruh, nie príliš natenko. Kruhy som rozdelila len na polovice a zarolovala. Nechala som 20min podkysnúť, potom potrela olejom a posypala sezamom. Piekla som na 190 stupňov 25 min. Striedka sa mi ešte zdala "mokrá", aj keď chuťovo boli rolky super. Ešte som pár minút dopekala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva J. (EBJ) ID 142116 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajúci chlebík, ľahký a rýchly



POTREBNÉ PRÍSADY

375 g hladkej celozrnnej múky- ja som dala celozrnnú špaldovú a celozrnnú pšeničnú pol na pol 125 g ovsených vločiek 1 lyžička soli 1 lyžička jedlej sódy - ja som dala prášok do pečiva 300 ml mlieka 1 lyžica medu.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku s vločkami, soľou a sódou zmiešame. Pridáme mlieko a med a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme 2 bochníky a v ich strede vyznačíme 3 rovnobežné zárezy. Na pomúčenom (ja som piekla na papiery na pečenie) plechu ich pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri teplote 220stupňoch a ešte 20-25minút dopekáme pri 200stupňoch.
Je vynikajúci a hlavne zdravý nakoľko neobsahuje ani bielu múku ani vajcia ani kvások a je vhodný aj pri diétach. Náš drobec ktorý nám nechce papávať vôbec nič z tohoto chlebíku spapal tri krajce len tak :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Lucia O. (007Lucinda007) ID 116060 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.8.2012, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka droždia, 1 čl cukru, 1-2čl soli, 50 ml oleja, 1 kg hladkej múky, 750 ml prevarenej a ochladenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dať droždie, cukor, rozpustiť to a vsypať cca 200g múky a vymiešať dodbre rukou a nechať kýsnáť. Ja som použila misku-kysku.. Potom vsypať ostatné suroviny a dobre miešať rukami 15 min. a necháme kysnúť cca 1hod. Dve formy oblžnikove si vymastime olejom a vylejeme cesto do polovice foriem a necháme ešte kysnúť. Pečieme 50min na 180. Po upečení vyklopíme a zabalíme do utierky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2012, 6:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 17g droždia, 1 KL cukru, 2 KL soli, 2 PL oleja, 260ml vody, vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások a z pridaných ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 45min kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme ich do kruhu, ktorý rozdelíme na 4 časti a zarolujeme rohlíky. Nechamé podkysnúť ešte 15min. pod utierkou. Potrieme vajíčkom a pečieme na 180C cca 15-20min. Po upečení rohlíky potrieme olejom aby zmäkli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Simona C. (comorkova) ID 142914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Založenie kvásku



POTREBNÉ PRÍSADY

ražná múka, teplá voda

POSTUP PRÍPRAVY

1.deň
Do väčšieho skleneného pohára dáme asi 100 ml múky a pridáme teplú vodu, zhruba 1 dcl, aby vzniklo tekuté, ale hustejšie cestíčko. Asi ako na lievance. Pohár prikryjeme potravinovou fóliou a pripevníme gumičkou. Necháme pri izbovej teplote do druhého dňa.

2.deň (prvé kŕmenie)
Cestíčko premiešame, môžeme ovoňať. Malo by byť mierne nakyslé, ale na začiatku sa to ťažko hodnotí, zvlášť tomu, kto to robí prvýkrát. Pridáme znovu 3 kopcovité lyžice ražnej múky a teplú vodu podľa konzistencie cesta. Dobre premiešame a necháme do ďalšieho dňa.

3.deň (druhé kŕmenie)
V cestíčku by sa už mali tvoriť bublinky. Premiešame ho, v prípade že hodne narástlo, môžeme ho preložiť do väčšej misky. Znovu pridáme 3 kopcovité lyžice ražnej múky a teplej vody toľko, ako v lekárni hovoríme „quantum satis“, koľko treba, aby sa vytvorilo husté, ale tečúce cesto. Necháme do ďalšieho dňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2012, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj osvedčený recept na domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

kvásku cca 250 gramov, múky, asi 300 gramov., 1 ČL morskej soli (čajová lyžička) 1 ČL melasy, môže byť aj med, ale melasa má vápnik, železo a rôzne iné dobré veci 2 PL olivového oleja 2 PL ľanových semienok 1 ČL chlebového korenia (ja mám na mlynčeku na kávu zomleté: aníz, koriander, rascu, fenikel 1:1:1:1) môže byť aj samotná rasca, vôbec nevadí semienka iné podľa chuti, ja som dnes pridala slnečnicu, tekvicu a konopné semienko teplá voda 250-300 ml, podľa toho akú múku použijem

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som viacero receptov, ale najviac mi vyhovuje tento. Sedí nám aj chuťovo a presne zaplní moju formu na biskupský chlebík.

Na obed som si vybrala kvások z chladničky a nechala som ho asi hodinu na stole, aby sa „zohrial“. Potom som ho „prikŕmila“ tromi polievkovými lyžicami celozrnnej ražnej múky a asi 70ml teplej vody. Do večera som ho nechala pracovať.

Večer okolo ôsmej som kvások v pohári premiešala. Časť z neho, asi 100 ml som nechala v pohári, zvyšok som preložila do misy. Pohár som prikryla potravinovou fóliou, zagumičkovala a odložila do chladničky.

Do misy so zvyšným kváskom som zase pridala asi 3 PL (polievkové lyžice) ražnej múky a teplú vodu, aby vzniklo husté tečúce cestíčko. Takto ostalo v kuchyni na stole do dnešného rána.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna.

Prajem dobrú chuť :-)

Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ani neviem čo :)...s jahodovým jogurtom :o)))



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml šľahačková smotana, 150ml jahodový jogurt, 2 vajcia, 200g kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, trocha nastrúhanej citrónovej kôry, 450g polohrubá múka, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

tento receptík som našla na jednej českej stránke, a keďže ja zbožňujem pečenie v pekárničke- lebo tá si vymieša všetko sama, tak som sa rozhodla vyskúšať túto českú buchtu. Myslím si, že až by sa niekomu zdalo , že je veľmi tuková (jogurt a šľahačka= tak smotanu by bolo možné nahradiť mliekom) a takisto je iste možné kombinovať s hocijakým jogurtom. No tá vôňa, čo sa šírila po dome - to je niečo rozprávkové...a ostala som prekvapená aj z jej chuti :)...je tam cítiť chuť jogurtu...je fakt rozprávková tá bábovka či buchta :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.2.2014, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu