. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Kváskový chlieb - RECEPT 50180

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 152220 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Kváskový chlieb


[ recept č. 50180 zo dňa  ]

Kváskový chlieb

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť.
<< PIKANT | Kváskový chlieb | PANNA COTTA s jahodovym prelivom >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt