končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 101 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
HUBY |
Hríbové reznePOTREBNÉ PRÍSADY Hríby /ale aj kozáky, bedle, suchohríby/, soľ, polohrubá múka, vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Výborná pochúťka - ako hlavné jedlo, či chuťovka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 12.10.2011, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubová panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g čerstvých húb ( kuriatka , kozáky, atď. ..hlavne take, čo nepúšťajú veľa vody ), 2 strúčiky cesnaku, ocot, olej, 4 cibule, 1 kl práškového cukru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Huby, cibuľu , cesnak očistíme a nakrájame. V menšom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, opražíme a dolejeme vodu, ocot, tak aby bola cibuľa zaliata. Primiešame cukor, necháme pol hodiny pobublávať na miernom ohni. Na panvici zohrejeme olej, pridáme huby , osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Cca 5 min. pred dokončením pridáme cesnak, zalejeme cibuľovou omáčkou a necháme prevrieť. Posypeme petržlenovom vňaťou a podávame. Je to fantastické, nezvyčajná chuť. MŇAM ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela F. (mafina4) ID 52861 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Kuriatenka a´la IVO PIVOPOTREBNÉ PRÍSADY Vela piva a trpezliva manzelka alebo frajerka POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 5.8.2009, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hliva na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY asi 1/2 kg hlivy už v predvarenom stave / ja som si ju vytiahla z mraznicky uz pripravenú / , voda na podliatie, 1 stredne veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 ML červenej papriky, 1 šľahačkova smotana, trochu oleja na ošmahnutie cibuľky, asi 2,5 PL lyžice polohrubej múky, asi 3/4 l mlieka, trochu mletého korenia, soľ, vegeta podľa chuti, 1-2 bobkové listy POSTUP PRÍPRAVY V záchvate podporiť zdravie mojich detičiek som kúpila vrecko hlivy a strčila ocinovi do pivnice a čakala kým mi z toho vrecka niečo vyrastie a vyrástlo ... Teraz som zasypaná hlivou, ktorú postupne krájam, ováram a mrazím, síce sa z toho nesmierne teším.. ale moje detičky hlivu úplne odmietli .. ako počuli, že to je hríbik .. tak, že hríbiky teda jesť nebudú ../ nemajú ich totižto rady na nijaký sposob, nech vyskúšam hocičo/ Tak som sa rozhodla pre kompromis a urobila hlivu na smotane .. pretože všetky veci na smotane im nesmierne chutia .. a dúfala, že to do nich nejako dostanem :). Takže receptík je veľmi jednoduchý: - na troške oleja ošmahneme cibuľku do sklovita, pridáme červenú papriku, šupneme tam už predvarenú hlivu, podlejeme troškou vody, pridáme trošku mletého korenia,bobkový list a dusíme. Do udusenej hlivy pridáme pretlačený cesnak a ostatné koreniny, premiešame a zahustíme zátrepkou zo smotany, múky a mlieka. Miešame do zovretia. Kto má rád može pridať do hotovej omáčky trochu citrónovej šťavy. Hotovo :) Je to veľmi rýchle a hlavne chutné jedlo. Ako prílohu možeme použiť halušky alebo cestovinu, ja som k tomu varila kolienka, lebo moje deti ich majú radi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 10.8.2013, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Zapekanka zo šampiňonov ako z fast fooduPOTREBNÉ PRÍSADY 200g šampiňónov, 200g tvrdého syra, cibuľa, maslo, 10 žemlí POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny aj syr postrúhame na jemnom strúhadle, cibuľku na drobno pokrájame. Všetko dobre rukou premiešame. Žemle prekrojíme na polovičky a vydlabeme z nich stred. Okraje každej polky potreme maslom a do stredu porozdelujeme plnku. Uložíme na suchý plech a upečieme v predhriatej rúre kým nie sú okraje chrumkavé. Výborne chutí s kečupom a j tatarskou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana G. (173) ID 69808 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
*♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg hlivy (môže byť samozrejme i viac), veľká cibuľa, 1 konzerva fazule v tomate, troška chilli papriky, pol čL drvenej rasce, červená mletá paprika podľa chuti, 2 čL majoránu, trocha vegety, soľ, 4 strúčiky cesnaku, vňať z jarnej cibuľky (alebo iná zelená), kečup, cca 4 - 5 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi tak 20 minút (závisí od toho, akú máme hlivu; keď je tuhšia, musíme dusiť dlhšie). Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu tomatovej fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať. Dochutíme kečupom, vegetou. Podávame s bagetou (ale môžu byť aj zemiaky alebo ryža) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubové sufléPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hribov(ja som pouzila sampinony), * 50 g masla * 4 lyzice hladkej muky * 300ml mlieka * 100g nastruhaneho syra * 2 jarne cibulky * 3 vajcia * sol * korenie POSTUP PRÍPRAVY Dievcata,tak toto sufle je hotova delikatesa..tie ktore ho poznate mi urcite date za pravdu:) takze ideme nato: Na panvici si rozpustime maslo,pridame nakrajane huby,a smazime asi 3 minuty.prisypeme muku,premiesame,a smazime dalsiu minutu,prilejeme mlieko,metlickou premiesame,a varime dokym nam nevznikne hladka husta omacka..stale miesame,aby sa nam nepripalila..potom odstavime,prisypeme syr,sol,korenie,a nechame par minut vychladnut.. medzitym si si pripravime zltky a jarnu cibulku,a vyslahame sneh z bielkou..potom opatrne toto vsetko primiesame do omacky.. Trubu si zahrejeme na 200C,zapekaciu misu vymazeme maslom,naplnime zmesou,a prikrijeme alobalom,,,Vlozime do hlbsieho pekaca,naplneneho vodou aspon do vyska 4 cm..a supneme do truby:)Pecieme 20minut,potom odoberieme alobal,a dopecieme este dalsich 5 minut...Povrch bude krasne zlatohnedy,a vnutrajsok nadychany a makucky..MNAM:) Ospravedlnujem sa za foto,boli sme tak hladny,ze som skoro zabudla odfotit,takze v mojom sufle je uz jeden zarez:( Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 3.1.2013, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivová plnkaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 kg hlivy ustricovej cibuľku, môže byť aj 2 podľa chuti cesnak 2 žemle, alebo iné pečivo, čo nájdete + mlieko na namočenie údené tofu 2x 2-3 vajíčka korenie, soľ podľa chuti syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Hlivu opražíme na cibuľke a potom necháme chvíľku dusiť. Pečivo namočíme do mlieka. Tofu postrúhame na strúhadle na hrubšie pásiky. Všetko spolu zmiešame. Pridáme rozšľahnaé vajíčka. Okoreníme podľa chuti (lyžica podravky :) ) paprika, kurkuma, samozrejme štipka soli a mletého korenia (ja mám v mlynčeku zmesku farebné + čierne). Dáme do mysy vymazanej a vysypanej strúhankou, posypene syrom a zapečieme. Chutí to ako plnka do kuraťa, ale je to "vegetariánske". Osobne hlivu neznášam, ale snažím sa oklamať ústa, lebo je vraj výborná na posilnenie imunity. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína K. (katarinkak) ID 58548 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.5.2009, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: cca 1/2 kg hlív, 3 menšie zemiaky, mletú červ.papriku, cibuľu, olej, čierne korenie, solčanku s morskou soľou (al.vegetu), na vylepšenie môže byť aj 1 čerstvá zelená paprika a 1 kápia Na halušky: 1 vajce polohrubú múku POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme ml.červenú papriku a nakrájané hlivy, podlejeme vodou. Dusíme. Keď máme čerstvú papriku a kápiu, pridáme nakrajané na rezance. Cca po 15 minútach pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú (nie úplne-asi po 5 min.varenia) cez dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame. Po cca 3 minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením, solčankou, kto má rád pikantné môže pridať chilli papričku, alebo feferónku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2013, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Vyprážané šampiňóny plnené bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY Šampiňóny v našej kuchyni rada používam, pretože ich rada pridávam do mäsa, na pizuu, alebo ich len tak používam na rôzne samostatné jedlá. Jednym z nich sú aj vyprážané šampiňóny. Dôležité je, aby ste si na tento účel kúpili čo najväčšie hlavičky, aby ste ich mohli dobre plniť. POSTUP PRÍPRAVY Čo budete potrebovať: 400g veľkých šampiňónových hlavičiek, 250g bryndze, 3 vajcia, trošku mlieka, hladká múka, strúhanka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.10.2011, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 101 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |